Не ме сваќај погрешно, потполно си во право за администрации и цели општини што се со бенефициран стаж како да ја ослободиле македонија...
СЕ ТОА Е РАК НА ДРЖАВАТА и треба да се исече од корен ама нема маж кај нас,
јас кажав за капиталната добивка... не постои држава кај што нема данок на капитална добивка, зашто мислиш дека кај нас треба да нема? Капитална добивка не е само на купена продадена акција, капитална имаш и при продажба на движен недвижен имот, на овошје на продукти, на услуги итн итн...
На крај од денот и мене ми одговара да нема данок, повеќе ќе остане кај мене (нас), но да бидеме реални на државата примарна дејност и начин на финансирање и функционирање и е преку собирање данок,а не да прават мерални буџети и да се задолжуваат до бескрај...
Кога ќе го исчистиш ракот, ќе воведеш одржлив данок, ќе исчистиш сива економија ќе правиш буџет врз база на приносот од данокот... јака држава е онаа што собира данок.
П.С. Види ја креативноста преку Барата, дури и поткупот (мито) е легазирано и одданочено и има фенси име лоби!!
Замисли кај нас секој да може легално да земе мито и да плати 25% данок ... МК ќе беше мн богата...
П. П.С и да го воведат ќе најдеш дупка ќе го избегнеш, барем за тоа сме махери, тоа верувам
Ne... korektno e da vidime deka ima plan za namaluvanje na administracijata, drzavna I javna... korektno e da plakja zapadna Makedonija za pocetok struja, komunalii, pa posle I danoci... korektno e da nema provizija na sekoj eban tender... korektno e da nemaat premierite 500 sovetnici koi po pat ne znaat da odat...