La Liga Santander 2016/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
3 сезони да не се они Барса Европа лига ке игра стандард, и ке го прима од Гимараеш.

Најлошо е што Реал сега со некој отепани ќе направат сто шанси, нема да дадат гол и валвердебол ќе излезе со изјава, кај сме слаби, па гледајте први сме хехехе.

Barsa nema sredina... ladno Messi se vrakja za da kreira akcii.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Значи каков гомнар е овој Унаи Нуњез, кенкаше дека не игра доволно, и овој Гаритано па зема одма ја смени формацијата заради него и го стаи у прва постава. Јес да проблемот беше левата бековска позиција кај шо се шетаа Окампос и Навас, ама сепак, шо напраи Нуњез, си даде автогол ебате беља. Имаа доста шанси андалузијциве, ама којзнае, можда и ќе победеа у Севиља после сто години, никад нема да знаеме. Одма нека даат 30 милиона Вест Хем или кои и да беа. 22 години има, му се брзало на него.

Felipe Monteiro didn’t develop in any football academy as a youngster. He played other sports like volleyball and basketball, and he didn’t even start his football career until he was 21.

Now a full-fledged starter for Atlético Madrid at the age of 30.

Felipe Monteiro didn’t develop in any football academy as a youngster. He played other sports like volleyball and basketball, and he didn’t even start his football career until he was 21.

Now a full-fledged starter for Atlético Madrid at the age of 30.
Сериозно?? Ова не го знаев, не го ни имало некогаш по медиуми пишано?!:eek:
2011 играл во втора лига Бразил. 9 години подоцна е клучна улога во тим кој играта ја базира на одбрана. Штета што не е 2-3 години помлад.

Greota za Grizman sto vaka go gushi ovoj debilov Valverde, greota i za cela ekipa poso imaat strasen tim. Ne razbiram vakvi glupaci od treneri sto izmisluvaat topla voda i ziveat vo nekoj nivni zamislen svet.

Se kladam deka da dojde onoj od Ajax, Ten Hag ili kako i da se prezivase, Barsa po 5 dadeni gola prosek ke ima.

Океј, можда Валверде не го бива, ама дека Барса има страшен тим? Потрошија 350 милиони евра на Кутињо, Дембеле и на Гризман кој од почеток знаеа дека нема да игра на природна позиција, и, етего данокот на тоа.

Суарез е во поодминати години, Бускец не е тоа што беше, Ракитич, Роберто, Видал не се играчи за прва постава во една Барселона. Во одбраната Алба кој годинава игра нешто полошо. Пике исто така е истрошен а Ленгле не е класа играч. Семедо исто така. Се се базира на Тер Штеген кој е најдобар голман сезонава и на Меси.

Има Барселона добар тим на хартија, има во тимот индивидуалци кои можат да го решат натпреварот со еден удар, Гризман, Меси, па и Суарез иако не е во цутот на младоста сепак оваа сезона видовме од него некои класа потези кои го решија натпреварот.
Е сега проблемот е средината, Бускетц и Ракитич не се моментално материјал за Барселона, одбраната не им е лоша затоа што го имаат Умтити назад, Алба има уште фудбал во него, Семедо е добар исто така.

Кога едно дете почнува да игра фудбал и сака да биди напаѓач, треба едно добро склопено видео од сите потези фудбалски и нефудбалски на Суарез да му пуштат и да види што значи вистински напаѓач....уникатен играч..ќе го бараат фановите на Барселона кога ќе го нема..иако остарен,здебелен,спор..сепак измислен за 99% од сите напаѓачи во светот..господ во шеснаесетникот..ако некој малце разбира фудбал да го забележи индивидуално како му пристапува на секоја топка и како игра без топка ќе разбери што играч е.

Е сега дека фановите на Барселона се најразгалени во светот и се незадоволни од сезоната кога освојуваат домашна Ла Лига е веќе сосема трета работа.

Не ми е јасно како некој уште не разбира дека оваа Барса не е ни сенка на тоа што беше. Ај другите не ја пратат доволно Барса, но има и некои навивачи што сеуште живеат во филм, но се поретки се. Лигава ја освојуваат последниве две-три години бидејќи нема конкуренција, 40 бода на полусезона е најслаб учинок во последниве 12-13 години. Е затоа во ЛШ нема бегање, 4-0 од псж, 3-0 од Јувентус, 3-0 од Рома, 4-0 од Ливерпул. Не знам дали некој друг клуб може да се пофали со вакви спектакуларни испаѓања, нека пише некој ако знае. Настрана ова, Барса не може да го издоминира противникот, ако не е разликата во квалитет преголема, 90% од тимовите во лигава и се носат рамноправно барем на домашен терен, а се почесто и на Кампот.
И покрај тоа што Реал има исто бодови е многу подобар сезонава, ако некој не може да примети разлика во играта на двата тима очигледно треба да смени спорт.

Барселона ја игра лигава , бидејќи мора :icon_lol:
Се гледа дека не им е приоритет. И тоа , на некој начин оправдано.
Апла доминираат последните десетина години. Примат им е Лига на Шампиони.
Таму ќе пробаат да се мотивираат 110%.

При ваква консталација, Реал ако не успее и оваа година ЛаЛига да освои , нека се убијат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom