La Liga Santander 2016/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Барселона ја игра лигава , бидејќи мора :icon_lol:
Се гледа дека не им е приоритет. И тоа , на некој начин оправдано.
Апла доминираат последните десетина години. Примат им е Лига на Шампиони.
Таму ќе пробаат да се мотивираат 110%.

При ваква консталација, Реал ако не успее и оваа година ЛаЛига да освои , нека се убијат.
Јас како фан на Барселона исто така се лажам дека UCL е приоритет и во Ла Лига играат ради реда.
Уште сега очекувам дебакл на гости во 1/4 или 1/2 финале, можеме со Ернесто Валверде 3ти дебакл поред и да почнат да не сметаат за лузери со лузерски менталитет.

Суперкупот почнува утре. Толку ми е небитно ова натпреварување што и подзаборавив (мада пак ќе го пратам, да не се лажеме) :) Читам многу слаб интерес за билети од шпанските навивачи. Барса и Реал продале нешто повеќе карти пошто имаат фан клубови во арапските земји. Ама Атлетико продале околу 50, а Валенсија само 26 карти...

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Суперкупот почнува утре. Толку ми е небитно ова натпреварување што и подзаборавив (мада пак ќе го пратам, да не се лажеме) :) Читам многу слаб интерес за билети од шпанските навивачи. Барса и Реал продале нешто повеќе карти пошто имаат фан клубови во арапските земји. Ама Атлетико продале околу 50, а Валенсија само 26 карти...
Реал се отидени без Бензема и Бејл, пишани се повредени али мислам дека Зидан намерно ги остави за да ги одмори малце. Очигледно е дека никаков приоритет не е купов зашто освен повреда ништо друго не може да донесе. Би сакал уште утре да испаднат од Валенсија и да имаат повеќе денови за одмор Ла Лига.

Јас како фан на Барселона исто така се лажам дека UCL е приоритет и во Ла Лига играат ради реда.
Уште сега очекувам дебакл на гости во 1/4 или 1/2 финале, можеме со Ернесто Валверде 3ти дебакл поред и да почнат да не сметаат за лузери со лузерски менталитет.

Овај муабет ми е убедливо најглуп ..како тоа ќе ве сметаат лузери со лузерски менталитет кога секоја година освојувате по најмалце два трофеи?..ако Барселона се лузери со лузерски менталитет што се тогаш останатите клубови?..што се Атлетико?..Манчестер Јунајтед?..Ливерпул?..Челзи?..Милан?..Интер?..кај се тие?..со години не постојат тие не биле лузери Барселона ќе биле лузери бидејќи не освоиле ЛШ..се извинувам на примитивната фиромска и останатата европска фела што се фудбалски стручњаци што мислат дека само ЛШ постои како натпреварување....првин сами треба да се преиспитате и да разберите дека не постои само ЛШ како натпреварување и дека не е катастрофа ако не се освои бидејќи има уште 5 јаки екипи што се на исто ниво, после и останатите што одвај чекаат нивниот омразен клуб да изгуби во ЛШ за да се ситат(ова уште поглупо ми е)

Милион пати имам речено дека не вреди да се цитира ликов и да се дискутира со него, ама морам кога ептен оди надвор од реалноста :D

Па види што имаш сам пишано бе, ај сега демантирај се сам себе :kafence:

Колку бедно играат Барселона..не знам дали е до тренерот или до играчите ама под итно треба да менваат нешто..како забавени снимки се сите до еден..дали се заситени,дали не му се игра, дали се остарени и неможат да трчат генерално ..многу чудна екипа.

Милион пати имам речено дека не вреди да се цитира ликов и да се дискутира со него, ама морам кога ептен оди надвор од реалноста :D

Па види што имаш сам пишано бе, ај сега демантирај се сам себе :kafence:

Каква врска има играта со трофеите и лузерскиот менталитет млад господине?...јас па тебе кога те читам имам чуство како со 11 годишно дете да дискутирам..нереални работи пишиш..ниту пратиш другите што пишат,ниту си во тек со настаните..ако се сеќаваш лани пишав дека Барселона нема шанси ЛШ да освои и ако му дојди некоја крвничка екипа што игра брз фудбал ќе испаднат цел фан клуб ме направивте ненормален..после некое време се испостави дека нормално сум во право ама не ви ги извадив низ нос глупостите што ги пишевте тогаш.

Сега не ви чини тренерот,играта,лузери сте биле....а замислете секоја година освојувате по некој трофеј..тинејџерки во пубертет не ви се рамни,,а повеќето од вас имаат по 25+ години...ама ве разбирам,тешко се искоренва примитивизам.

Каква врска има играта со трофеите и лузерскиот менталитет млад господине?...јас па тебе кога те читам имам чуство како со 11 годишно дете да дискутирам..нереални работи пишиш..ниту пратиш другите што пишат,ниту си во тек со настаните..ако се сеќаваш лани пишав дека Барселона нема шанси ЛШ да освои и ако му дојди некоја крвничка екипа што игра брз фудбал ќе испаднат цел фан клуб ме направивте ненормален..после некое време се испостави дека нормално сум во право ама не ви ги извадив низ нос глупостите што ги пишевте тогаш.

Сега не ви чини тренерот,играта,лузери сте биле....а замислете секоја година освојувате по некој трофеј..тинејџерки во пубертет не ви се рамни,,а повеќето од вас имаат по 25+ години...ама ве разбирам,тешко се искоренва примитивизам.
Па не чини играта, не чини тренерот, сам пиша, како очекуваш никој да не се буни, нормално е тоа? Титула може да се освои и со лоша игра, но тоа нема да ги отстрани слабостите, само ќе ги стави под тепих. Реал освои ЛШ со Анчелоти па го шутна за пола година и испадна најдобар потег во историјата на клубот. Тоа е тоа што луѓе со мали амбиции не можат да го направат ниту да го сфатат. Јас повеќе би сакал да имаме добра игра, да уживам во утакмиците и да не освојат трофеј, него да освојат на ваков начин. Потпишувам испаѓање од ЛШ на несреќен начин, каде што ќе го надиграме противникот, тоа не можеш да го разбериш, за тоа секој навивач на Барса ќе се согласи, не е бунењето за тоа што не сме освоиле ЛШ. Начинот е, таа е филозофијата на Барса, битен е начинот на кој ќе се победи, не само да се победи, не очекувам ти како навивач на Интер тоа да го разбериш.

Па не чини играта, не чини тренерот, сам пиша, како очекуваш никој да не се буни, нормално е тоа? Титула може да се освои и со лоша игра, но тоа нема да ги отстрани слабостите, само ќе ги стави под тепих. Реал освои ЛШ со Анчелоти па го шутна за пола година и испадна најдобар потег во историјата на клубот. Тоа е тоа што луѓе со мали амбиции не можат да го направат ниту да го сфатат. Јас повеќе би сакал да имаме добра игра, да уживам во утакмиците и да не освојат трофеј, него да освојат на ваков начин. Потпишувам испаѓање од ЛШ на несреќен начин, каде што ќе го надиграме противникот, тоа не можеш да го разбериш, за тоа секој навивач на Барса ќе се согласи, не е бунењето за тоа што не сме освоиле ЛШ. Начинот е, таа е филозофијата на Барса, битен е начинот на кој ќе се победи, не само да се победи, не очекувам ти како навивач на Интер тоа да го разбериш.

Не другар..разгалени сте....долго не сте биле во ситуација како Интер онака во тешка мизерија да завршувате 7дмо,8мо место, да јадите редовни шамари од омразените ривали..да неможите со топка да се составите и ЛШ да се пласирате па освојување на Ла Лига да ви се види светско чудо..затоа така размислувате а не поради некаква игра...едноставно го имавте најдобриот тим во историјата на фудбалот во почетокот на претходната декада, го имате најдобриот фудбалер во историјата долги години и ви се кренаа апетитите и сега секој трофеј освен ЛШ ќе ви се гледа како забава/мајтап..се понашате многу неблагодарно и детски....иначе Реал го шутнаа Анџелоти во 2015 ЛЕТОТО а не за пола година..и нормално да те шутнат кога имаш лоши резултати ама Барселона и покрај тоа што ништо не игра сепак има резултати и освојува трофеи..додека некои фанови на бедни тимови му се ситат а му треба векови нивните клубови да го стигнат нивото на Барселона..па и уште Барселона лузери биле со 100000 освоени трофеи во последните 15 години..нема кај да ги стават во витрините.

Плус тоа со кој играчи сакате да играте брз фудбал?..не гледате дека пола тим ви е за продавање и за менвање? ..не сме 2011 кај што ги имавте Дани Алвеш,Чави,Иниеста,Педро,Бускетс,Меси.. сите млади,брзи,полетни...еве имавте надежи во онај гејмерот што ве украдоја Дортмунд..јакиот играч што имал талент..што не го играат него?..лани ме изнавреѓавте кога ви пишев дека е неписмен и преценет играч што појма нема од фудбал..еве што не се докажи ѓуптинот?..или се чека да промаши уште некој зицер за ЛШ финале?

Со се ќе се сложам во врска со напишаното ама кое ти е ова безвезе мислење жити Бога :)
Шо марифет оваа сезона дека играше Атлетико добро на неколку натпревари оваа сезона и остана со прстот в уста на крај.
На крајот се рачуна само резултатот и трофеите, играта никој нема да ја памти вервај.
Доколку има добри резултати ме заболе за играта најискрено, е сеа тоа што Барса е мувла на гости и просипва бодови кај кој ќе стигне е друг муабет и со право сте гневни.
Автоматски споено мислење:

Околу суперкупот мислам дека или Валенсија или Атлетико ќе го освои затоа што оваа сезона најреална шанса за трофеј им е тој :) ако не се сменат работите во иднина се разбира
Како и да е безвезе ми се в крај овие купови кои се играат во Арапските земји само заради кеш, ми нема шмек купот ич и глава нека искршат ако сакаат, вештачка работа.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Мене па ептен ми се свиѓа новиов супер куп, гратис јаки утакмици.
Поише ми се преку таквото утакмицине у лига со Гетафе или Селта Виго.
И ако се повредат или не Хамес, Бејл, Крос мн ќе му ја мислам, пошто до сега не се повредуваа по тренинзи на саат ипол истрчавање и шева

Како бе небитен трофеј? Каков само стимуланс би дала титула на сред сезона. Нешто што дефинитивно им треба и на четирите клуба.

Како бе небитен трофеј? Каков само стимуланс би дала титула на сред сезона. Нешто што дефинитивно им треба и на четирите клуба.
Многу јак стимуланс им даде на Реал минатата сезона освојувањето на Светското Клубско Првенство.
Изгазија во остатокот од сезоната и успеаа да освојат триплете.
Oh wait..

И на нас ни даде јак стимуланс европскиот супер куп лани :icon_lol:
Трофеј е трофеј и добродојден е ако се освои ама јас лично немам хајп за ова натпреварување, барем не оваа сезона.

Џонка не измислувај топла вода, после триплетата на Интер и сте немале некој тим за да конкурирате за ебана титула во Серија А покрај онаков Јувентус се глеаш што пишуваш?
Тим составен од Меси, Гризман, Суарез, Де Јонг, Артур, Кутињо, Бускетс, Иниеста, Бускетс, Пике, Умтити, Ракитич, Алба, Пике ги споредуваш со Ранокија, Додо, Нагатомо, Бираги, Фелипе Мело, Габриел и уште некој кловн плус. Па после зашто 7-8 место завршувате. Ама пак не го согледуваш убаво проблемот те гледам. Барса полека полека почнува да тоне и никој ништо не превзема се чека тотал распад за нешто да се смени.

Сезонава секој што ни покажува заби и тоа како добива против овие карикатуриве. Сакаш да кажеш прво место Барса неможе Еспањол да ги тепа? Ало глеј ги последно место се со една нога у Сегунда се. Како тоа сите овие слаби тимови ги надигруваат не ми е јасно. Неможе карикатурана што е на клупа да направи нешто? Тој само едно нешто може да напраи, да го стаи Меси у тим и да очекува магија од него и ништо друго. Колку ебани милиони се фрлија на тимов и ништо не се склопи. Како може победнички тим да биде а пола тим у депресија е, кој стигне не шлапа. Знаеш што ке смени? Уште една година да му дадат на нослето што прокоцка водство против Рома и Ливерпул и во никој сегмент го нема подобрено тимот. После такво фијаско они пробуваат тоа да го нормализираат ко да е нормала 2 години по ред да ти се деси тоа а на никој во историјата му се нема случено таков крах. Не ти асоцира нешто ова на лузерски менталитет?

Тоа дека сме разгалени тоа си тотално во право, Пеп очекувањата ги дигна до небо и многу нормално со најдобриот фудбалер во тимот никад не се спуштија тие очекувања. Најубаво ко Реал што прави, баталуваш Копа Дел Реј, -20 во Ла Лига и фул атак на ЛШ. Епа после 4 од 5, епа многу нормално. Ама тој филм од Каталонските сепаратисти никад. Додека Шпанија е под нозе кур ги боли за ЛШ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom