Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 октомври 2017
Мислења
687
Поени од реакции
991
kako li naogjate razlika megu vmro i sds, i se nadevate deka edna od niv ke bide 'spasitelot', koga koj i da dojde ke bide isto gjubre, samo da ispokrade sto moze poveke dodeka dojde redot na drugiot da krade vo ovaa banana protektorat

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.359
Поени од реакции
21.780
Значи пропгагираш гласање против... Како со гласање ПРОТИВ ќе придонесе да си ја вратиме државата ??? Со тоа што тендерите ќе им ги земеме на „Тричковски, Орданоски и Заев“' и ќе им ги дадеме на Мицковски и компанија??

Која е разликата?
Секако дека пропагирам гласање Против, па макар и за Сојуз на Ромите. Па дури и за Левица. Бојкот со намера дека така ќе се нанесел силен удар на системот и двете најголеми партии, е најглупата можна опција. Борба со ветерници.

Ти сметаш дека Заев и компанија, после се што направија, после сите предавства, понижувања, криминали, навреди, глупости - заслужија повторно власт? Осум години. Покрај апсолутната власт што ја има моментално, да не треба случајно и фараон да го прогласиме кловнот муртински?

Седете си дома, гледајте си како секој објавен криминал и рекет ви го сервираат како лажни вести, нека ве дупи во мозок кловн одликуван од "принцот" на Црна Гора и Македонија, кој година и пол си правел муабети со "Порошенко". :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.782
kako li naogjate razlika megu vmro i sds, i se nadevate deka edna od niv ke bide 'spasitelot', koga koj i da dojde ke bide isto gjubre, samo da ispokrade sto moze poveke dodeka dojde redot na drugiot da krade vo ovaa banana protektorat
со пишување вМро и сдс ти самиот направи разлика меѓу нив

Sent from my iPhone using Tapatalk

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ако не им ги земеш(тендерите) ќе си продолжат..........разликата е во капацитетот на партијата.....кажуваш за еволуција, па дозволи да видиме дали ВМРО еволуирала.....се виде дека СДСМ е тиња, и се подоле одат.
Секако дека пропагирам гласање Против, па макар и за Сојуз на Ромите. Па дури и за Левица. Бојкот со намера дека така ќе се нанесел силен удар на системот и двете најголеми партии, е најглупата можна опција. Борба со ветерници.

Ти сметаш дека Заев и компанија, после се што направија, после сите предавства, понижувања, криминали, навреди, глупости - заслужија повторно власт? Осум години. Покрај апсолутната власт што ја има моментално, да не треба случајно и фараон да го прогласиме кловнот муртински?

Седете си дома, гледајте си како секој објавен криминал и рекет ви го сервираат како лажни вести, нека ве дупи во мозок кловн одликуван од "принцот" на Црна Гора и Македонија, кој година и пол си правел муабети со "Порошенко". :D
Да, само што оваа држава не е веќе уточиште на Македонскиот народ. Мене ми е исто ко да ми е стало кој ќе дојде на власт во Бугарија или во Бурунди...

Но ете пошто повеќето размислуваат сеуште како вас, ќе имате шанса да ја видите „еволуцијата“ на ДПМНЕ...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да, само што оваа држава не е веќе уточиште на Македонскиот народ. Мене ми е исто ко да ми е стало кој ќе дојде на власт во Бугарија или во Бурунди...

Но ете пошто повеќето размислуваат сеуште како вас, ќе имате шанса да ја видите „еволуцијата“ на ДПМНЕ...
Се можам да те разберам....и генерално си во право, затоа што намерите ти се људски и патриотски размислуваш и најверојатно се осеќаш. Нама никаква замерка во тој дел.........она што ти е грев е тоа игнорантското.....или со други зборови фактот што си изгубил надеж.....тука ја сереш работата.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
со пишување вМро и сдс ти самиот направи разлика меѓу нив

Покрај сите општествени проблеми кои владеат во државава 20+ години, виа се фаќате за името. Преферирате партија која го "чувала" или "сака" да го врати името наместо да преферирате партија која ќе се бори против сиромаштија, лошо здравство, образование, криминал итн.

На народот не му треба име, му треба квалитетен живот! ДПМНЕ И СДССМ се исто срање!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Покрај сите општествени проблеми кои владеат во државава 20+ години, виа се фаќате за името. Преферирате партија која го "чувала" или "сака" да го врати името наместо да преферирате партија која ќе се бори против сиромаштија, лошо здравство, образование, криминал итн.

На народот не му треба име, му треба квалитетен живот! ДПМНЕ И СДССМ се исто срање!
Без име си колач за делење.....ќе те ебе кој стигне.....квалитетен живот тоа ли е? :facepalm:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928

Што трескаш глупости, сиромаштија одсекогаш имало и ќе има впрочем на богатите и штетните политиканти им одговара , а ИМЕТО што си ти? Никој и ништо е па биди сиромав и без корен .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
Не се никогаш исто срање. Во секој момент има градација и едната е полоша од другата. Така и сега, ова ВМРО е помалку лоша опција од ова СДСМ.

А тоа дека треба да се гласа за едниот или другиот е чиста работа. Ако нема некој личен ќар, нема една здрава причина зашто денес би го дал својот глас за едната или другата партија. После овие 3 децении да доаѓа и да каже некој - е сега више нема така да биде, сега ја научија лекцијата и ок ќе бидат, е тоа е стварно хумористично.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не се никогаш исто срање. Во секој момент има градација и едната е полоша од другата. Така и сега, ова ВМРО е помалку лоша опција од ова СДСМ.

А тоа дека треба да се гласа за едниот или другиот е чиста работа. Ако нема некој личен ќар, нема една здрава причина зашто денес би го дал својот глас за едната или другата партија. После овие 3 децении да доаѓа и да каже некој - е сега више нема така да биде, сега ја научија лекцијата и ок ќе бидат, е тоа е стварно хумористично.
А што сакаш ти?
Толку ни е капацитетот.....да не беше ВМРО на власт толку циклуси по ред од 2006 бетер ќе бевме :)
Толку ли е тешко да се перцепира дека за овој народ ВМРО е бајка.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.813
Поени од реакции
17.031
Без име си колач за делење.....ќе те ебе кој стигне.....квалитетен живот тоа ли е? :facepalm:
има решение и за БезИмени..
има на државата NONAME Националност Nonamer
има да не мислат дека сме 53 држава на УСА:cool:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Се можам да те разберам....и генерално си во право, затоа што намерите ти се људски и патриотски размислуваш и најверојатно се осеќаш. Нама никаква замерка во тој дел.........она што ти е грев е тоа игнорантското.....или со други зборови фактот што си изгубил надеж.....тука ја сереш работата.
Јас сум изгубил надеж? Ти незнаеш што зборуваш...

За да човек продолжи да се бори правилно, треба да го најде изворот на проблемите... Сите порано или подоцна ќе го воочат проблемот, на некој ќе му биде потешко да признае дека бил куртон, на некој полесно... Некој ќе продолжи со главата низ ѕид, некој ќе си го признае тоа самиот себеси...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom