UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.314
А оној фаул шо го свирна од Винициус врз Махрез у петерец :ROFLMAO: :ROFLMAO: а и гол падна у продужеток, јес да сите застанаа од коа свирна ,ама ф немаше од фаул тоа.

Затоа се бунеше црнчето на видеото шо сте го постирале. Ако свириш мал контакт свири до крај, со ист критериум.

O

ob1

Гостин
На видеото со Мората е сличен фаулот а и не баш,затоа што Мората го турка со рацете нослото и Киелини паѓа нанапред, баш тоа шо го пишаа некој поназад,дека ако имало фаул од Хесус ќе паднел Рамос нанапред а не наназад, попросто амин :)
Погледни го уште еднаш голот на Жезус и контактот.
Во моментот кога е фаулиран Рамос веќе е во скок и паѓа наназад и нормално е со таков минимален контакт да не му се помести движењето на телото. Да имаше толку силен контакт што ќе го натераше Рамос да падне нанапред одма ќе го поништеше голот.
Клучното е дека и во двете ситуации има минимален контакт. Двете се во ЛШ, со тоа што во едната ситуација му се даде предност на дефанзивецот и беше поништен голот, а во другата му се даде предност на напаѓачот и не беше поништен голот.
Иначе се изјаснив јас уште вчера дека според мене не требаше да се поништи голот и дека си е регуларен.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.502
Можеби, ете Џони вика дека дефанзивците имаат предност во ваква ситуација.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Можеби, ете Џони вика дека дефанзивците имаат предност во ваква ситуација.
Не викам јас туку тоа е непишано правило во секоја ситуација..истите ситуации што се свират за одбранбените не се свират за напаѓачите...илјадници голови пред мои очи се поништувале за вакви ситуации ..и тоа во реални сценариа а не како видок и она детето од фан клуб Барселона што си пишат на памет и паушално...мене не ме интересира за Реал и Сити...јас од пушка кога го видов тоа останав на ставот дека е фал за одбранбениот бидејќи раце во таква ситуација се забранети...и Интер пред неколку месеци(мислам Годин дали беше не се сеќавам) даде сличен гол и тогаш бев со ставот дека беше чист прекршок иако навивам за нив.

Реал се гадно оштетени во таа ситуација што реално го смента теркот на натпреварот и на двобојот воопшто..

Уште еднаш ќе повторам..не е битно на кај паѓа играчот..битно е тоа што кога некој ќе ти стави раце на грбот неможиш да скокниш нормално и губиш рамнотежа..посебна тежина има за одбранбен играч...на Ибрахимович 100 гола така му имаат поништено...ама нормално е дека неможи да се развие нормална дискусија со луѓе што мислат дека се сезнајковци,стручњаци,експерти иако топка во животот немаат допрено.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Првиот гол на Сити е чист прекршок по сите параметри......не постои судија и чоек шо ќе ме убеди дека она не е фал..ела јас и ти ќе скокниме во дуел онака и ќе ги ставам рацете на твојот грб па макар на секунда па види дали ќе скокниш...плус тоа што се работи за одбранбен играч дава поголема тежина.
Да не беше смешен, ќе беше трагичен. :pos:

И во недела ли ќе кукате вака?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Да не беше смешен, ќе беше трагичен. :pos:

И во недела ли ќе кукате вака?
Ете го на пример дечкото..типичен пример на класичен фиројманец што знае се и сешто..експерт на сите полиња без да ги согледа работите реплицира по природа(како што ќе му дојди)

1.Не знам зошто го мешаш воопшто Интер кога пишам за други клубови(во првичниот пост)
2.Погоре ако читаш пишав и за Интер дека признав за нерегуларен гол(не се сеќавам точно против кој беше)
3.Дали сум смешен или трагичен ти паѓа муабетот во вода бидејќи користиш ретардиран одговор без аргументи во стилот на Shadow Walker и Стелт
4.Нема да кукам за фудбал бидејќи си имам нормален живот и не се приврзвам дотолку за споредна работа
5.Мислењето го дадов врз база на правилата и искуството а не врз база на ''gledam fudbal 100 godini,na SReal sekoga[ mu pomagaat sudiite hehehe''
6. После постот не ни мора да ми реплицираш..сигурно ќе одговориш со мизерна доскочница во стил на некојси шегоубиец демек ќе ме исмеваш како ти да си некој севселенски епскерт па знаеш се и сешто и нема да вредиш да бидиш прочитан бидејќи ионака првичниот впечаток е најбитен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.079
Уште еднаш ќе повторам..не е битно на кај паѓа играчот..битно е тоа што кога некој ќе ти стави раце на грбот неможиш да скокниш нормално и губиш рамнотежа..посебна тежина има за одбранбен играч...на Ибрахимович 100 гола така му имаат поништено...ама нормално е дека неможи да се развие нормална дискусија со луѓе што мислат дека се сезнајковци,стручњаци,експерти иако топка во животот немаат допрено.
Bese faul prviot gol na Milan protiv Inter sea skoro koga igraa?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.517
Не викам јас туку тоа е непишано правило во секоја ситуација..истите ситуации што се свират за одбранбените не се свират за напаѓачите...илјадници голови пред мои очи се поништувале за вакви ситуации ..и тоа во реални сценариа а не како видок и она детето од фан клуб Барселона што си пишат на памет и паушално...мене не ме интересира за Реал и Сити...јас од пушка кога го видов тоа останав на ставот дека е фал за одбранбениот бидејќи раце во таква ситуација се забранети...и Интер пред неколку месеци(мислам Годин дали беше не се сеќавам) даде сличен гол и тогаш бев со ставот дека беше чист прекршок иако навивам за нив.

Реал се гадно оштетени во таа ситуација што реално го смента теркот на натпреварот и на двобојот воопшто..

Си слушнал ти за интензитет на контакт? Дека не секој контакт е фаул? По твојава логика, Рамос може да трча наназад до кај сака? Во кој момент може Жесус да стави раце за да си ја зачува позицијата?

Рамос виде дека овој стави раце на него, и очекуваше посилен контакт. Тоа не е фаул, и никогаш не може да биде. Ситуацијава со Мората е различна зашто Киелини падна нанапред, во насока на движење.

Впрочем, пушти ги сите коментатори, од било која телевизија, освен RMTV, и слушни што ке кажат. Ако и по тоа мислиш дека е фаул, Господ нека ти е на помош со судењево кај и да судиш, зашто некој здравје ке ти земе.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Уште се натегате со Џони за судење? Повеќе би му верувал на судија во шах за фудбалски ситуации него на селскиов судија. Реков ја одамна, жалосно на екипите на кои им "судел", подобро рандом дете од Новаци да им делело правда.

Член од
15 февруари 2020
Мислења
104
Поени од реакции
142
Мене топ ми беше првиот круг од ЛШ. Имав желба да испаднат Челзи (добро, ова беше како да имаш желба сонцето следниот ден да изгрее на исток), и умислените величини Јувентус и Барселона. За последните две сме half way there.

Навивачите на Јувентус не се свесни колку просечна екипа во моментов е Јуве. Роналдо на 124 години им е најдобар играч, а имаат среден ред составен од приучени фудбалери. И мислат дека се некои фаворити во ЛШ.

За Барселона е излишно да се зборува. Без Меси би завршиле 8-9 во Шпанија.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.314
Си слушнал ти за интензитет на контакт? Дека не секој контакт е фаул? По твојава логика, Рамос може да трча наназад до кај сака? Во кој момент може Жесус да стави раце за да си ја зачува позицијата?
Се супер си пишал и се слагам потпуно дека не беше фаул, имаше еден минимален контакт од секунда ипол и ги тргна рацете одма Хесус. Не го буташе, нит го избутка јако за фаул да се свири и шо викаш инетнзитетот на контакт беше премал.

Е сеа шо мислиш за овој интензитет на контакт, за ова беше наменета изјавата на Винициус :) ( среќа најдов видео на јутујуб од "фаулот")

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom