Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Знам зошто се згази од смеење, а јас не бев баш најсигурен за 126 бис дали беше водено, или воздушно, а незнам зошто, и бис мислам дека беше со воздушно, ама не е битно...
The car continued however to be manufactured by FSM in Poland, where the 126 was produced from 1973 to 2000 as the Polski Fiat 126p. After the introduction of the 126 Bis (126p with water-cooled engine - Polish own construction), the original model continued to be produced for the Polish market.
izvor wikipedia

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Вакво нешто слично му се случи на еден мој тетин.Тој доагајки си од работа од Скопје за Штип на автопатот неговата пеглица ја дигнал 140км/х и му ги измеша улјето и водата.Епилог од ова:колата стои 5-6години во место чекајки нов мотор.
молим те овие два болдирани збора спои ги пак и објасни ми за пеглица што е со водено ладење и кренала 140 км на час... :pos2: ова како фраерот што ме убедуваше дека стандард југо 45 идело 175 на час... кога му турив опклада во колите да провериме исчезна од форумов хахаха

B

BooBojan

Гостин
молим те овие два болдирани збора спои ги пак и објасни ми за пеглица што е со водено ладење и кренала 140 км на час... :pos2: ова како фраерот што ме убедуваше дека стандард југо 45 идело 175 на час... кога му турив опклада во колите да провериме исчезна од форумов хахаха
Мене ми беше така кажано.Ај утре ке пишам пошто сега не можам.Се надевам дека ке ми простите за глупоста.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
не се разбираш во автомобилизам? простено нека ти е...

п.с. мотор за пегле се купува за околу 2.000 денари... не е скапи ни тешко за праење... зашто чека пријателот твој (тетин) 5-6 години? нејке да ја оправи очигледно... дај да му ја купам ако не... таква со зарибан мотор... нека каже цена...

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
140 кренал со пегле:pos:...:sport1:
Јас имав на времето пегле,и тоа доста средено....максимална брзина,на удолница (Буково)на релација Охрид-Битола..125 km/h..:drk:
Ќе се распаднеше за малку колата....:cug:
Со инвестиција од точно 100-150 евра можам да напраам пеглето да оди 140 без проблем.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Дечки каде низ Скопјево растураат Фиати освен тој во радишани.. ?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Дечки каде низ Скопјево растураат Фиати освен тој во радишани.. ?
само тој... или ене кај ти е тетово, пола саат возење... таму имаш доста фиати по скоро сите плацеви...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Ja zakluchiv kolata a klucot go zaboraviv vnatre... :D
Ima nekoj nachin da se otvori bez kluch? Pred nekolku godini eden drugar ja otvarashe so topche od ping pong a mi kazuvashe i nekoj nachin so telefon.. ajde ve molam ako znae nekoj... :D

B

BooBojan

Гостин
не се разбираш во автомобилизам? простено нека ти е...

п.с. мотор за пегле се купува за околу 2.000 денари... не е скапи ни тешко за праење... зашто чека пријателот твој (тетин) 5-6 години? нејке да ја оправи очигледно... дај да му ја купам ако не... таква со зарибан мотор... нека каже цена...
Како што синока ветив сега ке образложам како дојде до заблудата кај мене.
Пред 6години одам на гости во Штип кај мој тетин.Кај него пред куката гледам паркирана пеглица(знаев дека е негова).Му велам "каква е оди ли добро"? И тој ми рече "моментално само стое во место,затоа што и го зарибав моторот" Јас"како"?
Тој"возам по автопатот од Скопје наваму и ја качив 140км/х и ми ги измеша ујлето и водата".И се смееше.Валјда се е зафркавал со мене.
А летово пак го прашав за пеглата и ми рече дека не ни планира да ја прави.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Како што синока ветив сега ке образложам како дојде до заблудата кај мене.
Пред 6години одам на гости во Штип кај мој тетин.Кај него пред куката гледам паркирана пеглица(знаев дека е негова).Му велам "каква е оди ли добро"? И тој ми рече "моментално само стое во место,затоа што и го зарибав моторот" Јас"како"?
Тој"возам по автопатот од Скопје наваму и ја качив 140км/х и ми ги измеша ујлето и водата".И се смееше.Валјда се е зафркавал со мене.
А летово пак го прашав за пеглата и ми рече дека не ни планира да ја прави.
Е да...на 140км/ч имаат мана Пеглите. Големи обртаи и водата од ладњакот им се меша со маслото! После се отвораат високо туражните вентили (т.н. Ич-тек вентили) и можеш 150+км/ч да возиш, ама ретко кој возач тоа го знае.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Е да...на 140км/ч имаат мана Пеглите. Големи обртаи и водата од ладњакот им се меша со маслото! После се отвораат високо туражните вентили (т.н. Ич-тек вентили) и можеш 150+км/ч да возиш, ама ретко кој возач тоа го знае.
Не го маткај, тие мотори се V-TEC во Limited Edition шо ги вградуваа. Мада и оваа од тетин му не ме чуди таква да е :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Ja zakluchiv kolata a klucot go zaboraviv vnatre... :D
Ima nekoj nachin da se otvori bez kluch? Pred nekolku godini eden drugar ja otvarashe so topche od ping pong a mi kazuvashe i nekoj nachin so telefon.. ajde ve molam ako znae nekoj... :D
Па ништо ако е кабриолет пружи рака и земи си го клучот...
Пиши бре човече каква кола, дај некои подетални информации...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Па ништо ако е кабриолет пружи рака и земи си го клучот...
Пиши бре човече каква кола, дај некои подетални информации...
да да... централно има-нема, ако има фабричко ли е и така... според типот на колата ке знаеме горе долу каква технологија е изведене па ке ти кажеме дали со тениско топче, баскет или фудбал да отвараш... или пак сепак ке треба клучар...

пред 4 дена на опел вектра се деси истово... се убивме од вртење со други клучеви штравцигери, жици, плехови, топчиња, хебли, кајли, плочки и ништо... после 3 саата јебавање, си викнавме клучар, не оштави 1000 денари, и ја отвори за 45 секунди со 2 штрафцигери и една жица... се разбира прво не набрка на 15 метри од кола... да не гледаме...

Kajgana Shop

На врв Bottom