Видов негде наслов дека ова е "255cm goal"Ваков скок не е нормално да направи фудбалер, страшна работа. Дали некој измери отприлика, мене ми личи на одраз од околу 1.2 метри или тука некаде?![]()
Ептен не ме бива за проценка, повеќе се раководам по стапалата колку се оддалечени од земјата, земајќи го фудбалерот на Сампдорија како некаква основна точка.Видов негде наслов дека ова е "255cm goal"
Роналдо е 187цм според гугл така да некои 68/9 сантими бил скоков? Шо знам...
Дури и повисок беше тој мислам, ако добро памтам 245 cm беше одразот сосе телото негово, 80 или 90 cm му беа стапалата одалечени од земјата.Имаше и против Јунајтед ваков скок.
Дури и повисок беше тој мислам, ако добро памтам 245 cm беше одразот сосе телото негово, 80 или 90 cm му беа стапалата одалечени од земјата.
Не е ништо чудно ова за него, имаше пред околу 6-7 години му правеа тестирања на телото (спринтови трчаше со атлетичар, скок во височина, читање на игра и водење на топка) и баш имаше анализа дека скока колку просечен NBA играч, што е не реално.
Импресивно е како имат развиено техника за да се одразит толку високо. Баш во тој документарецот од Скај пред неколку години ко му ги праеа тестирањата, стручно објаснуваа тие, а и тој самиот како поради фактот шо скокат со свиткани колена буквално "се туркат" нагоре, а со движењата на рацете овозможвит да останит во воздух подолго него ли возможното. Да е одбојкар или кошаркар па да работиш на то разбирам...ама фудбалер да обрнуват внимание на тие детали -само го поткрепвит фактот дека е фанатик и лудакЕптен не ме бива за проценка, повеќе се раководам по стапалата колку се оддалечени од земјата, земајќи го фудбалерот на Сампдорија како некаква основна точка.
Со стаплата од земјата дефинитивно е повеќе од 70 сантиметри одделен, само поентата е што телото му е свиено па многу веројатно најгорната точка да е некаде во тој распон што го велиш.
Баш ова сакав да го пишам. Нели, му дозволија да скока со свиткани колена, и со исправени. Со исправени нозе имаше просечен одраз. Самото свиткување на колената при скокот му дава екста доскок.Импресивно е како имат развиено техника за да се одразит толку високо. Баш во тој документарецот од Скај пред неколку години ко му ги праеа тестирањата, стручно објаснуваа тие, а и тој самиот како поради фактот шо скокат со свиткани колена буквално "се туркат" нагоре, а со движењата на рацете овозможвит да останит во воздух подолго него ли возможното. Да е одбојкар или кошаркар па да работиш на то разбирам...ама фудбалер да обрнуват внимание на тие детали -само го поткрепвит фактот дека е фанатик и лудак![]()
Али глупа споредба, пошто муабетиве со роднински врски у судење само у фан клубов ги праите (одредени луѓе) па да прашам, ако татко ти гласа за Заев, мора и ти да гласаш?Саботниот дуел со Џенова ќе го суди Лука Паирето, брат на Алберто Паирето, евент менаџер на Алианц стадионот на Јувентус и син на Пиерлуиџи Паирето, поранешен судија, осуден во Калчополи поради делегирање судии по налог на Лучиано Моџи.
Е Форца Италија, само во ваква корумпирана земја може да се делегираат вакви судии.
Па сега глупа паралела ама ако татко ти и брат ти работат за иста фирма и ти работиш во иста бранша како татко ти во која те бутнал, сигурно дека ќе имаш слична политика.Али глупа споредба, пошто муабетиве со роднински врски у судење само у фан клубов ги праите (одредени луѓе) па да прашам, ако татко ти гласа за Заев, мора и ти да гласаш?![]()
Се слагам со муабетов ама јас само сакав да кажам дека не мора да значи.Па сега глупа паралела ама ако татко ти и брат ти работат за иста фирма и ти работиш во иста бранша како татко ти во која те бутнал, сигурно дека ќе имаш слична политика.
Се што е поврзано со јувентус е труло, нема тука многу размислување и дискусија.Се слагам со муабетов ама јас само сакав да кажам дека не мора да значи.
Да, ама не иде на непочнат натпревар да бараме алиби.Се што е поврзано со јувентус е труло, нема тука многу размислување и дискусија.