Видов негде наслов дека ова е "255cm goal"Ваков скок не е нормално да направи фудбалер, страшна работа. Дали некој измери отприлика, мене ми личи на одраз од околу 1.2 метри или тука некаде?
Ептен не ме бива за проценка, повеќе се раководам по стапалата колку се оддалечени од земјата, земајќи го фудбалерот на Сампдорија како некаква основна точка.Видов негде наслов дека ова е "255cm goal"
Роналдо е 187цм според гугл така да некои 68/9 сантими бил скоков? Шо знам...
Дури и повисок беше тој мислам, ако добро памтам 245 cm беше одразот сосе телото негово, 80 или 90 cm му беа стапалата одалечени од земјата.Имаше и против Јунајтед ваков скок.
Дури и повисок беше тој мислам, ако добро памтам 245 cm беше одразот сосе телото негово, 80 или 90 cm му беа стапалата одалечени од земјата.
Не е ништо чудно ова за него, имаше пред околу 6-7 години му правеа тестирања на телото (спринтови трчаше со атлетичар, скок во височина, читање на игра и водење на топка) и баш имаше анализа дека скока колку просечен NBA играч, што е не реално.
Импресивно е како имат развиено техника за да се одразит толку високо. Баш во тој документарецот од Скај пред неколку години ко му ги праеа тестирањата, стручно објаснуваа тие, а и тој самиот како поради фактот шо скокат со свиткани колена буквално "се туркат" нагоре, а со движењата на рацете овозможвит да останит во воздух подолго него ли возможното. Да е одбојкар или кошаркар па да работиш на то разбирам...ама фудбалер да обрнуват внимание на тие детали -само го поткрепвит фактот дека е фанатик и лудакЕптен не ме бива за проценка, повеќе се раководам по стапалата колку се оддалечени од земјата, земајќи го фудбалерот на Сампдорија како некаква основна точка.
Со стаплата од земјата дефинитивно е повеќе од 70 сантиметри одделен, само поентата е што телото му е свиено па многу веројатно најгорната точка да е некаде во тој распон што го велиш.
Баш ова сакав да го пишам. Нели, му дозволија да скока со свиткани колена, и со исправени. Со исправени нозе имаше просечен одраз. Самото свиткување на колената при скокот му дава екста доскок.Импресивно е како имат развиено техника за да се одразит толку високо. Баш во тој документарецот од Скај пред неколку години ко му ги праеа тестирањата, стручно објаснуваа тие, а и тој самиот како поради фактот шо скокат со свиткани колена буквално "се туркат" нагоре, а со движењата на рацете овозможвит да останит во воздух подолго него ли возможното. Да е одбојкар или кошаркар па да работиш на то разбирам...ама фудбалер да обрнуват внимание на тие детали -само го поткрепвит фактот дека е фанатик и лудак
Али глупа споредба, пошто муабетиве со роднински врски у судење само у фан клубов ги праите (одредени луѓе) па да прашам, ако татко ти гласа за Заев, мора и ти да гласаш?Саботниот дуел со Џенова ќе го суди Лука Паирето, брат на Алберто Паирето, евент менаџер на Алианц стадионот на Јувентус и син на Пиерлуиџи Паирето, поранешен судија, осуден во Калчополи поради делегирање судии по налог на Лучиано Моџи.
Е Форца Италија, само во ваква корумпирана земја може да се делегираат вакви судии.
Па сега глупа паралела ама ако татко ти и брат ти работат за иста фирма и ти работиш во иста бранша како татко ти во која те бутнал, сигурно дека ќе имаш слична политика.Али глупа споредба, пошто муабетиве со роднински врски у судење само у фан клубов ги праите (одредени луѓе) па да прашам, ако татко ти гласа за Заев, мора и ти да гласаш?
Се слагам со муабетов ама јас само сакав да кажам дека не мора да значи.Па сега глупа паралела ама ако татко ти и брат ти работат за иста фирма и ти работиш во иста бранша како татко ти во која те бутнал, сигурно дека ќе имаш слична политика.
Се што е поврзано со јувентус е труло, нема тука многу размислување и дискусија.Се слагам со муабетов ама јас само сакав да кажам дека не мора да значи.
Да, ама не иде на непочнат натпревар да бараме алиби.Се што е поврзано со јувентус е труло, нема тука многу размислување и дискусија.