Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
имам BMW x5 - 2004, дали може да се стави воланот од 2007 годиште на него?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Не гледам зошто да не можи?

Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
Не гледам зошто да не можи?
читав по сајтови каде што се продава воланот,пишува од 2007+ ( од 2007 нагоре ) .. затоа прашав,и на мојот има повеќе контроли,на 2007 мислам дека има само 8...

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Епаа,...тогаш, купи оригинален :) Simple as that :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Дали некој знае, дали е регуларно на некоја кола да се стават фарови од друга кола,различни по облик но лимаријата да биде средена т.е споена со новиот облик на фаровите?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Дали некој знае, дали е регуларно на некоја кола да се стават фарови од друга кола,различни по облик но лимаријата да биде средена т.е споена со новиот облик на фаровите?
не би требало да имаш проблем, ама ако нешто правиш атест на плин или фолии или ово оно, чичко соколов на машински ке те врати иако нема врска со тоа што го атестираш...

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Ах бе тој Соколов ако се разбира од фарови јас глава сечам. Стар дртло. Многу ќе знае од што ќе искомбинираш фарови или штопови.
Посебно ако се работи за некој Proton или Isuzu или што и да е некое јапонско...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
море мамата негова... знае и тоа добро знае...

гаф со соколов што ми го кажаа.... иде тип со форд некој, малку е стилизиран, додадени цевки околу фарови, нови фарови ова она, се у свему фино среден... и соколов му вика, неможе да направиш атест на плинот зашто ова не е таа кола фабричката... имаш, изменети фарови, овие цевкиве не треба да се тука, штоповите се други, си ја спуштал колата пре ниска ти е, позади имаш спојлер на не соодветно место..... и се врти помошникот негов и му вика, е добро де аман, човеков е тука за плин а не за изглед..... се врти соколов накај него и со иронија му вика ОД УТРЕ И НА САНКИ ЗА СНЕГ КЕ ПУШТАМЕ ПЛИНОВИ... кое мрсно деденце е тој еј... едвај чекам АМСМ да почне со атести... ставив фолии и ич не ми се иде кај него на атест... од сама помисла како појава на него ми иде да повраштам...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
море мамата негова... знае и тоа добро знае...

гаф со соколов што ми го кажаа.... иде тип со форд некој, малку е стилизиран, додадени цевки околу фарови, нови фарови ова она, се у свему фино среден... и соколов му вика, неможе да направиш атест на плинот зашто ова не е таа кола фабричката... имаш, изменети фарови, овие цевкиве не треба да се тука, штоповите се други, си ја спуштал колата пре ниска ти е, позади имаш спојлер на не соодветно место..... и се врти помошникот негов и му вика, е добро де аман, човеков е тука за плин а не за изглед..... се врти соколов накај него и со иронија му вика ОД УТРЕ И НА САНКИ ЗА СНЕГ КЕ ПУШТАМЕ ПЛИНОВИ... кое мрсно деденце е тој еј... едвај чекам АМСМ да почне со атести... ставив фолии и ич не ми се иде кај него на атест... од сама помисла како појава на него ми иде да повраштам...
Во право е човекот, неможе секое срање да се атестира и да се пушта туку така ... може на некого не му се допаѓа тоа ама по правило ТРЕБА да биде строго заради милион фактори

<K A F E R>

I love my MACEDOIA!
Член од
20 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
12
не би требало да имаш проблем, ама ако нешто правиш атест на плин или фолии или ово оно, чичко соколов на машински ке те врати иако нема врска со тоа што го атестираш...
Секоја измена, што би го променила изгледот (серискиот-фабрички) е проблем, треба А-тест, значи бараат, си е..ле матер, само за пари, не дека е нешо којзнае што, ама тоа ти е глупости поткрепени со уште поглупави закони. Инаку и цандари би ти правеле проблеми кога ке те застанат, а пошо ги знаеш какви се кај нас, само си чекаат да најдат да пишат нешто за некоја несекојдневна ствар! Така да размисли кај ти е есапот.

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Да не беше покварено копиле, ќе речев алал му вера. Ама ги знам побудите на Соколов и неговата „експертиза“.
Пример во Шведска, ако смените бандаж на колата треба а-тест. Сепак си имаш работа со професионалци, а не експерти „од око“.
Ако дојди Соколов и ми измери дека фаровите ми се многу ниски, или што ти јас знам, ми провери други параметри - звук, издуви и сл. и ми рече „Е дечки ова не ти е во ред“ тоа е моја кривица и немам право на а-тест. Ама ако тој онака од „око“ го прави...

Член од
28 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
1
Господинот Соколов не ми предавал така да лично не го ни познавам,а и мислам дека не е ни професор т.е се води како лаборант. Така да човекот си следи закони и норми за друго не мисли. Нека ме исправат колегите од моторини возила ако грешам. Гледам многу поплаки од човеков.

Kajgana Shop

На врв Bottom