Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
The Greatest showman треба да лапне некое оскарче. Вреди да му се даде.
Не знам за што точно треба да те ремети човек.
Дали дека филмот е од 2017 а сега сме 2019 или
затоа што филмот е тешко епско срање.
Се уште си ми многу сомнителен. Сакам да верувам дека си трол но сепак мислам дека едноставно си.. малку.. така.. поразлично ограничен.

Лелеј ќе биде ако освои Honeyland.
Лелеј!
Еве и од други сајтови:

AwardsWatch, предвидување за најдобар странски:
Screenshot_9.jpg

AwardsWatch, предвидување за најдобар документарец:
Screenshot_10.jpg

IndieWire, предвидување за најдобар документарец:

Screenshot_11.jpg

Hollywood Reporter, предвидување за најдобар странски (ова е малку сомнително, зашто во категоријата: најдобар документарец, Honeyland им е ставен во Still to see листата):
Screenshot_12.jpg

Филмскиот блог: The Projection, за најдобар документарец:
Screenshot_13.jpg

и т.н.

Еве и од други сајтови:

AwardsWatch, предвидување за најдобар странски:
Прегледај го приврзокот 220217

AwardsWatch, предвидување за најдобар документарец:
Прегледај го приврзокот 220218

IndieWire, предвидување за најдобар документарец:

Прегледај го приврзокот 220219

Hollywood Reporter, предвидување за најдобар странски (ова е малку сомнително, зашто во категоријата: најдобар документарец, Honeyland им е ставен во Still to see листата):
Прегледај го приврзокот 220220

Филмскиот блог: The Projection, за најдобар документарец:
Прегледај го приврзокот 220221

и т.н.
Си гази Honeyland. Уште само да се појави пиратски и се ќе биде ко што треба.

Американциве секоја година праат филм за Аполо 11, не им е дојдено преку таквото више од филмови за Аполо 11?

Ако толку сакаш да го гледаш ќе платиш 6-7 евра, а можеш да појдеш и до Синеплекс. Поевтино ќе поминеш таму.
Појден сум во Синеплекс, гледан ми е.
Не можам да платам 6-7 евра затоа што сите стриминг сервиси на кои моментално го има се само за плаќање со картички издадени од банка во САД.
Дополнително, на prime video на пример има опција со gift card ако ти прати некој ама тој гифт кард другар успеал само 25 долари да најде а тоа не ми одговара.
Ако не го извадат пиративе за некој ден можно е да се заинатам па да го купам па да барам начини да ја пробијам заштита за да можам да го споделам на торенти. Ако не успеам да ја пробијам заштитата после во ВИРТУЕЛНА МАШИНА ќе го снимам со OBS.
FUCK DRM.

Не може ни на DVD да се порача во МК, тек у 2020.

Појден сум во Синеплекс, гледан ми е.
Не можам да платам 6-7 евра затоа што сите стриминг сервиси на кои моментално го има се само за плаќање со картички издадени од банка во САД.
Дополнително, на prime video на пример има опција со gift card ако ти прати некој ама тој гифт кард другар успеал само 25 долари да најде а тоа не ми одговара.
Ако не го извадат пиративе за некој ден можно е да се заинатам па да го купам па да барам начини да ја пробијам заштита за да можам да го споделам на торенти. Ако не успеам да ја пробијам заштитата после во ВИРТУЕЛНА МАШИНА ќе го снимам со OBS.
FUCK DRM.

Не може ни на DVD да се порача во МК, тек у 2020.
Онда пробај си среќата со торент рикуест на некој приватен тракер и моли се да го стави некој.

Го рентнав од флинг за 350ден
Кое е тоа флинг? На официјалниот сајт им се овие линкови
1571854084603.png

Ај те молам ако сакаш пушти пп со логин инфо да пробам да го рипнам :D

Taka e ja analizirav 50 pati pred da se javam..koga znam deka e od japan site somnexi pagat vo voda
Taka e ja analizirav 50 pati pred da se javam..koga znam deka e od japan site somnexi pagat vo voda
Види... да не ти кршам филм,ама у Чешка ги склапаат :rolleyes:
Ама бар не те бендисал Митсубиши ХЈ50 :D

@Royston BvB Да бидам искрен,Краунот стварно има преубава внатрешна!
Ама Панасоникот се друго +++ ;)

@Trajchee фала за одговорот, ми значи
Знам точно за потеклото на каменот од каде е донесен (два реда камен сигурно за да се добие 50мц дебелина) и не сумљам во тоа, пошто некој спомена речен камен итн.
Ова е изолацијата :)
Прегледај го приврзокот 220281

Овие погоре равенки пресметки и не ги разбирам баш (немам познавање) знам дека просторот кој го загревам од Ноември до Мај со 4/5 кубици дрва (и нешто ми останва можеби кубик) зимскиот период со оваа обична дограма... одлично се држи и во нај жешките денови внатрешната температура е (камен)

Јас и понатаму барам предлог за инвертер кој ке ми служи во нормални зимски услови, пишам нормални од причина што кога е сериозен минус -12/15 (последниве години тоа е недела до две најчесто) ќе ме фати кеф за да другата варијанта на греење со шпоретот, и понатаму озбилно размилувам за она што е на лагер

PANASONIC cs/cu-z35tke

GREE U-Crown Superior inverter 12000 btu GWH12UB

Како што реков буџетот ми е 55.000 ден.

Незнам дали да чекам за да биде на залиха AMBER -30 GWH12YD-S6DBA2A моделот
za izbor na klima neka te sovetuva dobar poznavac... komentarov moj e podrska na tvoeto izrazuvanje deka taa gradba ima popostojana temperatura od obicnite blok cigli ili polni tuli.ama toa e... sekoj so svoe mislenje i tvrdenje(sega naucno dokazano ili ne ne se znae).
Автоматски споено мислење:

Види... да не ти кршам филм,ама у Чешка ги склапаат :rolleyes:
i vo turcija odredeni modeli...drugite japonski modeli vo china... golfot kako germanski avtomobil se proizveduva sekade osven vo germanija.....ako se gleda na toa kade se proizveduva covek da ne kupuva nisto ;)

Од кај знај оваа за квалитетни филмови ко не била во таков.

burn-meme.jpg

Ајдее, ред се редат малеее....
5b2692778617b64cb6d749f88ab3ba58.jpg

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
6280005332a993e8354d14c27721ef0e.jpg
Со ова ги губи шансите да глуми во новиот суперхеројски филм пластиквуман.
И **** тоа ботоксот и операциите и комплексите.
Зошто треба да ни е грижа за нејзиното мислење!?
Нека се врати на шопинг и шус.

Овој тренд почна од мене, јас го скршив мразот пред 4 години :kafence:

Во новава година посакувам да има што помалце филмови со суперхерои... напнаа веќе со ваквите дела, ама вака кога ќе видам, нема во брзо време да ми се исполни желбата :(

Пресмешен ми е овој Холивудски custom кога некој релативно популарен човек ќе каже нешто што ќе добие ептен медиумско значење, и како печурки никнуваат рандом has beens да се надоврзат кон тоа колку да се присутни во етерот. За Анистон да биде во филм на марвел ќе биде премија и реално тоа би и било пик на кариерата, не знам зошто мисли дека има кредибилитет да кажува мислење за нешто што е out of her reach in the first place.
Патем, од што е Анистон толку многу најмногу квалитетна, последен филм што гледав со неа беше Нетфликс комедија на Адам Сендлер, филмови што Сендлер ги штанца од заебанција и дури ни самиот не ги сфаќа сериозно.
О не, актерка што глуми у нетфликс комедии трпи штета што не се снимаат квалитетни филмови на сметка на марвел(???)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom