Фан клуб - РК Вардар

gedban imase 3 odbrani ako ne se lazam za minutite sto gi dobi taka da ne bese los. kizic izigra odlicno ali moze i mu trebase odmor, moze dobivase instrukcii, sepak mlad golman e. i za nego e loso i demotiviracki posle odlicno prvo poluvreme da padne vo vtoroto vaka dobi malku odmor i zastita. ne gledam loso vo toa.

treba da sme realni... @Saber Rider bese vo pravo. imame pretenok roster so kakov takov atman i krishtopans imavme sansi i so montpelje i so porto i najverojatno 4ti ke zavrsevme ama vaka tesko e...

zal mi e za gorbok. iskina vcera i na kraj se povredi. loso menaziranje od klupa, sfakam publika, doma, blisku bevme AMA trebase goebok i toledo da odmorot vtoro pa i drugite.... trebase da se istrca so vtora postava pa i da gubime ke bese ok... stefce trebase da kase takticki izigravme otkako vidome deka nemozeme do 5to mesto i toa e... nikoj nemase da se luti, vaka bez potreba se stvorija nervozi ispadna tolku blisku a tolku daleku iako na kraj ke bese pirova pobeda sekako...

Абе, ја мислам дека промената на Кизиќ беше на место. Немаше одбрана некое време, мора да пробаш да смениш нешто да го пореметиш ритамот на противничката екипа.

А, ова со Броко, ќе биде интересно. Јас не можам да замислам сценарио кај што Борко би бил втор голман.

Овој Гогов скоро цела сезона тренира со првата екипа. Сега ќе го селат со Јуниор да тренира? Со Гедбан и Кугис што ќе се прави? Овој Кугис дали воопшто е и во Скопје? Он се повреди таму ноември и не заигра пак. Кои ќе бидат двата голамни во составот? Борко и Кизиќ. Гедбан и Кугис сигурно ќе се почувстуваат отфрлени, ќе им падне морал. Ќе влијае тоа на атмосферата. Не знам, ја не можам да замислам како доаѓањето на Борко ќе има некој позитивен ефект. Поготово со оглед на фактот дека он е таков "јак" карактер.
Кугис си замина,мислам дека и официјално потврдија од клубот.

Кугис си замина,мислам дека и официјално потврдија од клубот.
Еве денес, потврда.
Борко Ристовски доаѓа во Вардар, а со тоа еден од чуварите на мрежата си заминува. Летонскиот голман Артурс Кугис повеќе не е дел од „црвено-црните“ затоа што тој ќе си бара нова средина.

Кугис дојде во Вардар со големи амбиции, но не успеа да ги оправда. Имаше само една добра партија, против Порто во Лигата на шампионите кога имаше двоцифрен број на одбрани, а тоа беше се од него.

Сега, Вардар има четири голмани, а покрај Ристовски дел од тимот се Калифа Гедбан, како и младите Кизиќ и Гогов.

Артурс во Вардар дојде од германски Гросвалштат, а особено беше забележителен во квалификациите за ЕП 2020 година, и неговите одбрани беа одбележани и од страна на ЕХФТВ по натпреварот со Словенија, по кој за првпат Летонија избори место на ЕП.

И Кизиќ на почеток не беше феноменален како сега и за него имаше комемтари дека не го бива.
На младите им треба време за да се афирмираат и да го покажат својот квалитет, а за тоа треба трпение, многу напор и труд да се постигне.
Ја у Вардар тоа не го гледам.. а имаме атмосфера у која може да се изградат победници и квалитетни играчи, но за жал повторно како и во секоја сфера од животот во нашата Македонија, политика.
Ако го стават Кизиќ на клупа за да брани Борко, значи нов левел на идиотизам во клубот.
Замисли го чуваш дететото на клупа нема помирисано сериозна минутажа во тимот, а ти го пуштат да ти игра последни 5 минути на толку важен меч у кој патем Вардар никогаш не бил толку очаен и очекуваш да изигра одлично.. Е да, не е ова видео игра.
Во реалниот живот за успех треба претходно планирање и многу работа.

Со другиот Бразилец што се случи?
Го договоривме или иста песна како Јагањац?

Со другиот Бразилец што се случи?
Го договоривме или иста песна како Јагањац?
Според Вардар-фанс пропаднал трансферот, најверојатно само Мишевски и Борко засега.

Бајката до сега имаше 2 дела , ке дојде до третиот ВЕРУВАЈТЕ!
Сезонава да ги испоштуваме до крај , како што заслужуваат , доаѓа и друга
Ама се крчка нешто , нека пројдат само избори

"Сањао сам отвореним очима"

Со Мишевски не добиваме ама баш ништо во напад. Ќе се враќа ли Дисингер за Пик?

На младите им треба време за да се афирмираат и да го покажат својот квалитет, а за тоа треба трпение, многу напор и труд да се постигне.
Одлично напиша но Вардар,жално е што не го практикува ова ....Сеа Борко ќе го заглави Кизич и ете пак крши глава дека нема таленти,кога не ги туркаш да играат ...Немало простор?! Не ме дупи ... Имаш за време на Сеха Лигата и дома .... Сеха, мора стално скоро прв состав у 80 % од мечевите .... Никогаш млади .... Друго нешто,постојано странци за избор ....Добро,немаат скаутинг за некој Македонец да земат по нашиве клубови .Ќе се побуните,но треба да негуваш и свое,после така праиш материјал за репрезентација .... Имам многу лоши критики за Вардар,не само РК,туку и ФК ....Го сакам Вардар,но прљаво се дешава човек.

За ние што имаме сезонска картичка за натпреварите, има некаде инфо кога ќе излезат билети за со Пик Сегед за нас?
Знам дека пред да ги издаваат другите билети, прво за тие со сезонски ги даваат.

Не прочитав никаде информација.

За ние што имаме сезонска картичка за натпреварите, има некаде инфо кога ќе излезат билети за со Пик Сегед за нас?
Знам дека пред да ги издаваат другите билети, прво за тие со сезонски ги даваат.

Не прочитав никаде информација.
У Југотон прашај.

Изјава на Торко. Задњи пасос:

Во Вардар лошите работи се минимализирани, влегоа мали средства, се надевам на подобро“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom