ТОП 100 Најдобри филмови од декадата 2010-2019 (ГЛАСАЊЕ)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
29 гласачи до сега, што е супер (за топ 250 листата просекот беше 25). Но, има уште 7 часа до 20 часот вечер, па ако некој сака да ги смени работите малку, може.

Сега, филмот кој е на место бр. 100 има 49 поени.
Имаме филм(ови) со добиени 30 поени од некого кои нема да влезат на листата.
А ова се филмовите од 101-130 место за кои за малку нема место:
The Social Network2010
Love and Other Drugs2010
Oblivion2013
Victoria2015
How to Train Your Dragon2010
Inherent Vice2014
Phantom Thread2017
Silver Linings Playbook2012
Suicide Squad2016
The Conjuring2013
Amour2012
Loveless2017
The Hunger Games: Catching Fire2013
Your Name2016
Zootopia2016
Leviathan2014
One day2011
The Spacewalker 2017
Warrior2011
A Quiet Place2018
American Honey2016
The Red Turtle2016
The Tree of Life2011
Skyfall 2012
The Master2012
Killing of a Sacred Deer2017
Senna2010
It2017
Lion2016
Spider-Man: Into the Spider-Verse2018
Train to Busan2016

Може да се продолжи до утре сабајле? Јас немам компјутер до утре, од моб не можам да гласам, тешко ми е. Утре во 9 гласам ако може :(

Може да се продолжи до утре сабајле? Јас немам компјутер до утре, од моб не можам да гласам, тешко ми е. Утре во 9 гласам ако може :(
Sorry @Хоуп , ама цела недела можеше да се гласа. Не можам јас утре да сумирам, затоа мора да завршиме како што беше планирано, до вечерва во 20:00. Пробај од телефон, не мора по азбучен ред да ги подредуваш.

La La Land - 30
Blade Runner 2049 - 29
The Illusionist - 28
Perfect Strangers - 27
Les Miserables - 26
Youth - 25
Predestination - 24
Joker - 23
Once Upon a Time in Hollywood - 22
Inception - 21
Avengers: Endgame - 20
Arrival -19
Zootopia - 18
John Wick - 17
Get Out - 16
Only Lovers Left Alive - 15
The Hateful Eight -14
How to Train your Dragonsky - 13
Goodbye Christopher Robin - 12
Molly's Game - 11
Gone Girl - 10
The Imitation Game - 9
Limitless - 8
The Wolf of Wall Street - 7
Nymphomaniac vol.1 - 6
Ex Machina - 5
Spiderman into the Spiderverse - 4
Demolition - 3
Django Unchained - 2
The Nice Guys - 1

Стоп. Тука запираме со гласањето. Се што ќе биде објавено подолу, нема да се земе предвид.
Автоматски споено мислење:

Мора само нешто што ми падна во очи да поправиме:

Филмот The Illusionist (2010) е прилично високо на листата според вашите гласови. Истиот, на Letterboxd го имаат гледано само шестмина мои пријатели и е оценет релативно слабо. Па да прашам:

@Corvus , @Aleksandar91 , @Tegla , @moongoses , @Xsago , @shumecha.tableta - дали сте 100% сигурни дека е тоа филмот за кој ги дадовте вашите гласови? Анимиран филм од 2010 кој беше номиниран за најдобар анимиран таа година? Овој - https://letterboxd.com/film/the-illusionist-2010/ ?

Последно уредено:
Стоп. Тука запираме со гласањето. Се што ќе биде објавено подолу, нема да се земе предвид.
Автоматски споено мислење:

Мора само нешто што ми падна во очи да поправиме:

Филмот The Illusionist (2010) е прилично високо на листата според вашите гласови. Истиот, на Letterboxd го имаат гледано само шестмина мои пријатели и е оценет релативно слабо. Па да прашам:

@Corvus , @Aleksandar91 , @Tegla , @moongoses , @Xsago , @shumecha.tableta - дали сте 100% сигурни дека е тоа филмот за кој ги дадовте вашите гласови? Анимиран филм од 2010 кој беше номиниран за најдобар анимиран таа година? Овој - https://letterboxd.com/film/the-illusionist-2010/ ?
Не, не е тој за којшто мислев дека гласам.
Ама во секој случај, веќе излегов и не можам да ја корегирам листата сега.
Прај му што сакаш.

Не, не е тој за којшто мислев дека гласам.
Ама во секој случај, веќе излегов и не можам да ја корегирам листата сега.
Прај му што сакаш.
Можам да ги поместам гласовите нагоре, само ако можеш пиши ми за кого даваш 1 бод (уште еден филм). Истото важи и за останатите што ги спомнав. Нема да смени ништо, верувам.

BTW, твоето гласање го смени местото бр. 1 на листата. :P

Можам да ги поместам гласовите нагоре, само ако можеш пиши ми за кого даваш 1 бод (уште еден филм). Истото важи и за останатите што ги спомнав. Нема да смени ништо, верувам.

BTW, твоето гласање го смени местото бр. 1 на листата. :P
Ете нека биде A Quiet Place

Сум го смешала со тој од 2006, овој го немам гледано. Се извинувам. :oops:
1 бод за Get Out 2017

Го номинирав Mission Impossible: Ghost protocol (линк) а не го гледам на листава кај злате....

Чарe? :D
Морав да проверам со модераторите, затоа не ти одговорив до сега. Сега, откако ми потврдија: Mission Impossible не си го номинирал, туку некој друг филм, а потоа го имаш едитирано мислењето. Јас сум го зел предвид тој друг филм кој си го предложил, зашто правев copy-paste на секој предлог, и затоа бев 99.9% сигурен дека не можам да утнам.

Морав да проверам со модераторите, затоа не ти одговорив до сега. Сега, откако ми потврдија: Mission Impossible не си го номинирал, туку некој друг филм, а потоа го имаш едитирано мислењето. Јас сум го зел предвид тој друг филм кој си го предложил, зашто правев copy-paste на секој предлог, и затоа бев 99.9% сигурен дека не можам да утнам.
Јасно (y)

Па и ти ептен си ажурен буквално минутка немаше од оригиналното мислење до едитот

Го постирав постот...и видов дека некој друг веќе го номинирал тој филм, па сменив после тоа во Мишн Импасбл.. а не знам кој беше оригиналниот филм.

Не е тој :) Тргај го од листата и помести ги другите нагоре.

Да не ги тераме со сила може се во Боровец на скијање не можат сеа они со Кајгана и со вакви глупости да се замараат сфаќаш, може имаат обврски у гужви се ќе видат.
Или па неаме кајгана со денови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom