- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.464
- Поени од реакции
- 5.881
На Косово еднаш му го начукаа, изгласаа демаркација на граница со Црна Гора која не им одговара, со ветување дека ќе им ги укинат визите, и ете ни ден денес ништо од тоа, две Влади се сменаа од тогаш, еве третата доаѓа.Се прашувам дали на некој уопште му е јасно што значи вчерашното одбивање на Франција за процесот на решавање на косовското прашање.
Што би добиле Косово, а поготово Србија, за отстапките кои би ги направиле?
Сега, ја да сум на нивно место (а особено на местото на Србија), би размислил околу ветувањата кои ми ги претставуваат при заложбите да ме натераат да попуштам.
Ништо не е сигурно со ЕУ, пошто не се едногласни, Косово веќе е измамено еднаш, а и Србија после ова со Македонија, и тие резервирани ќе бидат за било која понуда.
Последното поглавје им е Косово, све да решат, ако Косово не го решат, нема ЕУ.На Србија барем и дадоа да ги отвори преговорите дури и со огромно нерешено прашање како Косово, кај нас „се“ исполнивме и пак ниту датум не добивме
Ништо чудно ако они влезат а ние уште ни почнато немаме со преговорите, немаат калимеровци они тоа им е плус..
Турција од 2005 е со статус како Србија, ама замрзнати се разговорите, така да ништо не е сигурно.
Како да прочитав негде дека Црна Гора е на ред за зачленување.