Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
a so damu se otpisuvaat dolgovi na tie so zemat kreditii inisto ne plakat .trosat za cigari za dugi nebitni raboti a ne plakat za to so treba.osven na ranlivi kategorii .

Последно уредено:
M

Macedon1um

Гостин
Значи овие од МНР стварно немаат никаков сенс за некои работи, во Кина за амбасадор ќе праќале лик што бил имам во џамија :tapp:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Темата е привремено затворена.
Автоматски споено мислење:

Пред се голема благодарност до @LordDragonII за досегашниот ангажман на темава.
Да не бидам погрешно сватен, дечкото си продолжува да модерира во подфорумов Вести и случувања но од овај момент темава ќе биде под моја контрола, и дел од правилата ќе претрпат измени и модификации.

Едит: темата е отворена.

За почеток се тргнати бановите од: @Scirea @Marick14 @Наќо Скопски @ВардарскиМКД

Идеата е да се пружи рака, а за возврат да се добие респект и разбирање со зборови, а не казнени/опомени и банови.
Ако некој се обиде да ја злоупотреби мојата добра вољја, ќе си ја плати цената тридупло.

Сакам да имаме дискусија во рамки на темава, сакам да има слобода на говор НО ВО ИСТО ВРЕМЕ СЕКОЈ ТРЕБА ДА Е СВЕСЕН ДЕКА ОВА Е СЕНЗИТИВНА ТЕМА ВО СЕНЗИТИВЕН ПЕРИОД И НЕМАМЕ ПРОСТОР ДА СЕ ЗАЕБАВАМЕ СО ТРПЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ.

Благодарам однапред, и продолжете со дискусија.

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај да прашам...

Кое е најновото ветување од Зоки и колку истото ќе биде исполнето?

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.000
Поени од реакции
24.028
Секако, све плаќаа они. Све за добробит на државата.
Да, твоите идат у банка кога ке земат плата и си ги сервисираат долговите на време. Кај нив остај тоа терминалите, никој не плаќа струја, вода, данок такви работи. Они се најголемите должници на државата.
Сдс го знаат тоа и исто како и на претходните избори во 2016 така и сега, ги таргетираат албанските гласови со вакви популистички мерки односно со директно купување гласови.
Greshka be o ti bratuched. Na neshto drugo sum mislel. :)
Ali razbiram shto e poentata. Tocno e kako sho pishuvate.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Oooo
Темата е привремено затворена.

Пред се голема благодарност до @LordDragonII за досегашниот ангажман на темава.
Да не бидам погрешно сватен, дечкото си продолжува да модерира во подфорумов Вести и случувања но од овај момент темава ќе биде под моја контрола, и дел од правилата ќе претрпат измени и модификации.

Едит: темата е отворена.

За почеток се тргнати бановите од: @Scirea @Marick14 @Наќо Скопски @ВардарскиМКД

Идеата е да се пружи рака, а за возврат да се добие респект и разбирање со зборови, а не казнени/опомени и банови.
Ако некој се обиде да ја злоупотреби мојата добра вољја, ќе си ја плати цената тридупло.

Сакам да имаме дискусија во рамки на темава, сакам да има слобода на говор НО ВО ИСТО ВРЕМЕ СЕКОЈ ТРЕБА ДА Е СВЕСЕН ДЕКА ОВА Е СЕНЗИТИВНА ТЕМА ВО СЕНЗИТИВЕН ПЕРИОД И НЕМАМЕ ПРОСТОР ДА СЕ ЗАЕБАВАМЕ СО ТРПЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ.

Благодарам однапред, и продолжете со дискусија.
Posebno ako trpenieto na tie drugite e mnogu istenceno a imaat moznost da baniraat. Tuku da te prasam kako stois ti so trpenieto? Lordot ocigledno imase epten istenceni nervi, skoro ko da gi nemase po isklucvase po drugi temi. Ti kako se osekjas vaka psihofizicki. Ne mi e za banot, onaka drugarski te prasvam, da ne te mislam. Znaejki kakvi se ima tuka vo misla me klade.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Posebno ako trpenieto na tie drugite e mnogu istenceno a imaat moznost da baniraat. Tuku da te prasam kako stois ti so trpenieto? Lordot ocigledno imase epten istenceni nervi, skoro ko da gi nemase po isklucvase po drugi temi. Ti kako se osekjas vaka psihofizicki. Ne mi e za banot, onaka drugarski te prasvam, da ne te mislam. Znaejki kakvi se ima tuka vo misla me klade.
Не се секирај воопшто за мене, доволно долго сум тука за да знам како треба да се изгради взаемен почит со членовите.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Молеа луѓе со наследени долгови од по 300к да им дадат поише од 24 рати у водовод,нејкеа да чујат.Так сега пред избори,бришење долгови.Едно нешто ке ви кажам,не да коленичат луѓе по 12 саати на работа за 15к,туку воздух што дишат е награда ако излезат на гласање,а оние што ке гласаат за Заев уште од сега нека цркнат.Само тоа заслужуваат

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.699
Поени од реакции
88.706
Снимката што го одбележа денот... Коста Петров, секоја чест човече :cuc:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Снимката што го одбележа денот... Коста Петров, секоја чест човече :cuc:

Каква украдена идеа од Вог, чо-ве-че.
Толку да се мртваци без мозок и тронка иновација, да смислат нешто. Ај што земале да крадат, па крадат од канал кој има 7 МИЛИОНИ сабскрајбери на Јутјуб.

Еве еден пример, ќе го ставам во спојлер.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.411
Толку да се мртваци без мозок и тронка иновација, да смислат нешто.
Немој така, Коста е новиот Мартин. (Треба некој секојдневно да го потсетува Мартин за тој феноменален факт.)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Пиар-от на СДСМ-овциве им е загреота. Грујо беше Амди Кола стил... Можеби не 80%, ама добри 50% ги реинвестираше во реклама. Тоа што ја водеше Македонија како фирма(компанија) го вивна во облаци...
Штета што се залакоми со луѓе од кои му се удри каменот од блиску. Иначе, уште ќе беше на власт благодарение на неговиот феноменален пиар.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Пржинскиот модел е исто жива глупост. ВМРО-ДПМНЕ излезе тотално кратковидо со тоа што бараше оставка од Заев, и ќе направи пракса од таа шизофренија. Има други примери за таков “модел“ во блиско минато. Сите фалирани држави низ Северна Африка што излегуваат од граѓански војни. Ама не верувам дека во било која од нив остана како пракса.
Cekaj malce, poleka. Velis VMRO-DPMNE izleglo epten kratkovido sto barase ostavka od Zaev povikuvajki se na przinskiot dogovor, a zbor ne napisa za dolgogledosta na VMRO koga se slozi i go prifati toj dogovor na koj sega kusogledo se povikuva.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom