Коронавирус (COVID-19)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.471
Поени од реакции
87.282

Рачунајте тука и сите луѓе со кои била во контакт надвор од работното место, значи преку 300 души во карантин ќе одат. Дно од жена, па уште им вршела притисоци на вработените да не ја пријавуваат на преглед
:popce:

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
zosto slucaevite sto gi nabroja na presot ne gi kazuva so ime i slika ? znam greota e za slucaevite ama uste e pogreota da se zarazat drugi vo karantin 14 dena sto ako sum imal sredba i kontakt so somnitelniot slucaj a go drzat anonimen a podocna izleze inficiran za toa vreme i jas sum potencijalen prenesuvac toa e mislam naj golemata merka i preventiva
Автоматски споено мислење:

Рачунајте тука и сите луѓе со кои била во контакт надвор од работното место, значи преку 300 души во карантин ќе одат. Дно од жена, па уште им вршела притисоци на вработените да не ја пријавуваат на преглед
a kolku od niv ke bidat pozitivni -inficirani pa prenele na drugi ,samo nea ja znaeme so slika taa bila bioloska bomba koja 5 dena setala niz makedonija seminari,rabota,svadba

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Ај што не се пријавила, ај, ама седи дома бе ебати ретардосот, таа сеела ли сеела низ клиникиве каде што лежат лица на бордерлајн живот или смрт. Сите можни етички правила на медицината ги има прекршено. Гној.

Мајка ми среќа не иде на работа, користи стар одмор ама нека си ужива дека ќе ја оставам да шпара по клиникиве и да настрада поради ваков ретардос.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.495
Поени од реакции
24.740
Ај што не се пријавила, ај, ама седи дома бе ебати ретардосот, таа сеела ли сеела низ клиникиве каде што лежат лица на бордерлајн живот или смрт. Сите можни етички правила на медицината ги има прекршено. Гној.

Мајка ми среќа не иде на работа, користи стар одмор ама нека си ужива дека ќе ја оставам да шпара по клиникиве и да настрада поради ваков ретардос.

de be pa ti, ne mislela loso. se zrtvuvala ete i bolna rabotela. neli koj loso ne misli pola mu se prasta? :toe:

kaj nas ribata smrdi od glavata, site znaeme ama ete pak nekoj nekogo zali...

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.386
Поени од реакции
7.021
Ќе ја суспендирале после избори, сеа зафатени биле. :facepalm: Ало Филипче, за ваква работа, моментално се брка од работа и веќе никогаш да не може да работи како доктор. Нека чисти улици. Ради една мифка, се затвара цело оделение у клиника, преку 120 лекари, кои и онака се у мањак идат у карантин.
Ова здравство може само да се оправи ако докторите почнат да одговараат кривично за нивните постапки. Мито си лапаат, никој не ги казнува. Не може некоја овца која се нарекува доктор, да остави полн ходник со болни бебиња, со висока температура затоа што и завршило работното време. Згора на се, било викенд, амбулантите не работат, освен дежурните, а она била дежурна.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.431
Поени од реакции
114.081
Човече, доктор, директор на клиника, човек што положил заклетва, човек што се заколнал дека ќе го штити здравјето на луѓето, да биде толку себичен и да го направи она... Немам зборови, ова е за секаква осуда и се надевам дека ќе си ја добие заслужената казна затвор.

Абе јас обична кашлица и кивавица кога имам (алергичен сум на полен) се срамам пред луѓе кога ќе ми се деси тоа, се тргам на страна, се пазам, а не пак Корона вирус да имам... Тешка срамота пред се од човечки аспект, па потоа се останато.

И каков пример дава женава? Дали може да им веруваме ние на здравствените органи и работници? Не сакам да генерализирам ама многу повеќе негативни случки сум видел и чул отколку позитивни. БРУКА!

Последно уредено:
C

CoolIris

Гостин
И каков пример дава женава? Дали може да им веруваме ние на здравствените органи и работници? Не сакам да генерализирам ама многу повеќе негативни случки сум видел и чул отколку позитивни. БРУКА!
Заради ваквите ко неа и најголемите професионалци ги гледаме со други очи.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ќе ја суспендирале после избори, сеа зафатени биле.
Не дека сакам да правдам ама убаво има кажано човекот дека во овој момент формално-правно не можат да се вршат разрешувања. Треба на нелегален начин да ја (разреши) избрка од работа за после таа да може и држава да тужи?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Најинтересно е што имало и странци на тоа предавањето у Рагуза :D. Работава испаѓа дека кај ни го увезе корона и одозгора на тога го извезе у ист момент :ROFLMAO:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
1800 нови случаи во Италија
400 во Шпанија

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.386
Поени од реакции
7.021
Не дека сакам да правдам ама убаво има кажано човекот дека во овој момент формално-правно не можат да се вршат разрешувања. Треба на нелегален начин да ја (разреши) избрка од работа за после таа да може и држава да тужи?
Не знам како точно идат работите, али сигурно има заменик кој може да ја извршува функцијата. Еве и да не ја избрка денес, може уште одма да ја суспендира ваљда на одреден период. Не може ништо да не функционира ради избори. Мада у каква дупка живееме, а и колку дупки има у закониве, кои најчесто се недоречени и недоволно прецизирани, ништо не би ме изненадило.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.311
Поени од реакции
4.577
Не знам шо ќе е поглупо у кампањава шо иде, норткомуњарите со ''дајте ни уште еден мандат'' да ставиме уште некоја директорка ко оваа од денес или вмороните шо ќе бараат одговорност, а истото ќе го направат.

Најголеми гревови се оние гнојовите полтрони партиски шо се продаваат за ситни пари и привилегии, а сеа демек изненадени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Ќе ја суспендирале после избори, сеа зафатени биле. :facepalm: Ало Филипче, за ваква работа, моментално се брка од работа и веќе никогаш да не може да работи како доктор. Нека чисти улици. Ради една мифка, се затвара цело оделение у клиника, преку 120 лекари, кои и онака се у мањак идат у карантин.
Ова здравство може само да се оправи ако докторите почнат да одговараат кривично за нивните постапки. Мито си лапаат, никој не ги казнува. Не може некоја овца која се нарекува доктор, да остави полн ходник со болни бебиња, со висока температура затоа што и завршило работното време. Згора на се, било викенд, амбулантите не работат, освен дежурните, а она била дежурна.
Нормално дека после избори ќе ја суспендираат, којзнае колку тендери имаат исполапано со Филипче па ако ја кикне/суспендира пред избори, оваа ќе си пропее.

Сум рекла што е лекот за здравството кај нас - бркање сите до еден од клиникиве и наново регрутација на кадар. Не нов кадар, туку наново регрутација. Па после кога ќе се ослободи просторот од гноевиве како примариусов коронизиран, ќе биде пополнет со амбициозни кадри на кои ќе им се работи. Ама не, ќе ги правиме клиникиве гласачки тела, тражили сте гледајте.

Мене ми е премногу жал за луѓето кои лежат таму, нечии баба, дедо, татко, мајка, ми лежеле роднини, не ми било сеедно и се ставам во нивна кожа. Ама дека ми е малце мерак кога го гледам на прес тендерашон посран од свој човек инсталиран пиун за делење тендери, ми е.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.876
Галама е сајт за дебили со 90% измислени приказни, така да... А оваа „докторкава“ е познат шарлатан, антиваксер.
Само затоа што и пркоси на фармацевтската мафија во Македонија контролирана од влашкото лоби?Благодарение на телевизии како ШИТ ТЕЛ и Анал 5 таквите како неа немаат пристап бидејки големи пари се во игра.Само за твоја информација нејзините 5 минути допрва доаѓаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom