<K A F E R>
I love my MACEDOIA!
- Член од
- 20 ноември 2010
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 12
Сега кога му стави вода течеше од негде????? Уљето го провери ли????ВОда имаше, антифриз не мислам...
Сега кога му стави вода течеше од негде????? Уљето го провери ли????ВОда имаше, антифриз не мислам...
Уба дијагноза ти дале колегите погоре, си ја возел колата без течност за ладење. Колку дестилирана вода му дотури? Сега треба да одиш на мајстор, да измери колку е антифризот разреден, и на колку замрзнива, па да му дотуриш концентрат антифриз.Здраво дечки
Абе ми излезе еден проблем со колава моја, значи бев пред малку излезен овде низ Битолава и по 2-3 км возенје температура ми крена на 100 степени ( ова е премногу апсполутно премногу) е сега во текот на возењето парното од топло почна да дува ладно, ја паркирав колата и оставив да олади. Кога го отворив капачето да проверам за вода, внатре немаше ИЧ што значи причина била немањето на вода, али во мисла ми е зошто не се уклучи перката за ладење кога достигна екстремна температура колата??? потоа му купив дестилирана вода, ставив и дојде до 80 степени што е нормално за Опел Вектра дизел.... имате некој совет што да проверам, цревата ова-она, не ми е јасно каде отиде водата?? нити истече нити незнам што не видов во гаражата капа вода на земја..... утре сабајле треба да излегувам пак со неа, али ми е страв пичку матер, да не се деси нешто.....ако имате нешто совет добредојден е ....
Благодарам :smir:
Чим си ја возел вчера, на битолското ладно шо стегна неделава... сигурно си имал антифриз.ВОда имаше, антифриз не мислам...
Просто е... Прекидачот за перката се наоѓа на ладилникот, или на некое од цревата, додека мерачот за температура на моторот се наоѓа на блокот. Така да кога возиш без вода, моторот се загрева (мерачот внатре покажува 100 степени) додека ладилникот е празен и е загреан некои 60-70 степени (недоволно за да се вклучи перката). Исто така и да ја вклучиш перката рачно, нема ништо да добиеш бидејќи нема што да лади...Имало антифриз, му дотуривме се со татко ми и денес ја средивме, сега само што си дојдов колата без проблем работи, само ми е дилема каде отиде водата што беше внатре? зошто не вртеше перката на 100степени????
Имам едно прашање.
Да не знае некој по која цена се движат EOS моделите од Volkswagen?
Ако имаш некој што работи на царина, он сигурно знае.Да прашам и јас нешто : каде може да се информирам колку ке треба да платам давачки при увоз на возило ?!
Мислам дека Корун го има овој модел. -={K-O-R-U-N}=-Пред некој ден прашав за некакво искуство со Seat Ibiza 1.4 44kw 2000 г.
Зар никој немал искуство со овој модел?
Така ти е кога од мајстор за предаватели и линкови сакаш да станеш механичар ))))Da gi prasam strucnacite edno prasanje
Zedov nova benzinska pumpa (potopna za citroen ax 1.1) i sega sitoto za filtriranje na benzinot sto mi e ne se faka na novata pumpa,posirok e za 1mm vlezot na novata pumpa kaj sto treba da vleze staroto sito ... i kako mozam toa da go zaglavam nekako bez da pravi problemi na kolata..