Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Jas go gledav, pisav u horori.

Dosta soliden kako standalone duri, bez da se potpira na stariot mnogu.

Opsto nepotreben film, ama solidno sraboten, i mene dobro mi legna considering kriticnosta so ja imam za novive horori.
Да, како standalone беше добар, се согласувам. Ама како sequel... Јас дури и си го репризирав The Shining пред него. Веројатно и од таму разочарувањето од првите две третини од филмот

3. 1917 6/10 Првите 40мин од филмот ровови па легнати коњи па пак ровови па после канта со млеко тука го прекинав, после 3 саата го пуштив да го догледам.

На мене па баш првиот дел од филмот со one shot низ рововите ми го направи највеќе меракот. Ептен убаво ми беше изведено. Средината од филмот онака, па последната сцена исто ми беше прејака.

Кога станува збор за WW1 би сакал да направат филм каде што се рекреира Battle of The Somme, серијата на битки кај Ypres, Battle of Verdun и etc.

Али за ова можам да замислам ќе треба прилично голем буџет а можеби се плашат дека нема да продаде доволно бидејќи за разлика од WW2, кај WW1 ја нема таа битка помеѓу доброто и злото, нема јасни негативци како WW2.

Да, како standalone беше добар, се согласувам. Ама како sequel... Јас дури и си го репризирав The Shining пред него. Веројатно и од таму разочарувањето од првите две третини од филмот

Shining е повеке хорор од Doctor овој повеке ми иде на супер херојски филм со некој елементи на хорор, мене ми се допадна слееп.

Јас на пример го немам гледано Citizen Kane. Видов дека Финчер прави филм за Орсон Велс и се потсетив дека ми е на watchlist веќе со години.

I could definitely see him as one of the cult members (the one who got beat up). Did he really need to audition? I feel like he would have been a natural in the role.

Иначе ќе има extended cut на филмов? Читав нешто така пред некое време

I could definitely see him as one of the cult members (the one who got beat up). Did he really need to audition? I feel like he would have been a natural in the role.

Иначе ќе има extended cut на филмов? Читав нешто така пред некое време
Па наводно ќе има, а дури и муабет за фејк серијата на Лео во филмот ја планираат
Има Х8фул екстендед кат ваљда знаеш утше од лани, ама немам гледано тоа и не знам дали има некоја разлика огормна или не

А стварно бе, тој што го претепаа ист ко Меколи беше :D

Parasite e dobar film, ama ne kolku hajpot okolu nego.
Razmisluvav, dali sme naviknati da gledame amerikanski filmovi, so amerikanski narativ, pa Parasite mi nemase takov impakt kako sto ocekuvav?

Ако има нешто подебилно од срчот на ИМДБ, известете ме.
1582392852067.png

А бе све све свееее да ви изнаебам за кој кур во две илјади и факинг 20та со пишување avengers не ми ги наоѓаш endgame, ultron, а бе све да ти изнаебам
да ги дава горе одма како инстант резултати ама ако вака бараш а бе свеее
ај ќе речеш двете точки прават нешто проблем за ултрон и ендгејм ама глеј бе некоја измисирена серија од 1999 ми ја дава а има две точки а бе свееееееее

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom