Пирсинг

Член од
30 октомври 2008
Мислења
111
Поени од реакции
14
Не боли воопшто на уста,али на моменти ќе ти смета додека се навикниш со јадењето на пример. А да и во лапање смета море у пичку мајчину и зато јас го изваив:)
пфф како да не сметало нема врска нема ни да го осекаш по извесно време мене ми сметаше првите 2-3 дена после ни пак го осеќав

A.O

Член од
19 мај 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
Hmmm obozavam pirsovi. Sakam da prasam dali ima nekoj pirs na uvoto "industrial".Dali boli. I dali ima vo Prilep profesionalno studio za pirsing.Ili koj mozi da me ispirsa vo PP.

Член од
13 септември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
ima zelba porano na stomak da si stavam .. ama me predomislija , a bash mi se svigja:D, ama sega koga bi stavila ne bi stavila na stomak

Член од
20 март 2007
Мислења
7
Поени од реакции
1
уфф.. неможев да оддолеам... ама се зачленив на форумов само заради темава =D

јас имам пирсинг на усна, јазик и десна брадавица... немав воопшто проблеми...
Сам ги ставав, освен тој на јазик... али претходно изглеав едно 500 видеа на youtube, професионален пирсинг...
Знам 98% за начинот на грижа за пирсингот.. и сите негативни ефекти...
И пред неколку месеци почнав и јас да пирсам... во домашни услови, но според сите правила и професионални услови...
имам испирсано досега околу 24-25 души... на различни места.... никој досега се нема пожалено... скоро имав мала компликација со едно девојче, ама и тоа го решив за 5 мин.

вака... буги... пошо глеам дека со ова се занимаваш професионално, и иноформиран си професионално... ме интересира... ако можеш да ми помогнеш..
-Ми требаат Forceps Classic (за piercing) ... ако можеш да ми кажеш дали можам кај нас да набавам од некое од студиава... или сепак ке морам од странство да ги нарачам... (каде што ми изгледаат 3 пати поефтини)

Член од
20 март 2007
Мислења
7
Поени од реакции
1
совет од мене ви е да не се лажете со туторијали по нет како се пирса! И тие незнаете и самите колку се во ред:smir: Има мн разика од пирсање по дома и професионално пирсање до начинот на изведување а и од самото место на пирсање :):):)

Така да се е подискутабилно колку е исправно она по нет! Мислам дека за здравје не треба да се изложуте на ризици ( непотребни) поминете во студио кое е стерилно( правилно ) и опремено со се она што е потребно за тоа д се изврши како што треба!

иначе ако имате било какво прашање во врска со заздравувањето или пробле на тетоважите и пирсовите пишете на др тема во пдф "здравје"

Поздрав дечки до сите!

да де... затоа еднаш влегов во Tattoo.. и местоно беше лом... на маса сеуште имаше крв од некого... и за кој К** зимаат 1600 ден. за 2 мин. работа

Член од
20 март 2007
Мислења
7
Поени од реакции
1
Hmmm obozavam pirsovi. Sakam da prasam dali ima nekoj pirs na uvoto "industrial".Dali boli. I dali ima vo Prilep profesionalno studio za pirsing.Ili koj mozi da me ispirsa vo PP.
уфф.. ќути.. и јас од коа се токмам за industrial и никако да се решам...

некако се штрекам коа ке ми текне дека толкава игла треба да ми пројде низ 'рскавица... и тоа двапати...

btw. нормално дека боли човече... најтврдо ткиво на кое се става piercing...

Член од
10 ноември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
1
јас имам на стомак на 16 години го ставив не ме болеше и никакви компликации фала му на господ сум немала али ми помина меракот и сеа пред еден месец го извадов.А инаку супер додаток е онака посебно кога носев кратки блузички:pipi:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16

јас имам 4 год веќе индустиал :pipi: мн си го сакам тој пирс кај нас е стварно реткост да се види човек со ваков пирсинг, но ако се сака и се може. Собери храборст и издржи неколку минутки додека трае пирсингот и после само убаво заздрави го :):)

спит. јас никаде не навдов никое студио:smir::smir:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
ja imam industrial :) 5 :)) veke 4 god i da e bolen pirs , samoto zazdravuvaje si bara mn nega...

a inace za 2 hehe pa mislam uste e pobolen gi imam i dvata pirsa :)) :pipi:

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Јас имам 5ка и најбрзо ми заздрави од сите што ги имам и сум ги имала :D И воопшто не болеше.

Сандар

Heartagram's child
Член од
27 ноември 2008
Мислења
168
Поени од реакции
2
Моментално дома војна водам со моите за да си става пирс на долната усна...не ми дават незнам шо ке се прави...а и со оглед оти сум 15 год..можда се и у право...ама шо знам ептен имам мерак...а у случај ако си ставам пирс рачунајте оти ке ме избркаат од школо...помош некој да даде..како да се справам со моите?

D

Daftie

Гостин
Моето лево уво :)

Ова на сликата и другото уво со пет дупки сама се имам пирсано, а после толку думање, следно е на јазик, оваа недела или другата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom