- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 3.597
- Поени од реакции
- 14.641
Арно не работеше форумов
Да ама после ќе речиш вратете го форумов,ако не за нишо друго бар за вато да читам негови смешки,и да си се кезам до раните утрински часови хехехехе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Арно не работеше форумов
На пролетни температури +15 или +17 надворешна мериш издув!? Браос!Eve izduv na u-cown i viola
Samo da topli, inace samo sonceto e bez pariНа пролетни температури +15 или +17 надворешна мериш издув!? Браос!
Баткава мерел ...
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1954#post-8779420
и тоа на клима 09ка од 17,500 Ден...на -5 вели добил 50*С на издув...
Што да се земе за заклучок, за подобро.... твоите 58 на издув мерено на пролетни температури со клима од 26К или неговите 50*С на издув на -6*С со клима од 18,000Ден... А за Краунот машина 12ка со компресор 18ка која троши како 09ка... свака част, за 62*С.
Почекај малку на минусни температури... ама и потрошувачка ќе кажеш колку! Инаку знаеш, имаше еден на форумов исто со инфра...., или ласерски мереше издув на печка на пелети +160, ама не кажа дека голта над кило до две пелети на час....20-40кгр дневно!.... Многу нели!!?
Jas uste si cekamstignati se

Ne razbiram sto uste cekas, koga se dojdeni?Jas uste si cekam![]()
Vo sredata prasav, uste gi nemaat na lager. Gi ocekuvale za vo petok pa posle kao za ponedelnik sigurno. Ete utre e ponedelnik, bas da vidam dali ke se javat.Ne razbiram sto uste cekas, koga se dojdeni?
Vo Greestore Skopje imase uste od sreda.Vo sredata prasav, uste gi nemaat na lager. Gi ocekuvale za vo petok pa posle kao za ponedelnik sigurno. Ete utre e ponedelnik, bas da vidam dali ke se javat.
Od Bitola ja zemam. Mi vikaat ponedelnik ke ja imam.Vo Greestore Skopje imase uste od sreda.
Od kade ja zimas klimata, sto ti vikaat od ponedelnik?
100% ke ja imas utreOd Bitola ja zemam. Mi vikaat ponedelnik ke ja imam.
Од страната на hair во грција. Има целосна документација за цела серија tundra green а и за неколку други вклучувајќи ја и tundra.Od kaj go najde brat ova?
Ова е за tundra green 18 (1U50jeffra/as50tdbhra).Ova e euroventot za najnovava tundra?
Mojata stigna nekniJas uste si cekam![]()
Kako sto imav napisano i prethodno. Ja cekam eden mesec vekje, den dva plus minus ne mi menva mnogu.100% ke ja imas utre
Panasonic Ke35Прашање од тотален лаик на оваа тема,ми треба инвертер за догревање во месеци октомври,ноември - март,април за простор од 36-7 квадрати.Првата намера ми беше да барам од нептун па почнав да читам овде и реков да побарам препорака.Дали 3.5ка би била доволна за тој простор и која би ми ја препорачале на пример од клими.мк? Ве молам само без препукувања и стручни објаснувања бидејќи јас ништо не се разбирам од оваа работа затоа и барам совет.Фала Ви