А јас па уште по да не кварам, шо ако не биде ништо од зделката? Познавајќи го, колку е лопов Андреја, не би вложил ни денар тамуDa ne vi kvaram esapot ,ama neli nekako vi se cini deka tie 32 mil.se vkalkulirani vo ovaa cena?![]()
А јас па уште по да не кварам, шо ако не биде ништо од зделката? Познавајќи го, колку е лопов Андреја, не би вложил ни денар тамуDa ne vi kvaram esapot ,ama neli nekako vi se cini deka tie 32 mil.se vkalkulirani vo ovaa cena?![]()
Mi go zema zborot.... MPT vredi mozebi I x2.... Ama strav mi e doticniov I niv da ne gi izgori pa mpt da si go gledame pak na 300 eur per shareА јас па уште по да не кварам, шо ако не биде ништо од зделката? Познавајќи го, колку е лопов Андреја, не би вложил ни денар таму
обично кога се избори се прават матни работи со Блокови, некој купува гага од фирма или и продава на фирмата подебело, а после ќарот иде за донација на партијаОва делува како да се купува што и да се појави на продажна страна. Во ситуација кога земјата влегува во избори очекував мирен јануари ама очигледно сум бил грешка.
Нема друга ликвидна, стабилна, перспективна акција со DY=10%.Sto mislite za tnb na ovie ceni ?
Ako komentarov ne e ironija, moze li racionalno objasnuvanje za kupuvanje na KMB na ovaa cena?E amateri moi mili, kupuvajte kmb, kje odi do 10.000....![]()
Пак деновиве не ја следев берзата и денес на василица(православна нова година, на сите прасвославци воедно им ја честитам новата година па им посакувам многу здравје, среќа и благосостојба, посебно ви посакувам на сите оваа година сите влогови повеќеструко да ви се зголемат) гледам КМБ ја качиле многу блиску до максималната цена, навистина не очекував дека толку бргу ќе се качи до оваа цена(ама како паѓаше 2007(по 2-3% па и 5%-10% на ден) така сега се качува 2020) и се додека не ја премаши таа цена можеме само да се надеваме пак ке кажам на 9000-10000, значи по мене се додека не се премаши таа цена има можност да се врати цената назад. Овие денови ќе кажат инвеститорите дали сакаат цената да има уште нагорен тренд или ќе има некоја корекција.Сабајлево гледав дека КМБ била најголема цена 7850 на 17.10.2007 таа цена е горно ниво на отпор, по мене сеуште сме далеку од овој отпор, ако ја надмаши оваа цена тогаш друг отпор нема и тогаш важат други анализи ... , ако направиме некоја споредба со тутунска бидејки скоро од исто место тргнаа 1700-1800 денари, додека тутунска била најголема цена 12601 на 05.09.2007 сега се тргува по приближно 16700, ова колку за спорредба.
Сакам можеби да кажам дека ако пукне 7850 може да ги чекаме и твоите 10000, ама да имаме на ум дека кмб годинава има послаб биланс од лани барем за првите 9 месеци, така да дивидендата некаде очекувам да биде како лани еве нека биде и 100+, некаде ако се заокружи на 500 во најдобра варијанта, се на се моите лични очекувања не се толку високи за толку малку време ....., може ли малку да појасниш од каде ја извади ценава 10000 ???
Posto sum nov bi sakal da mi objasnis na po ednostaven nacin . BlagodaramНема друга ликвидна, стабилна, перспективна акција со DY=10%.
Исплатената дивиденда по акција за 2018 година изнесуваше над 1700 денари што е еднакво на отприлика 10% од моменталната берзанска вредност на акцијата. Наједноставно, како да си ставил заштеда во банка со 10% камата.Posto sum nov bi sakal da mi objasnis na po ednostaven nacin . Blagodaram
Да нагласам една толку едноставна, а толку занемарувана работа. Ако ставиш 30.000 евра заштеда у банка, кога ќе треба да ги подигнеш - пак ќе бидат 30.000 евра. Ама ако купиш акции за 30.000 евра, кога ќе сакаш да ги продадеш - можеби ќе вредат 5.000 евра. Ова не е ништо чудно и ништо што веќе се нема случувано токму со ТНБ. Во 2007. паднала од 10.000 денари на 1.600Исплатената дивиденда по акција за 2018 година изнесуваше над 1700 денари што е еднакво на отприлика 10% од моменталната берзанска вредност на акцијата. Наједноставно, како да си ставил заштеда во банка со 10% камата.
Мсе веќе стана шпекулација...но, во принцип немам против шпекулирање. Но, не поминува дека е сигурна и долгорочна инвестиција кај мене. Барем не ја третирам како таква сега.Да нагласам една толку едноставна, а толку занемарувана работа. Ако ставиш 30.000 евра заштеда у банка, кога ќе треба да ги подигнеш - пак ќе бидат 30.000 евра. Ама ако купиш акции за 30.000 евра, кога ќе сакаш да ги продадеш - можеби ќе вредат 5.000 евра. Ова не е ништо чудно и ништо што веќе се нема случувано токму со ТНБ. Во 2007. паднала од 10.000 денари на 1.600