Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој го подмачкал предниот амортизер (велушката) со моторно масло? Искуства? Колку е паметно да се направи ова? :D

Дали некој го подмачкал предниот амортизер (велушката) со моторно масло? Искуства? Колку е паметно да се направи ова? :D

Марка, модел?
Генерално не е препорачливо, освен ако е воздушна, и користи таков фабрички систем.

Како што претпоставував за 200 евра ти нуди Capriolo со челичен рам кој во Србија кошта околу 150 евра и опрема што ја имаат MAX кои се упола цена од овој модел.Еве што ти нудат за 200 евра:
А за тие пари далеку подобра опција ти е моделов доколку има XL рамка:

Еве на крај што зедов

Прво качување и паднав од него, ради високо седиште :cautious:.
Ако некој ме снимил, нека објави.

Еве на крај што зедов

Кој велосипедист нема паднато уствари? Постои ли таков? :D
Ќе го навикнеш, извежбај ја техниката за брзо станување/седнување. Седиштето секако треба да ти е високо кренато за да имаш поудобно и поефикасно возење.

Еве на крај што зедов

Најверојатно ти било повисоко поставено отколку што треба.За да знаеш точно како да ја наместиш висината ќе го поставиш прво на едно место и едната нога ќе ја испружиш скроз до педалата да видиш дали петата целосно може да лежи на неа.Ако со легната пета малку ногата ти е свиткана ќе го качиш ако петата не е легната добро ќе го спуштиш.Тука имаш детално објаснување:

Кој велосипедист нема паднато уствари? Постои ли таков? :D
Ќе го навикнеш, извежбај ја техниката за брзо станување/седнување. Седиштето секако треба да ти е високо кренато за да имаш поудобно и поефикасно возење.
Дечките го отпаковаа, чесно и културно одма го наместија, стварно топ дечки, ама ја пошо ептен бев у брзање седнав на седиштето кое иако точакот има xl рам беше високо наместено и на првата дупка на тротоарот да застанам да не треснам на луѓето на тротоарот се залепив на улица. Не ми стигаа доволно до земја стапалата, превисоко беше.
За сефте :)
Автоматски споено мислење:

Најверојатно ти било повисоко поставено отколку што треба.За да знаеш точно како да ја наместиш висината ќе го поставиш прво на едно место и едната нога ќе ја испружиш скроз до педалата да видиш дали петата целосно може да лежи на неа.Ако со легната пета малку ногата ти е свиткана ќе го качиш ако петата не е легната добро ќе го спуштиш.Тука имаш детално објаснување:
Гзов ми знае хах

конечно некој што ме разбира тотално :cuc::cuc::cuc: ... "старото" кјубче го дадов па барам негова замена а ова ми изгледа прилично добро со опрема а и модел од 2016 е :D
p.s. Можда ќе треба да се пријавам во центар за лечење на зависници од cube, едноставно станав зависен од нив :D
Што е разликата меѓу Cube Attention и Cube Attention SL?

Кажете продавница во скопје освен бајк маркет и бајк центар каде што може да де најдат велосипеди скот?

Кажете продавница во скопје освен бајк маркет и бајк центар каде што може да де најдат велосипеди скот?

Лари - BikeMarket
Дац - BikeCenter (истиот магацин - истите работи)
Вучко компани - со точаци и делови за точаци почнуваат околу март.

Само тие носат Scott на ново. На старо барај на огласи.

Ме интересира зошто баш Scott бараш во денешно време?Да го бараше до пред 10 и повеќе години ќе разберев ама сега кога 90% од рамките на сите фирми се прават во Giant и Merida бидејки Scott ги продаде 51% акции на тајванците не ми е јасно стварно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom