Уште да можеле да знаат дека веднаш пак ќе скокне наместо да продолжи да паѓа. Впрочем, уште утре може пак да почне пад до 6.000 или 5.000 или уште пониско, по што ќе им излезе низ нос што и по 7.000 ги купиле акциитеIzgubija 30000evra tugji pari i ic ne im cue,da bea nivni dali taka ke igraa?Tri pati ke razmislea pred da potpisat prodazen nalog da rabotea so svoi pari.
потоп у САД, како и у цел свет, имаше пред 11-12 години. За можна рецесија се зборува пред 1,5-2 години макс. Нека се и 3 год. За 3 год берзата во САД иам скокнато 23% ( со денес ). И да си продал пред 3 години не си изгубил многу, ама затоа чекањето ке ти се исплати само во прв месец од рецесија ( кога ке биде )и можен пад на индексите и цените за 50-60%.За доларот се однесуваше муабетот, оти штампање ова она. На Америка не и одговара јак долар
Потоп за САД веќе една деценија прогнозираат, а тие само растат.
Потоп кој што ти го очекуваш ќе помине уште една деценија па тогаш.
А до тогаш ние удавени ќе сме.
Баш тоа, луд е и ке направи се за да берзата остане во раст. Дали ке успее ке видиме, ама од тоа му зависи и реизборот. Или ке падне, ама претходно ке направи се' за да берзата крахира со новиот претседател.Многу е луд Трамп, ситуацијата може да ја донесе до работ на катастрофа. Ако имате гледано документарни за кризата од пред 10 години знате дека таму исходот беше позитивен поради тоа што Буш и Обама ги следеа насоките на Бернанке, Полсен и Гајтнер. Овој сега е опкружен со негови послушници.
Леле какви глупости тресеш, турли тава ти е постот.Баш тоа, луд е и ке направи се за да берзата остане во раст. Дали ке успее ке видиме, ама од тоа му зависи и реизборот. Или ке падне, ама претходно ке направи се' за да берзата крахира со новиот претседател.
Ке видиме кој тресе глупости таму во ноември/декември feel free to quote meЛеле какви глупости тресеш, турли тава ти е постот.
Еве ви тема за Трамп и САД, остајте ја оваа за нашата
Политички случувања во САД: Генерална дискусија
Зошто демократите и републиканците воопшто глумат дека веруваат во демократија, кога де факто политичкиот систем функционира ко олигархија. :cuc: Е сега кога си сфати како функционираат денешните политичари, зашто толку лееш солзи за Берни :toe:.... што очекуваш од него да направи за општото...forum.kajgana.com
Па кажи што ќе биде тој период, зашто во претходниот пост имаш турли тава: раст и паѓање, сончево со врнежи и повремено снег.Ке видиме кој тресе глупости таму во ноември/декември feel free to quote me
друже ја не сум баба Ванѓа па да знам што ке биде. Јас кажувам што све може да биде, кои се веројатностите при одредени ситуации и дека ке биде интересно. Главен адут на Трамп е берза и економски раст. За да добие пак мандат мора берзата да оди нагоре и на тоа ке ја базира кампањата. Ако падне берзата, ке падне и Трамп. Види што све изјавува во врска со Корона и берза и ке видиш колку му е битно тоа ( најбитно за реизбор ). А мора да ја анализираме америка бидејќи целиот свет ја прати неа. Ако америка пукне ке пукне секаде.Па кажи што ќе биде тој период, зашто во претходниот пост имаш турли тава: раст и паѓање, сончево со врнежи и повремено снег.
DOW ќе падне тој период или ќе обратно.
Следно квоутање со офтопик ќе донесе наградни поени, темата е за Македонска берза, коректно е да се држите до неа.да видиме кој кого ке квоута
Тешко разочарување по мене. Денда под 3%. Крш.Само јас ли гледам или никој не коментира за дивидендата на Тетекс од 72 денари? Колку што се сеќавам Глигорие ветуваше убава дивиденда, ама оваа не изгледа таква