Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно вентилаторот е на преслабо вклучен. Стави го на посилно.

Od prikacenite sliki se gleda deka na 5 mu e ventilator, i jas imam ista opomena za klimava sto potoplo nadvor vnatre po malce gree znaci na minusni temperaturi ako zadadam 24 stepeni tolku mi odrzuva vnatre, deneska porano bese 9 stepeni i so 24 zadadeni odrzuvade 22.5 stepeni

Od prikacenite sliki se gleda deka na 5 mu e ventilator, i jas imam ista opomena za klimava sto potoplo nadvor vnatre po malce gree znaci na minusni temperaturi ako zadadam 24 stepeni tolku mi odrzuva vnatre, deneska porano bese 9 stepeni i so 24 zadadeni odrzuvade 22.5 stepeni
На волку висока надворешна температура компресорите работат со намалена модулација/снага/обртаи а ако се работи за јапонска клима и надворешниот вентилатор работи со намалени обртаи (кај галичкиве имаш три фиксни брзини, кај некои само две - мин и макс а кај Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba и останата софистицирана екипа вентилаторот е PWM што во превод значи неограничена линеарна контрола на вртежите).

За да се искомпензира ова треба да се намести на повисока температура со „лептирите“ потполно надолу и за еден степен појак вентилатор.
Одлични ви се климите.

Што да кажат оние од темата што им трошат по 1300 и нагоре на вакво време?
Стрелецон треба да го натуриме со катран и пердуви!

На волку висока надворешна температура компресорите работат со намалена модулација/снага/обртаи а ако се работи за јапонска клима и надворешниот вентилатор работи со намалени обртаи (кај галичкиве имаш три фиксни брзини, кај некои само две - мин и макс а кај Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba и останата софистицирана екипа вентилаторот е PWM што во превод значи неограничена линеарна контрола на вртежите).

За да се искомпензира ова треба да се намести на повисока температура со „лептирите“ потполно надолу и за еден степен појак вентилатор.
Одлични ви се климите.

Што да кажат оние од темата што им трошат по 1300 и нагоре на вакво време?
Стрелецон треба да го натуриме со катран и пердуви!
Kakov "strucen komentar" od monterce.
Prevodot e sleden, so klimi "designed in Japan" ke si kupite po nekoja grealka, zatoa sto nadvor e toplo " +2", i specijalnite japanezeri moduliraat, pa nemoze da ve stoplat. Tolku se pametni, da vi kazuvaat deka nadvor e toplo I na vas ne treba da vi e ladno.....hahahhahaha.

Од дајкинот ако сакате повеќе(а не добивате со степен два горе, остајте го на тој степен два горе и) го стегате мускулко дугмето, така работи 20 мин и се враќа во нормала, ако не ве ќејфа после тоа, стегаш уште еднаш мускулко и така ја добиваш посакуваната температура. Фанот го стегаш на 4 ка а тој сам си дозира плус минус на издувот, како он мисли, ти нема што многу да мислиш. И тоа е тоа

Последно уредено:
Не е на преслабо, работи на максимум петка или четворка.
Stisni go dugmeto turbo i polesno ke ja dobies sakanata temperatura
air-conditioner-remote-500x500.jpg

Да ама како да ја убедам јас жена ми дека не качува повеќе од 23.5 степени, а дува на 28-9 со 900 вати ?
Прегледај го приврзокот 228141 Прегледај го приврзокот 228142 Прегледај го приврзокот 228143
U-crown крева температура колку сакаш, чудовиште.
За потрошувачка незнам јас сум презадоволен последната сметка ми беше 4.700 24/7 работи и плус viola по 12h дневно, значи до 20 декември, наредната сметка ке видиме сега е поладно.

И колку е температурата во просторот кога е на 31ц на максимум вентилатор и насочен надоле после 2-3 саати таква работа?

Уствари кој даикин е тоа? Да не е 3.5кв модел?

U-crown крева температура колку сакаш, чудовиште.
За потрошувачка незнам јас сум презадоволен последната сметка ми беше 4.700 24/7 работи и плус viola по 12h дневно, значи до 20 декември, наредната сметка ке видиме сега е поладно.
Vrven model Gree U-Crown18 kolku sto mi e poznato ja zamenivte za osnoven Mitsubishi model HJ18...cenata na dvata modela priblizno ista....od koja ste pozadovolen kako topli?
Автоматски споено мислење:

Inaku eve kako raboti U-Crown12 ako se podesi kako po Eurovent da odrzuva 20C
Na 0C nadvoresna potrosnja u prosek 185W vo najdolg period, usis 20.6C izduv 36.9....4ta Fan 490m3/h....COP=14,4 i toa na 0C....kakvi Flegmi kakvi Japanci :D
COP2.jpg
184W Crown.jpeg185W Crown.jpeg447w Crown.jpeg
COP.jpg

Последно уредено:
Decki, aj za pomosh, barav na internet ama ne najdov. Na ovoj model na Beko na eden drugar mu se pojavi F3 na displayot na vnatreshnata. Koj e toj problem? IMG-944f11089062b8099fc0ba469058b3e0-V.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom