Криминалци и криминални групи во МК

Член од
1 мај 2019
Мислења
122
Поени од реакции
137
Лавовите беа чисто Македонска формација креирана за да ја асистира војската. Јас лично ги поштувам ваквите формации и не би ги нарекол предавници, соработувачи со Албанците и сл пошто имале муда да се пријават во тој период и да служат за наша заштита. Тие ги патролираа албанските села во Тетово ако не се сеќавате. Океј можда имало багабонти во нив ама сите да ги ставате во ист ќош.... Имајте малце почит воини на тестатура...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.669
Поени од реакции
4.353
Каде ме бранел? Дај некој податок поконкретно, сликите со калаш не се бранење. Битка нешто, ранет бил, утепал некој од учк?
Према ниеден лик од македонска страна од војната во 2001 не е изграден таков култ од нивни соборци како према Мујо. Тоа не е за џабе. Во Лавовите имаш ликови и од Тигри и Волци кои се префрлени кај нив кога се формирани и тие имаат многу поголема почит према Мујо него према било кој нивни командант од специјалните единици. Темава е за криминалци па можеш да најдеш и слики од Христијан од Тигри со тетовиран Мујо на срце, али и од муабети на многу други ликови што го познавале можеш да сфатиш дека има почит како никој друг од тоа време. И да, сета таа почит Мујо ја има добиено на терен, со покажана храброст, а не со слики :). Човекот нема ниту највисок чин во Лавови, тоа го има Стојков, а и други луѓе во единицата како тој Брада, Капо... имаат поголема командна одговорност од Мујо во 2001 па сепак најпочитуван борец од таа единица е он и сета таа почит ја добива на терен, а не заради зададената улога од државата во таа единица како претходно набројаните.
И не можеш да споредуваш единица како Лавови со специјални единици на државата како Тигри и Волци, на кои војувањето и чистењето на терен им е професија, за учество во битки. Мујо е доброволец во војната, не е професионален војник, сосема друга му е улогата во 2001 од таа на специјалците, нормално дека нема исто учество во битки како нив. Дека не учествувал воопшто во конфликтот туку само се сликал не е точен муабет, ако е така никогаш немало да ја добие таа почит што ја има, затоа што како што кажав пред него во единицата има луѓе со повисоки чинови и никој немало да го фура него.
Војната е најгадна работа во свет, не за џабе е кажано тоа, не само затоа што убиваш други луѓе туку и затоа што треба да застанеш рамо до рамо со ликови со кои не си споделувал никакви животни вредности пред тоа. На пример во Босна, муслимани кои живееле најлиберално пред војната, математичари, рокери кои имале девојки Србинки и кои имале сестри кои излегувале со Срби и никогаш овие немале ништо против тоа, во војната влегуваат во единици со муџахедини затоа што тие им обезбедуваат заштита од четничките банди. Денес истите луѓе се спремни да го бранат радикалниот ислам. Тоа прави војната од луѓето, таму застануваш рамо до рамо со секакви луѓе и од почит не напаѓаш ликови без разлика дали делиш или не исти ставови со нив. Во секоја војна во историјата во било кој дел од светот ги имаш тие ликови. А Мујо дека се занимавал со криминал, се занимавал, али вакви муабети, посебно по исходот од конфликтот мислам дека не се потребни. Мислам дека ми ја сфаќаш поентата. :)

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Према ниеден лик од македонска страна од војната во 2001 не е изграден таков култ од нивни соборци како према Мујо. Тоа не е за џабе. Во Лавовите имаш ликови и од Тигри и Волци кои се префрлени кај нив кога се формирани и тие имаат многу поголема почит према Мујо него према било кој нивни командант од специјалните единици. Темава е за криминалци па можеш да најдеш и слики од Христијан од Тигри со тетовиран Мујо на срце, али и од муабети на многу други ликови што го познавале можеш да сфатиш дека има почит како никој друг од тоа време. И да, сета таа почит Мујо ја има добиено на терен, со покажана храброст, а не со слики :). Човекот нема ниту највисок чин во Лавови, тоа го има Стојков, а и други луѓе во единицата како тој Брада, Капо... имаат поголема командна одговорност од Мујо во 2001 па сепак најпочитуван борец од таа единица е он и сета таа почит ја добива на терен, а не заради зададената улога од државата во таа единица како претходно набројаните.
И не можеш да споредуваш единица како Лавови со специјални единици на државата како Тигри и Волци, на кои војувањето и чистењето на терен им е професија, за учество во битки. Мујо е доброволец во војната, не е професионален војник, сосема друга му е улогата во 2001 од таа на специјалците, нормално дека нема исто учество во битки како нив. Дека не учествувал воопшто во конфликтот туку само се сликал не е точен муабет, ако е така никогаш немало да ја добие таа почит што ја има, затоа што како што кажав пред него во единицата има луѓе со повисоки чинови и никој немало да го фура него.
Војната е најгадна работа во свет, не за џабе е кажано тоа, не само затоа што убиваш други луѓе туку и затоа што треба да застанеш рамо до рамо со ликови со кои не си споделувал никакви животни вредности пред тоа. На пример во Босна, муслимани кои живееле најлиберално пред војната, математичари, рокери кои имале девојки Србинки и кои имале сестри кои излегувале со Срби и никогаш овие немале ништо против тоа, во војната влегуваат во единици со муџахедини затоа што тие им обезбедуваат заштита од четничките банди. Денес истите луѓе се спремни да го бранат радикалниот ислам. Тоа прави војната од луѓето, таму застануваш рамо до рамо со секакви луѓе и од почит не напаѓаш ликови без разлика дали делиш или не исти ставови со нив. Во секоја војна во историјата во било кој дел од светот ги имаш тие ликови. А Мујо дека се занимавал со криминал, се занимавал, али вакви муабети, посебно по исходот од конфликтот мислам дека не се потребни. Мислам дека ми ја сфаќаш поентата. :)
Aj ne go pretvarajte forumov vo mesto za dzavkanje. Kazete nesto interesno ili slucka nekoja ili soznanie. Za toa e forumov za zabava

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
@Krstev те сметав за член кој пошироко гледа на работите, арно ама за некои теми си wtf.
Како може нормален човек да бара исто да реагираме со шќиптарите... Па секој кој е посвесен, знае дека кај нив мнозинството сеуште со свеста е од пред 500год, они нека си ги величат нивните ретардирани пациенти, ама затоа сеуште се заостанати 500год назад.
Мене муабетот ми е дека и вие кога се работи за некои теми како нив се однесувате. Што ќе добиеш со тоа што лавовите ги величиш без никаква реална основа... Дека облекол униформа, слуша наредби од јаничари значи само или е наивен или од корист.
99% сигурен сум дека и Бобан што го има овде на сликите беше во лавови, с соработува со шќиптари. Патриотски нема што.

Доста Димовска го сјеба безбедносниот систем, вистински професионалци обучувани по САД, Израел, ги избрка или деградираа најниско што може, поставија знаеме какви, дбк 50% имаат по стотици илјади евра само во кеш и сеа јас да се правам со сила луд дека они ја сакале државава, па и јас треба :facepalm: .
Јас само човек кој не е на државна цицка почитувам.

Да бараш да правиме исто ко шќиптарите, значи сакаш да се спуштиме на дно :neetaka: работата е да се освестиме и пробаме на подобро.

Слободно потенцирај ги печатните грешки, сакам да се поправам на подобро.
Ибегнувам да те цитирам, иако веќе на неколку пати инсистираш на оваа тема па ајде нека ти биди.
Генерално избегнувам да те цитирам баш заради тоа пошироко гледање на работите и бидејќи не ја сведуваш на дневна политика темата арно ама не можеш „пошироко да гледаш“ на секое - некогаш треба и конкретно да се задржиш на одредена ситуација.

Ајде да одиме со ред, остави ги граматичките грешки и читај.
Прво, веќе во неколку наврати Црноризец вади работи од нафталин и на секое Мујо вака Мујо така.
Оттаму започна комуникацијата моја со него на оваа тема и прв пат го цитирав кога испадна по кој знае кој пат со нешто во стилот не би да се присеќаме ама Мујо ова она...

Кажи ми сега ти мене, како човек кој љуби да се наречи некој што пошироко гледа на работите, дали е во ред да плукаш по некој македонец?
Еве, јас, ти, еден куп македонци знаеме дека во нашата татковина генерално и нема политичар кој се грижел за неа и сите биле продадени души (од денес до 91 уназад, пред тоа бадијала ќе одиме пошто ќе не вјанат со критики југоносталгичарите - башка др тема е таа), продадени души кои ни фингираа и ни фингираат и ден денес ред работи меѓу кои и војна.

БЕЗ РАЗЛИКА кој ја намести војната (во тоа време вмро со дпа), без разлика кој профитира од неа - во тоа време УЧК, а потоа вмро/дпа/па се изроди и дуи (кретените имаат изјави после 20 години власт дека влада без нив не можи - ко од Господ да се дадени а пола од нив се ратни злочинци), БЕЗ РАЗЛИКА колку во таа војна имаше вистинско војување, а колку нашите единици беа опчекувани од заседа (заслуги на предавниците во нашите редови од албанско и македонско етничко потекло), БЕЗ РАЗЛИКА дали во екот на војната беше формирана единицата Лавови бидејќи на терен имаше реална потреба од повеќе полиција + западот не дозволуваше прогласување на воена состојба и имаш по закон места каде војска не можи да стапни. Во сета таа калакурница да не беше резервниот воен и полициски состав ние ќе бевме набркани од едно племе диви шошони.
За време на истата таа калакурница ги формираа Лавовите. Знаеш зошто? Не пријателе за да крадат бела техника (тука се скарав со Црноризец пошто тврдеше дека Бошковски ги формирал за да краделе бела техника и да шиткале после тоа), пошто тоа е последното нешто што ќе го направи лик со формат како Мујо и слични. Имаат тие начини како и од каде да дојдат до пари, во војна не отидоа за ситен профит од бела техника, па и самиот Бошковски во тоа време се нафатира од друго ;) - али и тоа е друга тема, а човекот е предавник (заедно со љуБчо), не ни сакам да го споредувам и спомнувам во иста реченица со Мујо, Брада, Мачето, Стојков и БИЛО КОЈ што во тоа време се одлучиле да одат под оружје и во војна.

Исклучително е лесно јас и ти, уште 50 души тука на форум, да седиме и да бистриме политика од безбедноста на својот дом, со покрив над глава, на топло. Потешко е некој во тоа време да оди на Шара, да земи пушка во раце и да крвари. ЕТЕ тоа не е во ред. Заминаа млади деца, заминаа патриоти, заминаа луѓе на кои ниту јас ниту пак ти не им сме до колена. Барем во мои очи еден човек кој се дрзнал да ја брани татковината ќе биди поголем од тој што во исто време се криел и бегал од неа.

Единица не се формира преку ноќ, успеаа да формираат единица за релативно кратко време, во услови на војна, во услови кога сите „јунаци“ - особено јунаците на тастатура, беа под јорган планина и во услови кога и немаше баш некој избор од останатото граѓанство па да состават единица која би била без луѓе со криминална позадина.
Дали Мујо бил криминалец, дали Брада бил рекатар, дали Мачето се бавел со ова или она или пак бил мајстор за бурек правење НЕ МИ Е ГАЈЛЕ!
Знаеш зошто не ми е гајле? ПОЕНТАТА на цела реплика кон Црноризец (на времето кога му реплицирав пошто ти доаѓаш сега на овие муабети тука и дискутираш, а работата влечи дискусија од поодамна) беше дека какви-такви тие криминалци кои ДОБРОВОЛНО заминаа во планина да се борат заслужуваат за тој дел (ЗА БОРБАТА) почит од наша страна како македонско етничко мнозинство во нашата ни преебана држава.

Треба да си опериран во главата и да мислиш дека некој ги величи КАКО криминалци или пак како луѓе од другата страна на законот (јас сигурно НЕ, еве слободно најди мое мислење БИЛО каде на форумот - не само во оваа тема - каде величам некој криминалец), но истовремено треба да си опериран во главата АКО земиш да плукаш по една воена единица, да ги едначиш со СИТНИ криминалци на бела техника (ко да ги едначиме со роми кои краделе бакар) и истовремено да седиш на форум и тоа да го правиш во континуитет НИЧИМ ИЗАЗВАНО. Која е целта? Што добиваш со плукање по своите? Ти не лично, но Црноризец неколку пати го вадеше Мујо од нафталин.

Затоа и повеќе пати потенцирав, ние дадовме околу 80 жртви во војната (преживеаните со телесен и ментален инвалидитет после неа нема да ги рачунаме тука, само мртвите), НО албанската страна даде МНОГУ ПОВЕЌЕ. Само што нивните ги собираа преку ноќ и ги погребуваа по Шара. Кој бил горе знае колку новоископани гробови имаше додека беше војната и исто така знае дека ТОА албанско население војуваше под присила (дел од нив), НО НИТУ ЕДЕН ОД НИВ НЕ ДОЈДЕ ТУКА ДА ПЛУКА ПО СВОИТЕ КОМАНДАНТИ. Ете тоа е цел муабет околу албанците. Викај ги до утре заостанати но сепак имаат некое достоинство да не плукаат по својот етникум. ВОДА може да им носиме во тој дел.

Е кога ова ќе го сфатите, тогаш може да дискутираме дали некој бил криминалец или не. Сосила светци да не се правиме сите и сосила будали во исто време. Еден веќе проба тука да се прави таков, дали е само детиште или толку му делиле не можам да знам (ниту пак ме интересира) ама плампање едно та исто... постојано, вадење „прљав веш“ оти така му текнало или по инструкција од некој.... чекај бе човече, има луѓе кои во таа војна оставија деца сираци. Кој ти дава за право да ги едначиш со шиткачи на бела техника и ситни криминалци? Особено кој ти дава право ЦЕЛА единица да ја нарекуваш така? Овие прашања Црноризец „храбро“ ги избегна во тогашната дискусија.

Сега, дури и ти - како и други пред тебе, читајки површно ... тоа што го напишав го изедначија со некоја нивна замисла дека ми е мил брат Љубе, ми е мил некој политичар или ми е мил некој си фукнционер па гледајќи дневнополитички на нештата реплицираат и одговараат. НЕ пријателе, ниту сметам дека некој функционер во државичето ни има некој придонес за него како такво (освен можеби делумен Борис или пак Киро - па затоа ги кркнаа, едниот успешно другиот не), НИТУ пак бранам политички одлуки и говеда кои македонскиот народ го имаат продадено ТОПТАН.

Имаше фингерајка војна во која крвареа македонци. Имајте барем малце достоинство да им оддаде почит која за својот удел во војната ите како ја заслужиле.

НО, да се вратиме на темата. Ова е тема кај што средношколците полнат гаки кога се пишува за величини како Ајети, Фантом и нив слични... и во меѓувреме плукаат по македонците бидејќи така им се можи.

Ако имаш било што да додадеш или да ми кажеш, повели во лична порака. Искрено, изгубив интерес да се натегам на темава со луѓе што во животот немаат пукнатo петарда, камоли да учествувале во војна, да бранат татковина или пак да биле под страв дали некој шошон утре ќе им влези дома и ќе ги побие ко глувци.
Таквите кои тоа не го правеле биле бранети на тоа време од луѓе како Мујо. За тој дел од нивниот живот, капа им долу.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Па и да биле криминалци немаш право да ги осудуваш.А кога Албанците пишуваат за нивните пишуваат,демек бил влијателен заебан и ред други пофални зборови. Не е возможно во таква војна да земеш нешто.Се гледа дека си клинац и појма немаш.Во 2001 нашиве неможеа да влезат во куќите демек цивилно население.Колку луге од овие што ги навредуваш прашај ке ти кажат изгубиле а не добиле со војната.ЕДНАШ ТИ ПОВТОРИВ И ПАК КЕ ТИ НАПИШАМ ДАЈ ЕДНА СЛИКА КАКО НЕКОЈ НОСИ БЕЛА ТЕХНИКА НА ГРБ ОД ВОЈНАТА 2001.
Ајде може, ама ти дај слика/видео каде некој врши било кое друго криминално дело, од типот организиран криминал (кај нас) :D

Синдромот на воена печалба е познат кај кримосите, еве ти ги соседиве уште за време на војните го искритикуваа тоа и во филм.
Автоматски споено мислење:

Види, кога сме веќе кај празни муабети т.е. рекла казала можи и некој бивши на сестра ти трвди дека е најголема курва у град ама не зедовме на форум да го пишиме тоа.
Така да остави ги муабетите од типот овој рече, оној рече.
Има ли пилот подфорумов? Едно време модераторите не дозволуваа волку култура по темите. :D

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
ние ќе бевме набркани од едно племе диви
Бевме и набркани, и понижени и сеуште не понижуваат. Така да патриотските жалопојки се за џабе.

Дали Мујо бил криминалец, дали Брада бил рекатар, дали Мачето се бавел со ова или она или пак бил мајстор за бурек правење НЕ МИ Е ГАЈЛЕ!
Ај сеа прочитај го името на темата и престани да пишуваш бајки. Значи ти прв почнуваш со оффтопик постови.

исто така знае дека ТОА албанско население војуваше под присила (дел од нив), НО НИТУ ЕДЕН ОД НИВ НЕ ДОЈДЕ ТУКА ДА ПЛУКА ПО СВОИТЕ КОМАНДАНТИ. Ете тоа е цел муабет околу албанците. Викај ги до утре заостанати но сепак имаат некое достоинство да не плукаат по својот етникум. ВОДА може да им носиме во тој дел.
Шќиптари се, не се Албанци, а за достоинство, тоа ти така го сфаќаш, твоја работа. За мене е ретардирано и ќе им се врати по глава за брзо време, посебно од Србите. Јас не можам вода да носам на луѓе со ниска свест, ти слободно пали се на племенски вредности и копирај ги.

Сам си кажуваш дека биле под присила, така да се после што си напишал е џабе, не држи вода. Што очекуваш староседелец шќиптар да направи, кога полицијата и војската (кои вие ги возвишувате) задолжени за ред и поредок НЕ си ја завршиле работата.... и јас така би играл, кога нема системот да ме заштити иако редовно знае да ми земе данок, или да ме пронајде под дрво и камен, за да ме казни ...

И Америте си ги величат војниците како патриоти, а дали се тоа, секој нека си одлучи.

Темава е за криминал, ако Хасо или Петко учествувал во нелегални активности, ова е темата, не знам што не ви е јасно....

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Темава е за криминал, ...
Така де.

Што очекуваш староседелец шќиптар да направи, кога полицијата и војската (кои вие ги возвишувате) задолжени за ред и поредок НЕ си ја завршиле работата.... и јас така би играл, кога нема системот да ме заштити иако редовно знае да ми земе данок, или да ме пронајде под дрво и камен, за да ме казни ...
Системот се отепа земање даноци од западна мкд пред 2001, а и сега машала. Исто мнооооогу несигурно беше живеење на албанското малцинство пред 2001, па и сега е исто така несигурно. Баш сме сите загрижени, особено ти.

... не знам што не ви е јасно....
После ова твоето од погоре, јасно е сè околу твоето битисување на темите на овој форум. Ајт.

1582991112885.png

Член од
17 август 2011
Мислења
10.359
Поени од реакции
18.476
Вториот дел од постот, тоа го имав пишано и претходно. Јасно ми е какви луѓе одат во војна. Сепак темава е за криминалци, и како таква овие луѓе спаѓаат тука без разлика што војувале и покажале храброст у војна. Затоа и реплицирав на првичниот пост.
Окулу неговата храброст, култот на личност не мора да е ради патриотизмот негов. Сме виделе култ на личност кон секакви ликови, и криминалци и политичари. Затоа барав конкретна работа, ко што има за другите борци од 2001 и ко што има за неговите криминални дејства.
Сум пишувал на други теми, имам почит кон Јохан пример. Знам што човек, не е научник, меѓутоа тоа што го осудија беше осуда за нас како македонци. Ама Мујо за мене не е таков случај, ни мачето ни брадата. Не гледам каква жртва дале за нас.

Член од
6 декември 2019
Мислења
47
Поени од реакции
69
Па и да биле криминалци немаш право да ги осудуваш.А кога Албанците пишуваат за нивните пишуваат,демек бил влијателен заебан и ред други пофални зборови. Не е возможно во таква војна да земеш нешто.Се гледа дека си клинац и појма немаш.Во 2001 нашиве неможеа да влезат во куќите демек цивилно население.Колку луге од овие што ги навредуваш прашај ке ти кажат изгубиле а не добиле со војната.ЕДНАШ ТИ ПОВТОРИВ И ПАК КЕ ТИ НАПИШАМ ДАЈ ЕДНА СЛИКА КАКО НЕКОЈ НОСИ БЕЛА ТЕХНИКА НА ГРБ ОД ВОЈНАТА 2001.
Ради такви како тебе и останативе кретенени на форумов што ако украдиш 500е не е криминал у споредба со тој што украл 5000е. Албанија у секое поле е дно. Ништо нема квалитетно, како и ние. Место фа го осудиш тој што праел криминал, небитно наш или ваш вие се фаќате за сосем трето.

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Posledniov period vo Skopje prestojuvase Sedat Peker, kriminalec od Turcija na vremeto blizok na Erdogan. Izlegoa mnogu videa kako seta kako Beg niz Skopje i okolnite gradovi so dvaeset luge. Vo pridruzba na Harun Hadzibulic. Covekot od videata sto gi vidov se odnesuva klasicno ulicarski.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
245
Поени од реакции
865
Ради такви како тебе и останативе кретенени на форумов што ако украдиш 500е не е криминал у споредба со тој што украл 5000е. Албанија у секое поле е дно. Ништо нема квалитетно, како и ние. Место фа го осудиш тој што праел криминал, небитно наш или ваш вие се фаќате за сосем трето.
Кој криминал бе човек,може политичарите а не лавовите или другите воени формации.Во тоа време дали си бил роден незнам затоа и овака пишуваш.Колку што ни дишеа во врат цела меѓународна заедница ти криминал ке правеш.Нас не ни дозволуваа да нападнеме со потешка артилерија демек ке немало сооднос на силите.Ајде ти види каде во која друга војна има такви услови.Исто така да ги гледаше емисиијте кој што сега никаде ги нема,камо инвалиди момчиња беа напуштани од своите сопруги и се обвинуваа себеси демек зошто би ја држел со мене кога не сум веке маж.Колку ли само мајки плачеа кога им ги бараа назад парите што им ги дадоа за повредите добиени во војната.Додека некој се криеа тиа беа на првите борбени линии

Ајде може, ама ти дај слика/видео каде некој врши било кое друго криминално дело, од типот организиран криминал (кај нас) :D

Синдромот на воена печалба е познат кај кримосите, еве ти ги соседиве уште за време на војните го искритикуваа тоа и во филм.

Има ли пилот подфорумов? Едно време модераторите не дозволуваа волку култура по темите. :D
Колку годинки си.Ајде те гледам се палеш на овие улични таканаречени кримоси а се едни обични битанги или терористи.И ке дојди некој ти кажува басни и се палеш како циган на бакар.За 2001 година сигурно не си бил роден за да зборуваш или си имал 3-4годинки.Држи се до басниве што ти ги кажуваат "Големите БОСОВИ"

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Кој криминал бе човек,може политичарите а не лавовите или другите воени формации.Во тоа време дали си бил роден незнам затоа и овака пишуваш.Колку што ни дишеа во врат цела меѓународна заедница ти криминал ке правеш.Нас не ни дозволуваа да нападнеме со потешка артилерија демек ке немало сооднос на силите.Ајде ти види каде во која друга војна има такви услови.Исто така да ги гледаше емисиијте кој што сега никаде ги нема,камо инвалиди момчиња беа напуштани од своите сопруги и се обвинуваа себеси демек зошто би ја држел со мене кога не сум веке маж.Колку ли само мајки плачеа кога им ги бараа назад парите што им ги дадоа за повредите добиени во војната.Додека некој се криеа тиа беа на првите борбени линии

Колку годинки си.Ајде те гледам се палеш на овие улични таканаречени кримоси а се едни обични битанги или терористи.И ке дојди некој ти кажува басни и се палеш како циган на бакар.За 2001 година сигурно не си бил роден за да зборуваш или си имал 3-4годинки.Држи се до басниве што ти ги кажуваат "Големите БОСОВИ"
Немаш што да кажеш, разбрав ок е.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
FB_IMG_1582922500453.jpg FB_IMG_1582922463776.jpg
Томе Димовски Ајдукот, поофицијално за народ познат по акцијата (Диригент 2010 - Франкфурт Мафија), сликите се од профил на член на семејството, текстовите што следеа со сликите не ги цитирам од почит. Нека му е лесна земјата.

Член од
12 јануари 2020
Мислења
513
Поени од реакции
559
Прегледај го приврзокот 235699Прегледај го приврзокот 235700
Томе Димовски Ајдукот, поофицијално за народ познат по акцијата (Диригент 2010 - Франкфурт Мафија), сликите се од профил на член на семејството, текстовите што следеа со сликите не ги цитирам од почит. Нека му е лесна земјата.
Koga pocina covekov. Dignaa golema fama okolu taa Operacija narecena Frankfurt mafija. Neznam kolku vi e poznato ova go zboram od informacii od MVR koi bea prezentirani i od shemata na sliki koi bea pokazani kako shema za hierarhijata no samata akcija pocnuva koga vo Germanija e faten Vele narecen Bikot od Gjorce, so heroin vo nego pogolema kolicina vo kilogrami, i koj ja predava celata shema i site klucni luge koi ucestvuvaat vo taa shema na dilanje, kriumcarenje. On im gi kazuva site informacii na policijata i obvinitelstvo, zboram za germanskoto za da dobie minimalna kazna. Togas germancite doagjaat vo kontakt so nasite i so megunarodna sorabotka zatvaraat se shto mrda

Kajgana Shop

На врв Bottom