Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Златен!
Она е клима (КЛИМИШТЕ) од 25kW Прегледај го приврзокот 225467

Како треба да работи?? Ова не е обична сплит клима.

Згора на се мери со мобилен. Како да се воздржам да не навредувам еве не знам...

Дај ти концентрирај се на јадниците кои ќе добиваат по 9000 денари сметки за струја со вашите скламерии.

Понекоаш жал ме фаќа за тебе. Би сакал да дојдеш да видиш како работи FH50 во живо. Остај ти Јутубиња.
Да гледаш, да се дивиш и да прашуеш „зашто работам во погрешна фирма“
Znaci li deka uredov kako mnogu skap treba da raboti tivko kako po specifikacii so 48db ...ama vidis coekot izmeril deka neraboti po specifikacija i buci celi 15min so 65db a kosta sigurno nekoi 10.000$....od Mitsu mu pisale deka si raboti normalno...
Sve sto sija nije zlato ti teknue?
IMG_20191216_233054.png
Автоматски споено мислење:

Neznam kako zavrsi na ovaa klima LN35 koga pocetniot izbor ti bese ovoj
Screenshot_20191216-224747.png Screenshot_20191216-225924.png
Prvata vo listata ti e i najglupata klima sto kazuva kolku razbiras...drugite sve jaki 5.5ki i 7ci...A koj te ubedil deka so ovaa 3.5ka od 90k ke grees 46m2 kat od kukja vo Kocani so ispod i iznad ne se gree so stari prozori ...na dusa da te nosi.
Kako sto e i montirana nitu ke zagree nitu COP ke vidis....prva zima ko ke fati -7 ke palis grealki i kaloriferi.
Se raboti za ovoj prostor

Последно уредено:
Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
.ama vidis coekot izmeril deka neraboti po specifikacija i buci celi 15min so 65db
Од кога тоа бука се мери со мобилен и од кога тоа мобилен е меродавен како мерен инструмент.
Исто како во случајот кога му ги негиравте резултатите за потрошувачка од 3000 и кусур вати на човекот. Ти текнуе?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.659
Поени од реакции
1.523
Znaci li deka uredov kako mnogu skap treba da raboti tivko kako po specifikacii so 48db ...ama vidis coekot izmeril deka neraboti po specifikacija i buci celi 15min so 65db a kosta sigurno nekoi 10.000$....od Mitsu mu pisale deka si raboti normalno...
Sve sto sija nije zlato ti teknue?
Прегледај го приврзокот 225472
Ja ne se razbiram od klimi, ali mi trebaa samo 45 sekundi za da najdam link so specifikacii, i ako si se potrudel ke si najdel i ti . Modelot sto on go navel e za vnatresnata edinica koji stoi u tavan i ubavo si pise INDOOR ceiling-concealed. Ako odis na linkov u specifikacii ke vidis deka nadvoresnata edinica e 58dB, vnatresnata e 48dB).

Член од
21 февруари 2011
Мислења
143
Поени од реакции
163
Една недела греење со Грее Амбер моделот 3,5'ка еве кратко корисничко искуство, до сега сум презадоволен како затоплува макар што деновиве не беа ладни минимална надворешна забележав на термометар -1° прошлиот понеделник, и повеќе пати работи on/off а греам куќа 70г. стара со камена градба од 60цм дебелина на ѕид без никакви изолации прозори и стиропори, надморска висина околу 900м планински дел (околина Битола).

Ке пратам слики како се монтирани надворешната и внатрешната во нареден пост, мене реално ми е наместена на 23°пошто неподносливо е повеќе од тоа а потрошувачката на мерачот ја имам заприметено константно околу минимум не помалку од 500w видено со око, а нај повеќе околу 1700w запишано на мерачот, во глобала знае со часови да работи на 600w/630w.
На auto-fan не ја работам некогаш слабо дува а реално од главна причина повеќе влече струја, па на втора брзина работи перфектно се стабилизира потрошувачката и го затоплува целиот простор околу 36м2.
Ме инетересира како се штеловани кај вас уредите во ваково време со плус температури и дали тоа on/off работење не е во ред за инвертерот.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Ставаш 25ц, претпоследен вентилатор и спремен си за зимата.

Ако ти е ладно на 25 креваш на 26.

Ако ти е топло на 25 симнуваш на 24.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.464
Поени од реакции
7.789
Имало некоја Италијанска фирма ти плаќала за да земеш од нив еколошко гориво и дома да го буташ во ќумбе, значи не што е најевтино туку и ти плаќаат. Кој сака бројче нека пише.

Член од
25 септември 2019
Мислења
24
Поени од реакции
35
Дали преку Daikin wi-fi контролерот може да се следи потрошувачката на апликација или морам од анхоч/логин да земам мерач

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
Една недела греење со Грее Амбер моделот 3,5'ка еве кратко корисничко искуство, до сега сум презадоволен како затоплува макар што деновиве не беа ладни минимална надворешна забележав на термометар -1° прошлиот понеделник, и повеќе пати работи on/off а греам куќа 70г. стара со камена градба од 60цм дебелина на ѕид без никакви изолации прозори и стиропори, надморска висина околу 900м планински дел (околина Битола).

Ке пратам слики како се монтирани надворешната и внатрешната во нареден пост, мене реално ми е наместена на 23°пошто неподносливо е повеќе од тоа а потрошувачката на мерачот ја имам заприметено константно околу минимум не помалку од 500w видено со око, а нај повеќе околу 1700w запишано на мерачот, во глобала знае со часови да работи на 600w/630w.
На auto-fan не ја работам некогаш слабо дува а реално од главна причина повеќе влече струја, па на втора брзина работи перфектно се стабилизира потрошувачката и го затоплува целиот простор околу 36м2.
Ме инетересира како се штеловани кај вас уредите во ваково време со плус температури и дали тоа on/off работење не е во ред за инвертерот.
koj go busese zidot? :)

koj go busese zidot? :)
inaku so zdravje da si ja koristis :)

Имало некоја Италијанска фирма ти плаќала за да земеш од нив еколошко гориво и дома да го буташ во ќумбе, значи не што е најевтино туку и ти плаќаат. Кој сака бројче нека пише.
ne e smesno... zalno e

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.304
Дали преку Daikin wi-fi контролерот може да се следи потрошувачката на апликација или морам од анхоч/логин да земам мерач
Не може да се следи во реално време (моментална потрошувачка), но има дневна, неделна и годишна потрошувачка.

Zik

Член од
9 декември 2019
Мислења
58
Поени од реакции
57
Може за сите модели што подржуваат wi-fi.Преглед за час (2часа фиксно) ден,недела месец и година (ладење и греење)

Мислам дека 3.5 daikin се произведува во Турција за нашиот пазар

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Daikin не е само една јачина и еден модел . Ftxb модел е произведена Чешка -Турција

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.304
Може за сите модели што подржуваат wi-fi.Преглед за час (2часа фиксно) ден,недела месец и година (ладење и греење)

Daikin не е само една јачина и еден модел . Ftxb модел е произведена Чешка -Турција
Кај мене не гледам месечна потрошувачка, да ли е иста ваква апликацијата и кај тебе ?

Screenshot_20191217-090059.png

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.304
А на year што ти покажува? Таму имаш месечна потрошувачка
Screenshot_20191217-095541.png
Мислиш на ова 170кв што е лево горе ? Ако е така тогаш супер потрошувачка од не цело евро за 17 часа дневно затоплување во декември.

Kajgana Shop

На врв Bottom