@SE(ze)ZAM , Premier . . . .
ова Фамилијата се проширила и надградила . . . . Па нели Мијалков беше крив ??? Изгледа сега ви се криви и Заев, Вицето, Кочо Анѓушев . . . Изгледа само ХаџиМишев е чист
. . .
На бившите акционерите на Топлификација не им се сита
м, туку ги жалам . . . . што поради глупоста, што поради малверзациите и лагите од најразлични структури . . . . А највеќе беа лажени од ХаџиМишев и компанија . . . Имаше и фалсификувани собранија и валкани борби за фотељи.... Само едно забораваат Битар беше најголем акционер во Топлификација и ХаџиМишев да не ја чуваше фотељата со манипулации, Топлификација ќе преживееше . . .
Со години беа предупредувани од моја страна да продадат акции во фирма со лоповски менаџмент макар и со загуба . . . и да си купат акции во здрави компании пред се банки, досега не само што ќе ги вратеа парите туку ќе беа и во ќар....
Топлификација ја прогласив за мртва години пред да влезе во стечај и секој имаше време да се извлечи, сега е редно ние акционерите на КМБ да си ги вратиме парите.
@Бубастис гледаш ли онаа моја француска банка како растура . . . 34% за 5 месеци не се малку (беше 22,5 ЕУР кога шепнав). . . Инаку излегов нешто подолу со убава заработка, можеше повеќе, но доволно е за 4 месеци
. . . За почетник како мене не е лошо. Изгледа уште ме прати среќа од МСЕ и добро шепкам . . . . Сега голем дел сум во Renault(42,46 Еур), за старт со загуба од некои 10% и никако да сопре со пад како погодена од С-400, но следи да видиш дали сум погодил и успат види и финансиски показатели
. . . Битно е дека се фаќам за џеб и плаќам, пак и пак . . . Така беше на времето и со СТБ, ОХБ, па и со Societe Generale . . . Јунаците на мака се познаваат . . .
Французи се права ствар . . . . Од љубов према Макрон
. . . А и дивиденда околу 6-8% . . .
Unicredit e втората моја позиција влегував на време и мислам дека она сигурно ќе гази годишно по некои 30% . . . .
Све на све, ОГРОМЕН РИЗИК но и голема можност . . .
Инаку распродадов све ОХБ и голем дел КМБ и сега сум 75% со портфолио во ЕУ, а ситно на МСЕ (КМБ, ТНБ, ЗПКО, ПКБ, ТЕТЕ).
За сите што се во КМБ нека очекуваа добра дивиденда, муабетите свртени пред некое време изгледа се вистина . . . Се збори за повеќе од лани и плус 5% помалку данок од Животот...