Пржинскиот модел е исто жива глупост. ВМРО-ДПМНЕ излезе тотално кратковидо со тоа што бараше оставка од Заев, и ќе направи пракса од таа шизофренија. Има други примери за таков “модел“ во блиско минато. Сите фалирани држави низ Северна Африка што излегуваат од граѓански војни. Ама не верувам дека во било која од нив остана како пракса.Ete jas so sredno sum (edvaj i toa) ama pak neznam za drzava sto go ima momentalniot przinski model na parlamentarna demokratija. Slobodno neka me popravi nekoj ako gresam.
Зарем сеуште Каракамишева беше дел од комисијата? Трагеди...https://expres.mk/ekskluzivno-skandalozna-odluka-na-vladata-deskovska-kje-bide-chlen-na-venecijanskata-komisija/
не било редовна промена, туку ДУИ барал да се тргне Каракамишева од Венецијанска комисија![]()
Зарем не беше член на над 50 комисии? Тешко дека ја разрешиле од сите позиции..Зарем сеуште Каракамишева беше дел од комисијата? Трагеди...
Јас им викав на луѓе понесени од Протестирам, Шарени...За кого протестирате кој очекувате да дојде на власт место Грујо? Дедо Мраз?! Не ги подржував протестите зошто знаев дека Грујо е подобро да остане на власт од Заев да дојде. И мислам дека ретроспективно сум во право.Затоа ќе губат СДСМ. Ради многу како Каракамишева. Греота за Искрените борци што останаа со неостварени очекувања, а мрзнеа по ноќевите, за некој да се договара и прави пазари.
Тоа е идејата, новите идат, се договараат и го делат пленот на старите,а тие што искрено барале промени, ги тргаат настрана, искористени и неупотребливи, интересното е што се помалку, но сепак, ги има во секоја следна опозиција истите што мрзнат и ги развозуваат со автобуси. Ама како да е, ќе дојде време ќе нема кој да ја изгасне ламбата. Скопје незнам, ама по другиве градови се празнат.Јас им викав на луѓе понесени од Протестирам, Шарени...За кого протестирате кој очекувате да дојде на власт место Грујо? Дедо Мраз?! Не ги подржував протестите зошто знаев дека Грујо е подобро да остане на власт од Заев да дојде. И мислам дека ретроспективно сум во право.
Сега кој ќе дојде незнам или остане Заев мислам дека тесно ќе биде. Но мислам дека Мицко е бољи од Зајко...ама изборот меѓу Мицко, Зајко и Грјуко е катастрофа.
Останува да си го гледаме газот, кој мисли тука кој мисле отаде. Не гледам вести, зошто се негативни и непријатни, не сум платен од никого да се нервирам. Така да вот евер...нема ни најмали шанси да се среди нешто со Мицко, Зајко го знаеме. Така да не очекувам никакви посебни промени од политичари. Секој сам за себе...Тоа е идејата, новите идат, се договараат и го делат пленот на старите,а тие што искрено барале промени, ги тргаат настрана, искористени и неупотребливи, интересното е што се помалку, но сепак, ги има во секоја следна опозиција истите што мрзнат и ги развозуваат со автобуси. Ама како да е, ќе дојде време ќе нема кој да ја изгасне ламбата. Скопје незнам, ама по другиве градови се празнат.
Еве ако размислиш гласаш за некој да управува со окулу 4 милијарди евра годишно, а ни ЦВ ни квалификации ни претходно искуство ни интервју не си му направил...а најстрашно е што има во пракса само 2 кандидата. Кој и да е овој бизнис Х нема да успее.Само секоја година избори, ништо друго не помага. Така бар понешто добро ќе прават затоа што ќе знаат на крај година ќе треба да се оправдаат ако сакат уште еден мандат. А и народот по ќе памти кој што правел, затоа што многу брзо заборава овој народ.
Прашана што е „чест гостин“, кога вели за Зоки Милевски, сведокот рече дека тој доаѓал и по двапати на ден и слободно влегувал без да тропне. Одбраната ја праша дали бил и министерот Венко Филипче, на што сведокот одговори потврдно, додавајќи дека министерот за здравство дошол заедно со Камчев.„Имаат доаѓано Радмила Шекеринска, еднаш Орце Камчев, повеќе пати Зоки Милевски, биле и Стефан Богоев, Александар Кирацовски, Лила Филиповска, Сергеј, Анита Кочишки и други“, рече сведокот.
Hah, kje im izbrishele dolgovite na ljopkite?Заев: Тргнуваме со отпишување на каматите и даваме можност за исплата на рати на главниот долг
Вие што сте си плаќале на време - никому ништо. Али затоа љопките ке си профитираат, сите долгови ќе им бидат избришани
Да, твоите идат у банка кога ке земат плата и си ги сервисираат долговите на време. Кај нив остај тоа терминалите, никој не плаќа струја, вода, данок такви работи. Они се најголемите должници на државата.Hah, kje im izbrishele dolgovite na ljopkite?
Koi dolgovi ziti se?
Tie neznaat za nisto drugo osven kesh. Vo Chair pola objekti nemaat terminal za da platish so kartica.
Se znae deka makedoncite se zaglaveni vo dolgovi.
Kaj mene vo familija mozam odma da ti nabrojam pet dushi shto zhivotot im e zemi plata, idi do banka, uplati za ona, pa do druga banka za ova itn.
Секако, све плаќаа они. Све за добробит на државата.Hah, kje im izbrishele dolgovite na ljopkite?
Koi dolgovi ziti se?
Tie neznaat za nisto drugo osven kesh. Vo Chair pola objekti nemaat terminal za da platish so kartica.
Se znae deka makedoncite se zaglaveni vo dolgovi.
Kaj mene vo familija mozam odma da ti nabrojam pet dushi shto zhivotot im e zemi plata, idi do banka, uplati za ona, pa do druga banka za ova itn.