Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.956
Поени од реакции
1.393
Ke izgubat pak tot hehe

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
Ova televo Davison Sanches obavezno ima po 1-2 ispadi na utakmica koi minat nekazneto, bez karton.
GNASEN IGRAC!!!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Како не е црвен, старт од позади..
ne go ni dopre asalno, pogresen vpecatok ti dava videoto, imase drug kadar samo go stopiraa pred da udri vo orie, vsusnost i dobi zut za startot, bese preinacen u crven otkako se uvide deka na ovoj mu se eba mater, a vsusnost son ne bese toj koj mu ja nanese taa povreda, tuku ovoj padna ko da prai klizac i vleze u orie, tuka mu se sjeba nogata.
Ne deka sekoj start od pozadi e pod difolt i crven.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.888
Поени од реакции
67.506
Пак, се согласувам ама и не се согласувам. Имаше ситуација каде што според мене Салах требаше да падне и да добие пенал ама не падна и неговото непаѓање е единствена причина зошто не беше свирнат пенал. Не можам да најдам видео ама ќе видиш како е пред играчот од одбрана овој го држи и во последен момент (ова е субјективно, според коментаторот) го пушта, за да не биде свирнат пенал, што според мене е глупост.

Значи, ако паѓаат на лесен контакт, дајваат ако не паѓаат, глупи се зошто не паѓаат :)
Мислам дека знам за која утакмица збориш, но влечење за дрес не е лесен контакт, туку е чист пенал и тоа е грешка на судијата што не го свирна. Тука немам приговор. Впрочем, таков пенал баш за вас свирна кога Давид Луиз го направи, а играчот остана на нозе.

Му пречи кога играчот од најмал, најситен контакт прави да изгледа дека кола го удрила, кога се обидува да продаде пенал.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Mojot stav sekogas e ist bez razlika dali e nameren ili nenameren startot.
Kolku vreme kje bide aut igracot poradi skrsenica, tolku vreme da bide suspendiran igracot koj go napravil. A ne samo tri natprevari i ajde nazad, a ovoj edna godina aut. I taka khe se izbegnat vakvite startovi.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
samo rabotata e sto on startuvase na orie, ne obratno, vidi go videoto sto e postaveno, a ne slikava, ova bese nesreken splet na okolnosti, epten se uleta ovoj posle startot na son i ova mislam deka ne mozese da bide izbegnato.
Vo sekoj slucaj i slikava potvrduva deka kartonot sto go dobi son e neopravdan, pogresi tuka sudijata i trebase od var sobata toa da mu go posocat.
Steta za ovoj andre gomes, sto da kazam, ic nemase sreka vo situacijava, glupo e da se pluka po igracive na totenhem konkretno za ovoj slucaj, nekad stvarno preteruvaat igracite so startovi ali tuka ednostavno imase dosta nesreken splet na okolnosti za igracot na everton. Bar takov e mojot vpecatok od toa sto go vidov i za vreme na prenosot i posle koga povtoruvaa, za zal takov e sportov i vakvite povredi sakale nejkele ke se desavaat i u idnina, neizbezni se, samo sto poretko tolku podobro e da gledame vakvi stvari.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Секако дека Сон немаше намера да му ја искрши ногата, ама Сон тргна да му се реваншира на Гомес за претходната ситуација каде што улогите беа обратни.

Фаулот како фаул можеби и не беше за црвен картон, во нормални околности, но фаулот иницираше скршеница на нога на фудбалер и сметам дека е оправдан. Впрочем, донекаде единствената исправна одлука на целиот меч.

Се надевам само дека Тотенхем ќе покаже класа и нема да бара од ФА истиот да биде поништен.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.224
Поени од реакции
42.969
фаул требаше две три подавања поназад да се свирне, да го свирнеше немаше да дојде до ова

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мислам дека знам за која утакмица збориш, но влечење за дрес не е лесен контакт, туку е чист пенал и тоа е грешка на судијата што не го свирна. Тука немам приговор. Впрочем, таков пенал баш за вас свирна кога Давид Луиз го направи, а играчот остана на нозе.

Му пречи кога играчот од најмал, најситен контакт прави да изгледа дека кола го удрила, кога се обидува да продаде пенал.
И на оваа утакмица го имаше истото, не му влечеше дрес него го гушна...

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Океј, колку кура дневно би примил у гз за по 200.000 неделна плата, зошто нели, добро ќе бидеш награден за „болката“? Добро бе, не ја сфаќате иронијата во ова што го зборите? Зимал плата, па требал да трпи ремет на негова сметка па и на сметка на неговото семејство, жити се'.

Ај сеа да не бидам и јас морон, да давам „сликовити“ примери со твое семејство и да прашам за колку пари неделно тоа би го трпел и би го гледал?
Да, прима плата за да игра фудбал чиишто фанови секогаш секаде ќе споменуваат клетви и псовки.
Бураз, јас не мешам фамилии нит споменувам курови, који ти е тебе не знам, не знаеш основи на логика за да си дозволиш да си ироничен.
Во опис на профи спортиста стои и тоа дека ќе има срања од фанови, посебно оние кои плаќаат за да гледаат, значи тоа си постои уште од стари Рим. Нема тука место за иронија, дебел процент од фанство увек ќе е составено од шљам било каде, било кога, освен спортови како Поло, тоа е веќе како за тебе, чиста елита, нема псовање, барем не гласно ваљда :)

Granit Xhaka нит трпи кур во гз нит негова породица трпи кур во гз, ништо не трпи, што повеќе клетви тоа е погобат па уште и капитен бидна. Е сеа што после серија срања кои качакот ги направи има фанови кои би го убиле, има. Не сум за да се убиваат такви дебили туку да се тепаат, што да не. Да го усерат од ќотек, какви црни вербални навреди и виртуелни навреди, ќе фрла дрес и гази дрес на Арсенал? Арсенал е институција, не е аматерска Шкипроња од Гњилане, треба капитенот да знае што прави, еден се усра (Кошелни) и втор се усра (Џака) значи Емери не знае што прави.

Опис на радно место е тоа, ако не му чини нек се гони и нека ора ниви.
Ако е маж нек не прима плата од тие што му посакувале наводно да му цркне ќерка. Ако прима плата од нив а лае, нека цркне некаде, ебате качакот го има осакатено Арсенал за 50 бода минимум од кога дојде.
Автоматски споено мислење:

Ти, очигледно не сфаќаш дека за некого и твоите 400-500 евра плата се пари за кои што тој би ти рекол тебе „еееееееееееееееј се курчиш зошто работиш и сабота, па јас за твоја плата би работел и недела ако треба“. Не знам како не сфаќате дека некогаш ниедна пара не ти го решава раатот, мирот или како сакаш кажи го она кое што ти треба. Ебен спокој. Е сеа, пак доаѓаме до тоа, дека за себе би прифатил можеби секој ама би прифатил тоа да ти го зборат за деца, за жена, за семејство.

И да, форава со Гњилане ти е толку глупа брат, што не знам, ај ќе одбереме смешно име од косовско село од каде што патем е Шаќири а не Гранит и ќе се иссмеваме со тоа, боље таму да останел хххххх

Па пак, да блокирал на социјални мрежи или да избришел, нели пак две позиции каде што би испаднал пичка. Ако ги има, му ги користат за ругање ако ги нема, пичка е зошто ги брише.

Турбо ви е размислувањево, нема што. Според мене (значи мое мислење) луѓе со ваков став „абе за таа пара јас би...“ заслужуваат само лош однос од колеги и претпоставени на работа и да ќутат, ништо друго.
Автоматски споено мислење:

Тоа е друг муабет, тука не се мешам. Јас само дискутирам за тоа како навивачите имаат право да го тераат у курац својот играч, јавно, на стадион, некој да си праи фори и да билда јутјуб вјуз со тоа што ќе ги вреѓа играчите, да му колне семејство, да му посакува рак на детето итн итн а при тоа ако некој му каже него дека е МОРОН (ситуацијата со Гери лани, ти текнува), тогаш одма вовововововововоовово наш е клубот ние смееме, вие не. Кур мој смеете/смееме.
Ако сака рахат и мир, нек работи во Гњилане, не одат 60К народ на терен за рахатот на Џака него за навивање. Кај мене во опис на радно место не ми е играње пред 60К народ, не сум во таква професија. Џака е морон и тоа не е навреда туку констатација на факат.

Последно уредено:

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.956
Поени од реакции
1.393
Пак, се согласувам ама и не се согласувам. Имаше ситуација каде што според мене Салах требаше да падне и да добие пенал ама не падна и неговото непаѓање е единствена причина зошто не беше свирнат пенал. Не можам да најдам видео ама ќе видиш како е пред играчот од одбрана овој го држи и во последен момент (ова е субјективно, според коментаторот) го пушта, за да не биде свирнат пенал, што според мене е глупост.

Значи, ако паѓаат на лесен контакт, дајваат ако не паѓаат, глупи се зошто не паѓаат :)
FB_IMG_1572812644206.jpg - na ovaa situacija verojatno mislis

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom