Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Имам проблем со задните одмрзнувачи на стаклото,имено од сите што ги има не ми работат неколку и тоа распар се, некаде мегу првите 4 реда 1 ред не ми работи .....и некаде помегу последните не ми работат 4-5 едно под друго...се прави овој проблем или јок ? Шкода Фелиција имам :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам проблем со задните одмрзнувачи на стаклото,имено од сите што ги има не ми работат неколку и тоа распар се, некаде мегу првите 4 реда 1 ред не ми работи .....и некаде помегу последните не ми работат 4-5 едно под друго...се прави овој проблем или јок ? Шкода Фелиција имам :)
Се прави, треба да се смени стакло сосе греачи :). Колку е ова исплатливо е прашање...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
нема греачи за сакла да се монтираат посебно... како што рече џиш, цело стакло со се греачи... тие се фабрички “излеани“ на стаклото... не се лепени...

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
аааа... 55-ка од 97 веројатно има со 4 четкици алансер, т.е. брзиот, освен ако некој не го мењал претходно... ај баш пиши што ти констатирал и направил мајсторот... ама јас пак типувам на тоа дека е нешто околу брзината на вртење... алансер-послаби четкици, подпотрошени пиксни на ротор од него, ослабено на компресија и сега пошто е поладно малку по густо уље и ете ти проблем за прво палење... после преку денот си пали лесно пошто уљето веке е омекнато, кариките рашириле и има поголема компресија, алансерот е по топол а и акумулаторот загреан па повеке врти алансерот и така, има повеке причини што ти се склопиле за оваа дешавка... колку за утеха, не си единствен... како и да е, пиши што ти средил мајсторот...
Аланасерот бил. Мојот оргиналниот бил со 2 четкици од првите најстарите, лом беше кога го отворивме и ротор и четкици и се. Па му ставив со 4 четкици алансер како ново верглат сега. Фала за советот уште еднаш.
:helou:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Се прави, треба да се смени стакло сосе греачи :). Колку е ова исплатливо е прашање...
нема греачи за сакла да се монтираат посебно... како што рече џиш, цело стакло со се греачи... тие се фабрички “излеани“ на стаклото... не се лепени...
Фала,јас па мислев се прават некако ...ај не ми се толку битни тие,само средните да не се расипат тие што најмногу требаат :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Проблем со Лада Нива 2006 годиште, при мала гас гасне.....

ако знае некој што може да е и решение некое...или добар сервисер во скопје
Фала однапред

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Проблем со Лада Нива 2006 годиште, при мала гас гасне.....

ако знае некој што може да е и решение некое...или добар сервисер во скопје
Фала однапред
Во индустриската зона Пинтија има добар сервис за Лада и Пежо и не се скапи.
Ако сакаш бројче пиши ПП.

?

..........

Гостин
Вака сега, се работи за Шкода Фелициа, замрзна водата во ладникот во доводните црева и моторот, настана штета во цревата(ја поправив) ладникот беше дупнат на две три места(го залепив)
потоа ја запалив и ја повозив околу пет минути, кога ја паркирав отворив хауба и имаше исфрлено улје измешано со вода, исфрлено преку карбораторот, само од таму преку филтерот за воздух, има оштетување на моторот, дали е пукнат блок или сл, не се разбирам во тие работи, па ми треба некој сове што понатаму:toe:
Еден комшија кој порано имаше ист таков автомобил рече дека му се случил ист проблем, рече дека имало некој осигурувачи кои избивале во случај на преголем притисок или внатрешно замрзнување на водата, дали е тоа точно, дали постојат такви осигурувачи кај овој тип на автомобили?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
потоа ја запалив и ја повозив околу пет минути, кога ја паркирав отворив хауба и имаше исфрлено улје измешано со вода, исфрлено преку карбораторот, само од таму преку филтерот за воздух, има оштетување на моторот, дали е пукнат блок или сл, не се разбирам во тие работи, па ми треба некој сове што понатаму:toe:
Еден комшија кој порано имаше ист таков автомобил рече дека му се случил ист проблем, рече дека имало некој осигурувачи кои избивале во случај на преголем притисок или внатрешно замрзнување на водата, дали е тоа точно, дали постојат такви осигурувачи кај овој тип на автомобили?
Прво: Капачиња на моторот има, а тие се на блокот. Ако има некое излезено, нема да стој ич водата во системот.

второ: маслото во карбураторот, е дојдено преку дишникот. Тоа е едно црево што од картерот оди во карбураторот. Од друго место да дојди масло во карбураторот е невозможно.

Мој тип е дека деклата ти е пукната или искривена, па ја меша водата со маслото а кога ќе напрај доволно притисок одвишокот масло измешано со вода го фрла в карбуратор преку дишникот.

Сума сумарум, барај друг мотор, овај не ти се исплати да го прајш.

B

BooBojan

Гостин
Вака сега, се работи за Шкода Фелициа, замрзна водата во ладникот во доводните црева и моторот, настана штета во цревата(ја поправив) ладникот беше дупнат на две три места(го залепив)
Вакво нешто слично му се случи на еден мој тетин.Тој доагајки си од работа од Скопје за Штип на автопатот неговата пеглица ја дигнал 140км/х и му ги измеша улјето и водата.Епилог од ова:колата стои 5-6години во место чекајки нов мотор.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Pa zasto se zgaziv od smeenje :D, postoi peglica so vodeno 126 bis megjutoa samo 2 se vo mk edna na onoj kaj plasticari so poprava peglici i edna u gostivar...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
140 кренал со пегле:pos:...:sport1:
Јас имав на времето пегле,и тоа доста средено....максимална брзина,на удолница (Буково)на релација Охрид-Битола..125 km/h..:drk:
Ќе се распаднеше за малку колата....:cug:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Pa zasto se zgaziv od smeenje :D, postoi peglica so vodeno 126 bis megjutoa samo 2 se vo mk edna na onoj kaj plasticari so poprava peglici i edna u gostivar...
Знам зошто се згази од смеење, а јас не бев баш најсигурен за 126 бис дали беше водено, или воздушно, а незнам зошто, и бис мислам дека беше со воздушно, ама не е битно...

Kajgana Shop

На врв Bottom