- Член од
- 30 август 2017
- Мислења
- 998
- Поени од реакции
- 1.434
Syn relax man до крајот на сезоната ке има многу поропусти од судиите, новинарите како и секогаш ке прават табела кој највише профитирал од тие грешки, па ке видиме кој каде стои ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Види јас не сум судиски експерт да ги знам и новиве правила за игра со рака за да кажам што е пенал.Линкот што го ставив беше анализа на Скај,истиот тој Скај што ги анализирал правилата со Рицоли 3 дена претходно,не на некое порталче или форум за Јуве.Нема да ме изненади ако го оправдаат ова, ама ете у самите правила кои вие тука ги ставите, никаде не е прецизирано што ако се спречи чиста прилика за гол, нити пак е прецизирано што ако топката падне на терен па се игра со рака, а претходно со нога.
Стави се у обратна ситуација на крај краева, со интер еве сеа у 90та вие у иста ситуација да бевте, вака ќе ти толкувавте правилата ? Зашто воопшто дискутираме за чист пенал, ова ако се оправда ќе биде брука за самата судиска федерација а и рицоли, ако е спремен за нешто такво слободно, мада не дека тоа за нив би претставувало некаков проблем зашто репутацијата и никад не им била многу битна..
За мене од сите објаснувања, најдебилни ми се оние, па немал намера да игра, па кој бе дефанзивец има намера да игра со рака. Да беше Сам де лигт, никој околу него, само буфон, и вчера напишав за истово, тогаш да, има основа тоа да не се свирне бидејќи нема апсолутно никакво влијание врз играта, ама кога кинеш чист зицер за гол ? Што поише ...
Еве ти уште една хипотетичка ситуација/
Ако голот е празен, а топката удри во нога, се движи кон гол и исто ко вчера де лигт, со рака играчот ја одбрани и истата отиде или до голман или до одбранбен играч или у корна. Не е пенал ?
Или е и пенал, и директен црвен.
Ja sum smiren, diskutirame samo, a konkrento za ova stvarno apsurdno e da se diskutira dali bilo ili ne bilo penal, zatoa i dadov primer, da imas prazen gol i igrac taka da odbrani, isto li ke go tolkuvame ova so nekoi smesni objasnuvanja od tamu mu se odbila od ovamu mu se odbila.Syn relax man до крајот на сезоната ке има многу поропусти од судиите, новинарите како и секогаш ке прават табела кој највише профитирал од тие грешки, па ке видиме кој каде стои![]()
Pa Var zatoa e i voveden, da gi eliminira greskite kako taa na Gvida vo 2013 godina. Sam se zaeba so linkot prerhodno, mislese deka Ricoli analiziral za vcerasnata situacija a ustvari ne e toa taka. Ne znam kako da vi se objasni, praviloto sto go postirate vie fanovite na Juve e sosema drugo, igra so raka ne e penal vo slucaj koga topkata se odbiva od drug del od teloto pa udira vo raka i pritoa ne sprecuva sansa za gol. Vcera se sluci drugo nesto, udri vo De Light, pa vo zemja, pa vo raka i skrati cist zicer na Palasio, taka da postiranje na nekakvi si izvadoci od pravilata i pravdanje na odlukata se smesni i besmisleni. Zagrizuva sto pri VAR se sudat vakvi raboti, ili onaa situacijana so Mertens, ili lani so Kieza. Sramota e cel svet gleda, bolje neka go trgnat Var i da se pravdame deka ne videl sudijata.Види јас не сум судиски експерт да ги знам и новиве правила за игра со рака за да кажам што е пенал.Линкот што го ставив беше анализа на Скај,истиот тој Скај што ги анализирал правилата со Рицоли 3 дена претходно,не на некое порталче или форум за Јуве.
Во обратна ситуација сум бил и на мечов со Џенова од 2013(каде немаше ВАР) и каде на Јуве ист таков пенал не му беше досуден во 93та.Нормално спиздев тогаш и сметав дека е пенал.Дали тоа била правилна одлука или не, не знам.Не се сеќавам Гвида да бил казнет после тој меч или некој да кажал дека е грешна неговата одлука да не досуди пенал.
Играњето со рака е секогаш комплицирана одлука и ко што глеаш се зависи од сутуацијата,дали паѓал,дали му бил лактот уз тело,под 90 степени и што ти ја знам.Мене лично ако ме прашуваш и да свирнеше пенал,немаше да згреши пошто го удри во рака и имаше елементи за пенал.Али не е се така црно-бело особено во вакви ситуации каде игра прво со друг дел од телото или бил во пад.Не е ова типична грешка на судијата и на ВАР како дајвот на Мертенс.
Вчера главниот судија и по консултација со трите судии во ВАР одлучија дека не е пенал,дали згрешиле ќе видиме.Али приказните дека било пенал,али не смееле од ВАР да досудат пошто Јуве е во прашање се смешни.Поготово сезонава каде истиот тој ВАР ради милиметарски офсајд со телото му поништи гол на Роналдо(нешто што со голо око не се ни глеа,а и на зумирана слика ќе се помачиш да видиш со линиите дали е офсајд) .
А и пред,а и во ВАР ерава имало еден куп вакви ситуации каде некои судии ги суделе,други не.Не дека е овој прв случај со Јуве.Ете и за Гвида не било пенал она пред 6 години против Џенова,исто и вчера за Ирати.
Нигде нема правило дека ако удри во нога,па во земја,па во рака дека е пенал,а само ако удри од нога во рака не е пенал.Реално дел од секунда е тоа одбивање на топката од нога,во земја,па во рака.Рицоли има анализирано вакви ситуации и тоа баш на играње со рака на Шкриниар(кој спречи шанса за гол),каде да не беше ВАР(кој требал да се тргне според тебе) да ја смени одлуката на Роки ќе имаше пенал за Лацио.Pa Var zatoa e i voveden, da gi eliminira greskite kako taa na Gvida vo 2013 godina. Sam se zaeba so linkot prerhodno, mislese deka Ricoli analiziral za vcerasnata situacija a ustvari ne e toa taka. Ne znam kako da vi se objasni, praviloto sto go postirate vie fanovite na Juve e sosema drugo, igra so raka ne e penal vo slucaj koga topkata se odbiva od drug del od teloto pa udira vo raka i pritoa ne sprecuva sansa za gol. Vcera se sluci drugo nesto, udri vo De Light, pa vo zemja, pa vo raka i skrati cist zicer na Palasio, taka da postiranje na nekakvi si izvadoci od pravilata i pravdanje na odlukata se smesni i besmisleni. Zagrizuva sto pri VAR se sudat vakvi raboti, ili onaa situacijana so Mertens, ili lani so Kieza. Sramota e cel svet gleda, bolje neka go trgnat Var i da se pravdame deka ne videl sudijata.
А ниту со негоНебаре ќе ви смени нешто ако Фонсека е на клупата или не...гледај Џеко да ви се врати бидејќи ни Сампдорија нема да ги победите без него![]()
Дали она беше пенал за Јуве во клипчето со Џенова?Види сеа каква грешка правиш, ти реков провери си го гугл транслејтот, вчера рицоли ништо не изјавил за пеналот, џабе се смееш само глуп испаѓаш и тоа со сила.
Прочитај го 10 пати тоа што ТИ си го постирал, целиот текст се базира на средбата со рицоли на 17ти октомври, и овие извлекуваат заклучок од истата ради новите правила за играње со рака у шеснаестерец, тој текст таму што ти си го болдирал не се зборови на рицоли за вчерашниот натпревар. Поинаку не можам да ти исцртам.
А истиов муабет е веќе правен вчера зашто деви ги стави правилата за играње со рака, истото она што ти сега си го ставил, али работата е следна, топката не удри директно од нога у рака ко што е наведено во истите, нит пак е наведено што ако се спречи чиста шанса за гол.
На крај ти испаѓаш смешниот, и со тврдењето дека не е пенал, и со фактот дека ставаш линк у кој не знаеш што точно пишува.![]()
ВМРО сме ниеОва фановиве на Јуве како македонскиве партии.
Кога нешто не им иде во прилог, одма вадат видеа од неколку сезони претходно па дури и се присеќаваат како судиите не им свирнале пенал.
Па нормално и ќе се присеќаваат кога во 5 сезони ги имаат оштетено 3 пати, а сите останати екипи по 5 пати во сезона.
Стварно не ми се верува што гледам и читам на форумов после таков очигледен пенал не свирнат за Болоња.
Tuu be epten krivo mi e sto izleze i ne bese doma da se nerviras.. bas sakav da umrese od nervozaНАЈПОСРАНИОТ клуб на светот.
Арно што бев излезен вчера, па не го видов резилов. Ќе си ја заебев вечерта.
Да се случува вака со Интер, јавно ќе се откажам од нив. Срам ќе ми биде да навивам.
ne go otvoriv, ne ni vidov deka e staeno nekakvo klipce, ali ete istoto prasanje i za tebe.Дали она беше пенал за Јуве во клипчето со Џенова?
Автоматски споено мислење:
ВМРО сме ние![]()
Јас мислам, дека прв од сите реков дека е пенал. А сега ти ако не го отвори како водиш дискусија за истото? Ајде види го и кажи дали е пенал.ne go otvoriv, ne ni vidov deka e staeno nekakvo klipce, toa e edno, ali ete istoto prasanje i za tebe.
Dali ako golot e prazen, nema golman, na eden random igrac vo odbranata mu e dozvoleno da brani so raka kako sto deligt tuka spreci cist zicer za palasio ?
Dali sakas da mi kazes deka u edna ista takva situacija, nema da bide dosuden penal ...
![]()
Ne se glea ubavo dali prvo ja mava so noga ili ne, ama sekako e cist penal, iako ako veke se fakas bas za toj klip, pravecot na dvizenje na topkata ne nalaga deka e skinat zicer za juve, sto bese slucaj tuka so palasio, ama i u takva situacija za mene ova e cist penal.Јас мислам, дека прв од сите реков дека е пенал. А сега ти ако не го отвори како водиш дискусија за истото? Ајде види го и кажи дали е пенал.
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk