Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Izgleda ivestitorite ne se mnogu oduseveni od rezultatite na KMB.Pozitivniot stav na Mandrac ne mu pomogna mnogu na MPT.o_O

Досега од ТНБ не излегувале инсајдерски информации, но со оглед на денешниот промет и раст изгледа дека и тука протече...

Blokche na 18.000 so 1600 akcii ??? Izgleda ne sum samo jas pozitiven :)
Cekaj za KMB ke vidish po objava na dividenda dali ke pomine 7400 denari :)
MPT doprva ke ja zborime jas nekako imam pretcustvo deka 6 cifrena ke ja vidime obaa godina :)

Како што разбрав КМБ и НЛБ ги продале своите побарувања (од по 2-3м евра) од фирма во стечај во декември

Како што претпоставивме, КМБ не порасна ни за денарче после објавата на неочекувано добриот резултат. Тоа неочекувано како за кого: некој ги знаел резултатите добри 3-4 недели пред објавата.

Недели еј! Не саати, не денови, 3-4 недели. Е тоа е МСЕ. Немој со пиштољ, не е ферски, што би рекол Курбла :confused:

ТНБ: Колку треба да е цената за да имаш 1400 ден. принос од 7% ?

Тнб 2180 по акција со така и така добивка во кв4 во рамките на средно очекувано. Дививенда со 2180*0.7*0.9=1370 еве 1350 на цена од 18000 = 7.5%. Мислам дека тоа беа прогнозите на горе некои членови.
Нормално ако не им текне да го намалат пеј аутот.

Ова е најслаб резултат во последните 3 години, ама очигледно на инвеститорите тоа и не им е толку важно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom