Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Apsolutno pa i jas toa govoram, nevesti od Albanija normalno deka ne zemaat gradskite ergeni od bilo koj Makedonski grad i da se, govorime za po selskite ruralni sredini od državava kade ko što ubavo si pišal vo radius od XX kilometri suknja i štikla jok !
Додека пишував излезе твојот пост :) чиста психопатија :)

бегате од темата, дали се ОК жените од пустец за брак или не се објаснете со примери , можеби ќе се најди некој што ќе се посреќи или разубеди..........
Комшијата има жена од Албанија. Добра е по куќа, во кревет...
Сепак комшијата нешто мрчи, го изневерувала наводно...

И на Sony му истекува гаранција после неколку години...

Epa i istekla garancijata i sea počnala da švrlja levo-desno... :icon_mrgr:

Пра баба ми исто така беше во претходен век кој се надевам дека го надминавме. Према темава, изгледа сепак не сме до таму.
Не би да коментирам нахнадно кога жената ја споредувуваш со стока натаму во мислењето.
И 31ви век да е жена на маж му треба за секс да роди деца,да готви чисти и пере, дури и сексот не е проблем во денешницава има еден куп " само свесни и реализирани жени " под 30 кој се разјебаваат наоколу и пребираат мислиш дека го фатиле господа за брада, док не дојдат до кај 35 па после очајно бараат маж и се сместуваат кај првиот што има тестиси и пенис, и му дошло јацето до гзот.
Толку е едноставно неми треба зашетање, не ми треба за по кафани, не ми треба да ми помага во работа, не ми требаат нејзини пари кратко и јасно. Не е мој проблем ако не се чувствува исполнето, не ми е гајле какви очекувања имала за животот, не ме интересира дали сака да патува и да се надградува или да " растеме заедно ". Ако работи и заработува ок нејзино право никој не и брани.
Пак ќе ти кажам има колку сакаш жени што се омажиле за некој во странство а го виделе два пати у живот, така да...
Автоматски споено мислење:

Epa i istekla garancijata i sea počnala da švrlja levo-desno... :icon_mrgr:
приказни за мали деца, баш тие од албанија се верни ко кучиња, не за друго од страв да не бидат избркани од мажот а назад неееемаааа

Последно уредено:
Под претспотафком да е јогинка и вегетарјанка и да слуша рок одма ке купам една. Па после ке ја натерам да му ги земе парите од татко и назад :LOL:

приказни за мали деца, баш тие од албанија се верни ко кучиња, не за друго од страв да не бидат избркани од мажот а назад неееемаааа
Не е точно тоа. Последниве години тие станаа шерети и се изкурназија многу повеќе од нашите.

Доста од нив има што после неколку месеци се враќаат назад. Имам повеќе пати пишано која е целта на враќањето: Oд првиот маж ќе заработи 600 евра, после неколку месеци ќе ја земи втор маж и од него да заработат дополнителни 600 евра...

Некој што зел жена од Албанија веќе следниот ден му заминала... Се разбудил сабајлето и ко гледа жената ја нема. И не само таа што ја немало туку му ги зела и вредните работи: Нoвчаникот со парите, прстенот, златното ланче, ајфонот, лаптопот...

А и некој се имаат зафркнато и од посредниците. Некој посредник ја искористил наивноста и лекомисленоста на овој народ закрпил десетици души заработил десетици илјади евра ама воопшто не им завршил работа и избегал во странство...

Nikoj deneska, odnosno nikoja deneska ne pie nafta, duri ni devojkite/ženite od najutepanite regioni na Albanija za koi i se odnesuva temava, što bi rekol @Zaptija Stojkov@ ne se glupi i naivni, denes ja zimaš, a utre se bidnuva, evrata i nakitot od pod pernica od kaj mažot hop i gitla niz vrata i odi posle najdi ja lamjata na xxx kilometri fatila štrafta vo nejzinata Albanija, a može i vo nekoja sosema druga država, se e možno deneska vo ovoj vek, vo ovie ludi moderni vreminja kade što i maško i žensko e nesaglam !

Nikoj deneska, odnosno nikoja deneska ne pie nafta, duri ni devojkite/ženite od najutepanite regioni na Albanija za koi i se odnesuva temava, što bi rekol @Zaptija Stojkov@ ne se glupi i naivni, denes ja zimaš, a utre se bidnuva, evrata i nakitot od pod pernica od kaj mažot hop i gitla niz vrata i odi posle najdi ja lamjata na xxx kilometri fatila štrafta vo nejzinata Albanija, a može i vo nekoja sosema druga država, se e možno deneska vo ovoj vek, vo ovie ludi moderni vreminja kade što i maško i žensko e nesaglam !
@PIRATIC Какво познавање имаат нашите за жените од Пустец? Клише муабет составен од реченицата: „Тие се ептен вредни домаќинки“... Повеќе нешто од тоа не знаат!!! Или пак им кажуваш - објаснуваш дека повеќето од нив во последно време бегаат и на крај те убедуваат „Ако ти избегат то значи до тебе било“, не било до нив...

Дали е тоа точно како што имам слушано муабети дека последниве години и во Кочани така некои бракови се склучувале исто како во Пустец? Купувачите најчесто биле од градовите Охрид, Струга и Битола...

Дали е тоа точно како што имам слушано муабети дека последниве години и во Кочани така некои бракови се склучувале исто како во Пустец? Купувачите најчесто биле од градовите Охрид, Струга и Битола...

Ако е кај Ромите, ништо чудно... Кај Македонците никогаш не сум чул за такво нешто. Како што масовно се иселува народот, веќе за нас Кочанците ќе нема Кочанки камо ли за некој од страна.

@PIRATIC Какво познавање имаат нашите за жените од Пустец? Клише муабет составен од реченицата: „Тие се ептен вредни домаќинки“... Повеќе нешто од тоа не знаат!!! Или пак им кажуваш - објаснуваш дека повеќето од нив во последно време бегаат и на крај те убедуваат „Ако ти избегат то значи до тебе било“, не било до нив...

Па ако си дошол до тоа дереџе да одиш во Албанија, да купиш жена големи се шансите до тебе да биде :LOL: И тие на крај краева се жени со свои потреби како и нашите тука, од финансиски потреби па до љубовни итн. А кај нас има ликови од 50+ год што веќе к.. не им се крева а отишле жена да бараат од 20+ години
Мало сутра што ќе ти седи таква, што би рекол нашиот „ценет“ премиер

Инаку знам пар ликови што живеат на село и земаа невести од Албанија, и деца им родија и вредни работат се и сешто не се срамат како нашиве..

Ако е кај Ромите, ништо чудно... Кај Македонците никогаш не сум чул за такво нешто. Како што масовно се иселува народот, веќе за нас Кочанците ќе нема Кочанки камо ли за некој од страна.
Знам во Охрид има еден доселеник од Кочани и убедува доста ергени дека ќе им заврши работа да се оженат со некоја Кочанчанка за 400 евра...
А кај нас има ликови од 50+ год што веќе к.. не им се крева а отишле жена да бараат од 20+ години
Знам доста луѓе од 50 години што отишле со посредникот во Пустец да бараат жена некоја од 20 - 25 години и од секоја куќа биле веднаш бркани...

Знам во Охрид има еден доселеник од Кочани и убедува доста ергени дека ќе им заврши работа да се оженат со некоја Кочанчанка за 400 евра...

Може некој тежок преварант да е тој, кој ќе го знае... Мада за вакво нешто никогаш немам чуено.

Може некој тежок преварант да е тој, кој ќе го знае... Мада за вакво нешто никогаш немам чуено.
Па и мене така ми гледа тоа. Знаеш како тој ги убедува луѓето: Tи вика во Кочани по невестата ќе ојме за едно 2- 3 недели. Ама денеска дај ми ти 200 евра капар, а другите 200 ќе ми ги дадеш дента ко ќе ојме за Кочани...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom