Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
me interesura nesto podetalno za klimava dali ima greaci na kompresor i kondez i koj e proizveditel na inverter klimava
CENATA E ODLICNA
ТАДИРАН.PNG

Последно уредено:
Здраво дечки. Дали можете да ми препорачате клима за добро изолирана соба од 15м2 (изолиран таван, ѕидови, ПВЦ прозори), со буџет до макс 50-60к денари? Фала.
Ако веќе си запнат да фрлаш толку пари,гледај Тошиба поточно Сузуми 10ка

Последно уредено:
Јас ке пробам :) со коментарот ме изнасмеа :D се читаме кон Јануари 15'ти и плус со видео запис (y) поздрав..
Предности:

Камената минерална волна е природен топлински изолациски материјал. Изградена е од камења од вулканско потекло – доломит и дијабаза. Потеклото на материјалите и постојаната и прецизна контрола во текот на производството гарантираат одличнен квалитет, трајност и зачувување на својствата во времето во системот на контактната фасада. Подобрувањето низ годините на изолационите (FKD-N Thermal со λ = 0,034 W / mK) и механичките карактеристики на камената волна на Knauf Insulation и припишуваат првенство за квалитетен фасаден изолациски производ.ova kako nadopolna sto pisav ima razlika od kamen do kamen.

Климе,и после 1000 страни “греачот” те премислува :rolleyes:
Ne me premisluva gracot tuku ne sakam inverter klima so greaci ako Tadiran Alpha ima greaci na kompresor i kondenz ne ja zimam ke si zemam Haier Tundra a ako Tadiran Alpha nema greaci ke ja zemam nejze
Zaklucok ne me premisluva gracot tuku ne sakam inverter klima so greaci.

ova kako nadopolna sto pisav ima razlika od kamen do kamen.

@Trajchee фала за одговорот, ми значи
Знам точно за потеклото на каменот од каде е донесен (два реда камен сигурно за да се добие 50мц дебелина) и не сумљам во тоа, пошто некој спомена речен камен итн.
Ова е изолацијата :)
72662685_870513080009313_2295480928165691392_n.jpg

Овие погоре равенки пресметки и не ги разбирам баш (немам познавање) знам дека просторот кој го загревам од Ноември до Мај со 4/5 кубици дрва (и нешто ми останва можеби кубик) зимскиот период со оваа обична дограма... одлично се држи и во нај жешките денови внатрешната температура е (камен)

Јас и понатаму барам предлог за инвертер кој ке ми служи во нормални зимски услови, пишам нормални од причина што кога е сериозен минус -12/15 (последниве години тоа е недела до две најчесто) ќе ме фати кеф за да другата варијанта на греење со шпоретот, и понатаму озбилно размилувам за она што е на лагер

PANASONIC cs/cu-z35tke

GREE U-Crown Superior inverter 12000 btu GWH12UB

Како што реков буџетот ми е 55.000 ден.

Незнам дали да чекам за да биде на залиха AMBER -30 GWH12YD-S6DBA2A моделот

Не се премислувај сега!Климата не е лоша,и штом си сакал јапанац ќе имаш јапанац.Само притисни ги малку,закани им се!
@beneamata
Прегледај го приврзокот 220255Прегледај го приврзокот 220255Прегледај го приврзокот 220258Прегледај го приврзокот 220257
Морав вака,неможам да го прикачам документот.
Taka e ja analizirav 50 pati pred da se javam..koga znam deka e od japan site somnexi pagat vo voda

Sala na strana me interesira koj e proizvoditel na Tadiran i konkuretno toj model od 22.990 den dali ima greaci ili ne se mislam za vtora klima pomegu Tadiran alpha i Haier Tundra 3.5 kw
kupisi tundra proverena rabota ti e toa
ovie od Izrael ne se klimi tie ti se specijalizirani za oruzje moze da ima nekoj pistol skrien vo nadvoresnata :) :) :) :)

Ајдее, ред се редат малеее....
5b2692778617b64cb6d749f88ab3ba58.jpg

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
6280005332a993e8354d14c27721ef0e.jpg

za izbor na klima neka te sovetuva dobar poznavac... komentarov moj e podrska na tvoeto izrazuvanje deka taa gradba ima popostojana temperatura od obicnite blok cigli ili polni tuli.ama toa e... sekoj so svoe mislenje i tvrdenje(sega naucno dokazano ili ne ne se znae).
Автоматски споено мислење:

i vo turcija odredeni modeli...drugite japonski modeli vo china... golfot kako germanski avtomobil se proizveduva sekade osven vo germanija.....ako se gleda na toa kade se proizveduva covek da ne kupuva nisto ;)
Не се лути одма,го задевав човекот :angel:
Заборавив дека и ти имаше ФТХФ,немав намера да ве тролам... :cenzura:

Не се лути одма,го задевав човекот :angel:
Заборавив дека и ти имаше ФТХФ,немав намера да ве тролам... :cenzura:
ne se nalutiv... kako dopolna bese mojov komentar.. eve bonus... iphone kako americki brend se sklopuva vo kina... nike kako americki brend ne se proizveduva vo usa isto taka adidas... gorenje brendoT veke ne e gorenje... milioni primeri ima :) nemam seuste klima i jas ja cekam i nikako da stigne :)

Ако веќе си запнат да фрлаш толку пари,гледај Тошиба поточно Сузуми 10ка

Која е предноста на оваа клима vs. Haier Tundra? Ко што гледам, можам до 30,000 да поминам за најновава Tundra Green. Прашањето е, дали се да се земе од сеттек или енергија...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom