Македонска берза

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
zemete vo predvid deka tolkava kolicina na akcii pri ovaa likvidnost neminovno nosi discount. ako e itno si ima cena.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Izgubija 30000evra tugji pari i ic ne im cue,da bea nivni dali taka ke igraa?Tri pati ke razmislea pred da potpisat prodazen nalog da rabotea so svoi pari.
Уште да можеле да знаат дека веднаш пак ќе скокне наместо да продолжи да паѓа. Впрочем, уште утре може пак да почне пад до 6.000 или 5.000 или уште пониско, по што ќе им излезе низ нос што и по 7.000 ги купиле акциите

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
За доларот се однесуваше муабетот, оти штампање ова она. На Америка не и одговара јак долар

Потоп за САД веќе една деценија прогнозираат, а тие само растат.
Потоп кој што ти го очекуваш ќе помине уште една деценија па тогаш.
А до тогаш ние удавени ќе сме.
потоп у САД, како и у цел свет, имаше пред 11-12 години. За можна рецесија се зборува пред 1,5-2 години макс. Нека се и 3 год. За 3 год берзата во САД иам скокнато 23% ( со денес ). И да си продал пред 3 години не си изгубил многу, ама затоа чекањето ке ти се исплати само во прв месец од рецесија ( кога ке биде )и можен пад на индексите и цените за 50-60%.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Многу е луд Трамп, ситуацијата може да ја донесе до работ на катастрофа. Ако имате гледано документарни за кризата од пред 10 години знате дека таму исходот беше позитивен поради тоа што Буш и Обама ги следеа насоките на Бернанке, Полсен и Гајтнер. Овој сега е опкружен со негови послушници.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ne e problem koj izgubil toa im e rabota i da gubat i da dobivaat naj bino e na kogo mu se javija da kupi da dobie za da oni izgubat posto pominaa vo eden cug 3056 akcii na KMB na 7011 bar toa sto primetiv a koj znae uste kolku od drugi firmi onaka random vo faza namerno koga nema nalozi ????
Ovoj nastan beshe prethodnica na opshtiot haos sto nastana i sto eden kup idioti nasednaa na potop na berzata !!!

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Многу е луд Трамп, ситуацијата може да ја донесе до работ на катастрофа. Ако имате гледано документарни за кризата од пред 10 години знате дека таму исходот беше позитивен поради тоа што Буш и Обама ги следеа насоките на Бернанке, Полсен и Гајтнер. Овој сега е опкружен со негови послушници.
Баш тоа, луд е и ке направи се за да берзата остане во раст. Дали ке успее ке видиме, ама од тоа му зависи и реизборот. Или ке падне, ама претходно ке направи се' за да берзата крахира со новиот претседател.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.427
Поени од реакции
7.805
Баш тоа, луд е и ке направи се за да берзата остане во раст. Дали ке успее ке видиме, ама од тоа му зависи и реизборот. Или ке падне, ама претходно ке направи се' за да берзата крахира со новиот претседател.
Леле какви глупости тресеш, турли тава ти е постот.

Еве ви тема за Трамп и САД, остајте ја оваа за нашата :D

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Само јас ли гледам или никој не коментира за дивидендата на Тетекс од 72 денари? Колку што се сеќавам Глигорие ветуваше убава дивиденда, ама оваа не изгледа таква :)

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Леле какви глупости тресеш, турли тава ти е постот.

Еве ви тема за Трамп и САД, остајте ја оваа за нашата :D
Ке видиме кој тресе глупости таму во ноември/декември :) feel free to quote me :D

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.427
Поени од реакции
7.805
Ке видиме кој тресе глупости таму во ноември/декември :) feel free to quote me :D
Па кажи што ќе биде тој период, зашто во претходниот пост имаш турли тава: раст и паѓање, сончево со врнежи и повремено снег.
DOW ќе падне тој период или ќе обратно.

Член од
21 август 2017
Мислења
159
Поени од реакции
133

"Но се чини дека победата на Нетанјаху ја трасира и поддршката на еврејското лоби во САД за актуелниот претседател Доналд Трамп на претстојните претседателски избори. Трамп изминативе месеци интензивно соработуваше со Нетанјаху околу поддршката за интересите на Израел. "

Оваа информација ми се чини дека кажува малку помеѓу редови дека се навестува некако победа на Трамп за октомвриските избори. Плус пред секои избори поготово во Америка има значителни потреси и поместувања, по мене не е ништо случајно барем за Америка. Според досегашната практика 12-13 месеци пред изборите цените на акциите обично паѓаат, за да веднаш по изборот има нагол скок.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Па кажи што ќе биде тој период, зашто во претходниот пост имаш турли тава: раст и паѓање, сончево со врнежи и повремено снег.
DOW ќе падне тој период или ќе обратно.
друже ја не сум баба Ванѓа па да знам што ке биде. Јас кажувам што све може да биде, кои се веројатностите при одредени ситуации и дека ке биде интересно. Главен адут на Трамп е берза и економски раст. За да добие пак мандат мора берзата да оди нагоре и на тоа ке ја базира кампањата. Ако падне берзата, ке падне и Трамп. Види што све изјавува во врска со Корона и берза и ке видиш колку му е битно тоа ( најбитно за реизбор ). А мора да ја анализираме америка бидејќи целиот свет ја прати неа. Ако америка пукне ке пукне секаде.
Корона е black swan event и нешто што никој не го очекуваше и предвидуваше. Како ке се шири ке видиме. Само знам дека Трамп очајно ке се бори да ги убеди сите дека Корона не е опасност за да не паѓаат берза и економија.
Еве ке ти кажам мое мислење, Трамп ке ги испуца сите џокери за да одржи раст и ке успее во тоа, и ке биде реизбран ( околу 80% шанси според мене ). Иако, се надевам на обратно сценарио, све да пукне, да го сменат и тоа да биде долевање бензин на оган за рецесија и голем пад и голема шанса за нас да си купиме. Кој искористил 2008-2009 за купување, знае за каква шанса зборам. Богатење за за х5-10 од вложен износ за 2-3 години.

Еве ти како експерт, кажи твое мислење, ако мислиш дека јас тресам глупости, па да видиме кој кого ке квоута :)

Член од
19 октомври 2012
Мислења
319
Поени од реакции
277
Само јас ли гледам или никој не коментира за дивидендата на Тетекс од 72 денари? Колку што се сеќавам Глигорие ветуваше убава дивиденда, ама оваа не изгледа таква :)
Тешко разочарување по мене. Денда под 3%. Крш.

Kajgana Shop

На врв Bottom