Имам другар кој патува 30км од околните Прилепските села во Битола секој ден, не е се во парите и кршење на автомобил...Демир Хисар има теретана (Здрав Живот) 800м и 700ж денари месечно. Голем просторот е, има и доста справи. Зимава греење немаше и сеуште нема. Рацете на железото се лепат. Катастрофа за 800 денари/м. Од услови има само справи и функционални вц-ина, има 10-тина справи за кардио од кои пола не чинат, и тие кои чинат не се потполно функционални (немало кој да им направи ремонт). Теретаната ја чистат 2-3 пати годишно. Предност е што можиш кога сакаш да одиш да вежбаш од 9 наутро до 10-11 навечер. Нема правила, како носење на патики само за втеретана, бришење на справи и такви работи. Гужви нема, се вежба рајат. 4/10
Битола за истите пари има хигиена, тушеви, греење и правила на однесување. Али тоа. Кој има пари и кола за кршење да патува по 85км 6 дена во неделата.
Браво за другарот, сепак, мене одење и враќање вкупно ми е околу 85км до Битола денот. Во просек по 10.000 денари месецот за гориво ќе треба да точам, само за тоа. На тоа уште, 10.000-12.000 денари за храна членарина и некој суплемент е многу за мене. Имам и живот надвор од теретана. То е то, просечен македонски бизнис модел. Наместо да ја средат таа што е Демир Хисар, со цел да привлечат повеќе луѓе, тие само си ја збираат членарината на крајот на месецот. Приоритети. Амин.Имам другар кој патува 30км од околните Прилепските села во Битола секој ден, не е се во парите и кршење на автомобил...
Цените се претерано високи во Скопје, а истиот тренд е и во Прилеп теретаната каде што одев долго време е рѓосана, крш, без вентилација и греење... Останатите се прескапи или подеднакво лоши како оваа теретана 50 квадрати е 800 денари...
Битола за сега според мене ги има најдобрите теретани Energym е 1100 денари а е 10 класи над 80% од теретаните низ Македонија... Xtreme е лудило, едино City Gym ја затворија...
Кога бев студент (пред 4 години) во Strong Gym кај Кузман беше 1050 денари за мажи, 700-800 ден. за жени.Работи ли Дом на АРМ ? И која е цената?
Исто, ако знаете цена во Стронгџим кај студенскиот, и кај Ричи кај секси шопот порано што беше? Дали сеуште Стронгџим има боксерска вреќа?
Синерџи се елита барем беа пред да се отвори ПаркСум бил во Борис, Фид, Флекс(денешен Фид) и Капитол. Најбитна ствар ми е да има простор, да не се гужваме. Сега за сега со простор води Капитол.
Флекс веќе не постои. Сега е таму Фид. Цената е поштена, 150 денари од вежбање во Борис, Фид и Капитол.
Во Капитол добри им се тие понудите, 1100 за 10 вежбања, 2500 за 20 и то.
Ама да го слушнав и јас тој разговор за земање брзи пари. Да се деси еднаш во скоро Капитол да биде затворен 3-4 дена. Помислив дека е ради Корона вирусот.Ете ги пак работат. Не платиле кирија излеа.
Најчиста е Борис, па Фид, па Капитол. Ама ако си машко, многу не ти смета смрдеж на потоина.
Во Фид, некако набутани се справите едно до друго и има гужва понеделник, вторник. Од среда некако попразно.
Борис ми е далеку па затоа не продолжив да одам.
Еднаш бев во Јане Сандански кај Хотел Русија. Носев медицински кеси врз патичињата
А да, во Синерџи е 500 од едно вежбање. Што добиваш за тие пари?
Има забрана со закон, ти можеш тродупло да плаќаш ако сакашNekoja teretana sto raboti periodov? Plakam duplo
Сите сме здебелениИма забрана со закон, ти можеш тродупло да плаќаш ако сакаш
Aко нема драстичен пораст на заболени за некоја недела ќе ги отворат.
За која се работи?Пандемиски во теретанава кај што одам од мерки за претпазливост само средство за дезинфекција има, сељак си е сељак пак не користат пешкири и оставаат кило пот на клупа, ти се буткаат не се држи дистанца (иако има 5 пати помалку вежбачи од претходно), не се проветрува неколку пати во денот т.е. воопшто не ни може да се проветри бидејќи е во подрум, и најмногу не разбирам на вакво време да се бутнеш у теретана за да возиш на статичен точак и да дишеш и издишуваш стоен воздух,е во најмала рака е дебилизам, али ај тоа е тоа не дека па и јас мислев нешто ќе се промени од пред 5 месеци.