- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.031
На Матка пред неколку години,Пред 4-5 години у ГУЦ кој го уби Албанецот со бехатонка ?!
Поише самите страдаат од шо се нецивилизирани.
Леард Адеми во Чаир исто.
Автоматски споено мислење:
Реално ако гледаме босанчеросот или што и да е веќе(а и онака сите бошњаци во Чаир се албанизирани).."Обвинетиот доведен во состојба на силна афективна раздразливост, реагирал импулсивно и не бил во состојба логично да размислува, да расудува и да раководи со своите постапки. Тој извадил нож со сечиво од 9 сантиметри и на оштетениот му задал убодна рана во десната страна на градниот кош, се наведува во соопштението."
Обвинетиот за убиството на Никола во Ново Лисиче ќе одговара за „убиство во миг
не сакал да го убие Никола, како што беше случајот со Саздо.
Ако ги нападнале тоа можеби го направил и во самоодбрана.
Само што јас не можам да гледам така на ова убиство и кога јас би го водел судењето би го понел кон друга гледна точка и не би го осудил само за ова убиство.
Не само затоа што се работи за етничко убисто па да заземам страна иако не кријам дека и тоа игра улога во моето размислување.
Носењетото на ладно оружје и честата употреба е еден од најголемите проблеми во опшеството кој треба да се реши за да не се случуваат вакви трагини настани.Најголемиот дел од младото население на албанската етничка заедница(поготово во Скопје) користи ладно оружје.
Јас би го осудил детево сега на многу повеќе години затвор како пример за останатите деца од таа заедница да знаат што ги чека ако посегнат по ножот во вакви ситуации.Второ треба да се согледа ситуација зошто двајцата биле нападнати од групата деца во Лисиче а сигурно не е без причина.
Не може дете да биде убиено во неговата населба а убиецот да добие од една до 5 години.
Во таква ситуација според мене правдата ни малку не е задоволена.
Мое лично мислење и видување, не ги познавам законите за да говорам од правен аспект, признавам дека сум пристастен ама и на тој што му смета ваквото мислење треба да признае дека со ваков водед на случајот нема да биде задоволена правдата а ниту пак нема да се стави до знаење на таа група на млади на спомната етничка заедница дека со самото тоа што ќе го извади ножот половина од животот ќе го помине во Идризово, за да се намали и исече во корен таквото однесување и решавање на проблемите.
Кога јас би бил лично засегнат од ваков случај не би чекал институциите да го решат случајот зошто никогаш не ја завршиле работата до крај.
Убиецот на Ангел од Ѓорче доби 14 години затвор кои мислам дека му беа намалени, но и да не така сепак 14 години се малку за тој случај, можеби најдобро би било кога би добил над 20 години.И не верувам дека ќе ги одлежи сите 14 години.
Правдата за Саздо не е задоволена до крај еден од убијците или можеби и уште еден за кој не се знае дали учествувале се на слобода.Имаше вест дека Јетон е уапсен во Хамбург ама не е екстрадиран во Скопје така да кој знае како ќе се одвива тој дел од случајот.
Другите двајца добија по 19 години, според законот најголема казна и можам до некаде да кажам дека е задоволителна ама само ако се одлежи до крај и за вакви случаји не смее да има никакви помилувања.Со тоа што ќе ја одлежат целокупната казна и ќе излезат од Идризово на 40 години правдата барем малку ќе биде задоволена иако ништо не може да го врати Саздо или било кој убиен човек.Искрено не верувам дека ќе ги одлежат тие 19 години во оваа држава, каде радикални исламисти кои убија македонски деца на Велигден беа пуштени поради политички цели верувам дека и овие двајца некогаш ќе бидат пуштени, поготово ако ДУИ остане во политиката.
Последно уредено: