Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Cannon Јас го имам овај https://www.aliexpress.com/item/329...chweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_60 се работи убо само имај во предвид Али е може да нема батерии - проспект kinder surprise (кај мене се имаше)
Како да нема батерии ?
Овде не може ли да се купат батерии ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Ova seto kalabalak stana .....neli do 60k.ke subvencioniraa 100% ..?ovie vo aerdrom do 15k.Princip na.odobruvajne na 50% ili max 15000mkd .e po principot prv dojden prv usluzen....odnosno vo prevod po nase so prijateli....
Ebiveter drzava.....
Ова е од општината. Државата најави 100%. Ама нешто се мислат, развлекуваат...

дали ќе може помош при избор на инвертер помеѓу VIVAX inverter 5.5 AERI ili AEVI model?

Ова е од општината. Државата најави 100%. Ама нешто се мислат, развлекуваат...
Abe vidov deka e od opstina aerodrom ,ama toa ke.bide mn.mala kolicina ....so se zaebavaat so narodot.... Ke pocni grejna sezona ke mestat klima ili peleti koj ke raboti na 0stepeni.....?do sega trebase namesteni da se klimite....

Како да нема батерии ?
Овде не може ли да се купат батерии ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Али едно пишува друго излегува :) за батери може да се купи незнам колку се 30-40ден сигурно ... тие се за да чуваат мерморија од мерачот ако тие изваден од штекер.

Vivax AERI e podobra ako sakas pomoderen dizajn togas AEVI inace vivax AERI modelot e podobar za greenje.
јас колку што можев да видам надворешните едниници и на двете се исти само дизајнот на внатресната е различен.
Автоматски споено мислење:

Koga
Koga veke si gi pisal samo 2ta modeli bez nikakvi dr.detali .....i 2te se tuka nekade aevi zaradi dizajnot e poskapa...
генерално сум за земање на VIVAX модел. Само се мислам помеѓу овие два модели

јас колку што можев да видам надворешните едниници и на двете се исти само дизајнот на внатресната е различен.

AERI MODELOT e pomoken na greenje maksimalen kapacitet na greenje 6.980 W i potrosuvacka na greenje 1.461 W

Колку м2 сакаш да грееш? стан или куќа ? изолација ? дали има затплување од горе или долу .. извини вака тие се многу важни информаци

Колку м2 сакаш да грееш? стан или куќа ? изолација ? дали има затплување од горе или долу .. извини вака тие се многу важни информаци
стан 35-40 м2, со ПВЦ дограма и добра надворешна изолација на зграда и кој е подобар фреон R32 или R410?

Последно уредено:
Dobar den na site ovde sum nov gledam dosta ima luge se razbiraat od klimi i bi sakal da prasam nesto... Imam salon od 46 m kvadratni... Sakam da se gream i ladam na inverter pa bi sakal nekoj predlog sto marka da zemam.. gledam ima mnogu no kako sto citam ma i mnogu nezadovolni. Mojot budzet e 50000 plus montaza 55000-56000 denari. Bi sakal dobar predlog na inverter za 50000 sto model da zemam... izolacijata e ok so pvc vrati i prozorci... gledam nekoj predlaga daikin no vo nasite prodavnici za bela tehnika ne sum sretnal... gledam mnogu se zadovolni od ovie Gree.. bi sakal nekoj so iskustvosto na nekoj model.....blagodaram odnapred

Dobar den na site ovde sum nov gledam dosta ima luge se razbiraat od klimi i bi sakal da prasam nesto... Imam salon od 46 m kvadratni... Sakam da se gream i ladam na inverter pa bi sakal nekoj predlog sto marka da zemam.. gledam ima mnogu no kako sto citam ma i mnogu nezadovolni. Mojot budzet e 50000 plus montaza 55000-56000 denari. Bi sakal dobar predlog na inverter za 50000 sto model da zemam... izolacijata e ok so pvc vrati i prozorci... gledam nekoj predlaga daikin no vo nasite prodavnici za bela tehnika ne sum sretnal... gledam mnogu se zadovolni od ovie Gree.. bi sakal nekoj so iskustvosto na nekoj model.....blagodaram odnapred
Od Gree 5.5kw violata i fary lclh ti se 50k. I se ist kapacitet na greejne max 6.8kw. U crown.tie 60k.i tie nad budzet..isto ako imas mesto/lokacija imas i parapetna 5.5kw i ima nesto popust na niv.@Strelec spomna 10% ..za drugi modeli neka ti pisi nekoj drug....

Ova seto kalabalak stana .....neli do 60k.ke subvencioniraa 100% ..?ovie vo aerdrom do 15k.Princip na.odobruvajne na 50% ili max 15000mkd .e po principot prv dojden prv usluzen....odnosno vo prevod po nase so prijateli....
Ebiveter drzava.....
Скоро истото го напраја и во Битола. Имено, субвенцијата ја објавија во понеделникот сабајле а по продавниците гужва уште од сабајле и до 10-11 часот се пополна квотата...во превод - купија и добија субвенции вработените и нивните блиски во општината. Им беше кажано предвреме дека ќе има оглас од понеделник..а повеќето врска немавме дека воопшто ќе има субвенции од општина, сите чекаа на субвенциите од државата и уште чекаме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom