Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ме интересира,(доколку некој знае,или имал искуство),кое е најдобро моторно масло за Опел Вектра А 1.6и. Моментално има во неа ГМ 10-40 (полу-синтетичко) меѓутоа е пред замена,така да ме интересира дали да продолжам со истото или да ставам нешто друго.Поздрав,и ме интересира уште дали полу-синтетичкото масло се менува на 8000 км.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ВО Македонија вози и не му ја мисли :)
Ако излегуваш од државата, тогаш вади.
абе другар и ја така викам само има еден проблем.. еден другар го репнаа во гостивар 150 евра ради тоа... незнам дали да вадам или не.. за 500 денара да не си напраам проблем кој ке се распаа после..

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
имам 1 прашање

според овој нов и брилијантен закон за почетници да мора да возат првите 2 год коли макс до 101 КС јас сакам да прашам (оти имам нешто слушнато а не знам дали е точно) дали можи пример на кола од 150 кс или повеќе да се намали коњажата во автосервис и како се прави???

фала

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Дечки во Сингелиќ имало некој што растурал стари фордови, да не знае некој каде точно се наоѓа?!

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
имам 1 прашање

според овој нов и брилијантен закон за почетници да мора да возат првите 2 год коли макс до 101 КС јас сакам да прашам (оти имам нешто слушнато а не знам дали е точно) дали можи пример на кола од 150 кс или повеќе да се намали коњажата во автосервис и како се прави???

фала
законот е брилијантен ама и прашањево ти е брилијантно исто... може само да смениш мотор со послаб капацитет и обавезно на атест за да може да ти се впише тоа во сообраќајната... па после врати си го оригиналниот мотор и шибај си.. пандурите не креваат хауба за да видат дали ти е со волку или онолку коњи и кубици моторот... а и да креваат тоа неможат да го видат...

на зборење во 3 реда изгледа просто.. уствари и просто е ако имаш пари за фрлање... незнам што кола имаш, ама во просек раб. рака+мотор+атест 1000-че спреми

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Значи сакам да купам некое италијанско количе.Да биде дизел и со 5 врати шо викате вие..За цената до кај 3500-3700 евра..Може и од увоз имам вујко у Италија.......Иако гледам и Ланчија Капа на пазар3 ја дава за 3500 ама со 200.000 поминати...За Ланчиите сум бидејки вујко ми има Ланчиа Тема 8 вреќи цименто ја товари ама еднаш тоа....Ми се зима Ланчија Либра или Капа.......шо викате вие...Некое искуство со овие коли инаку се ретки у МКД...Кажете нешто значи дизел и со пет врати..Накај италијанското ме влече некој Фиат Брава,Алфа Ромео 156.....тие модели..

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
законот е брилијантен ама и прашањево ти е брилијантно исто... може само да смениш мотор со послаб капацитет и обавезно на атест за да може да ти се впише тоа во сообраќајната... па после врати си го оригиналниот мотор и шибај си.. пандурите не креваат хауба за да видат дали ти е со волку или онолку коњи и кубици моторот... а и да креваат тоа неможат да го видат...

на зборење во 3 реда изгледа просто.. уствари и просто е ако имаш пари за фрлање... незнам што кола имаш, ама во просек раб. рака+мотор+атест 1000-че спреми
да сакам да земам Голф ГТИ со 211 магариња нема да можам или ќе можам ама само да ми го сменат моторот со тој најслабиот од 80 КС или можам да земам ГТИ оти нема да ми проверат под хауба така???????

а Голф од 80 КС не земам па шо сака нека биди

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
да сакам да земам Голф ГТИ со 211 магариња нема да можам или ќе можам ама само да ми го сменат моторот со тој најслабиот од 80 КС или можам да земам ГТИ оти нема да ми проверат под хауба така???????

а Голф од 80 КС не земам па шо сака нека биди
Машко, попаметнио ти е да земиш обичен и да плаќаш регистрација на 60 кс. Оти регистрација на 211 ќе ти биди над 25.000 денари, а вака ќе поминиш со 8.000. Па сега види шо ти е поисплатливо.

Делот со возењето на силна кола за почетници, јас мислам дека не се почитува. Само не треба да изиграваш Шумахер или Лауда на македонските патишта оти или ќе платиш казна, или ќе се слупаш некаде...

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Нах, сега најскапата регистрација е околу 15000 денари (основно осигурување). Па стакла-макла ќе качи до 18-19000 за ѕверски автомобил.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Машко, попаметнио ти е да земиш обичен и да плаќаш регистрација на 60 кс. Оти регистрација на 211 ќе ти биди над 25.000 денари, а вака ќе поминиш со 8.000. Па сега види шо ти е поисплатливо.

Делот со возењето на силна кола за почетници, јас мислам дека не се почитува. Само не треба да изиграваш Шумахер или Лауда на македонските патишта оти или ќе платиш казна, или ќе се слупаш некаде...
дури некој не наеби

демек сега и Ферари пардон Мекларен мп4 12 ц :) да вози некој почетник нема да го казнат се додека вози колку шо е дозволено

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нах, сега најскапата регистрација е околу 15000 денари (основно осигурување). Па стакла-макла ќе качи до 18-19000 за ѕверски автомобил.
Колку си сигурен за ова? Мене за мерцедесот ми рекоа дека околу 13.000 ќе ме фати за 2400 кубици и 70 кс. Викаш дека 15.000 ќе биди за 200 кс?

дури некој не наеби

демек сега и Ферари пардон Мекларен мп4 12 ц :) да вози некој почетник нема да го казнат се додека вози колку шо е дозволено
Е сега и ти... гољф е гољф, сите надворешно изгледаат исто (горе долу), така да неможат да те познаат дали имаш 70 или 200 кс под хауба. Ама ако се курчиш, не само што ќе те застанат, има и иглите да ти ги пребројат во првата помош и да те казнат ако немаш доволно.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Колку си сигурен за ова? Мене за мерцедесот ми рекоа дека околу 13.000 ќе ме фати за 2400 кубици и 70 кс. Викаш дека 15.000 ќе биди за 200 кс?

Е сега и ти... гољф е гољф, сите надворешно изгледаат исто (горе долу), така да неможат да те познаат дали имаш 70 или 200 кс под хауба. Ама ако се курчиш, не само што ќе те застанат, има и иглите да ти ги пребројат во првата помош и да те казнат ако немаш доволно.
во право си дека изгледаат исто ама ако се погоди некој паметен милицаец и да види дека има ознака ГТИ????????? и да сфати дека ова до него е вистински болид...........

да не берам џабе пари за ГТИ ми е муабетот хах

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
во право си дека изгледаат исто ама ако се погоди некој паметен милицаец и да види дека има ознака ГТИ????????? и да сфати дека ова до него е вистински болид...........

да не берам џабе пари за ГТИ ми е муабетот хах
Ама си ме насмеал.... има викаш и такви?

Јас мислев дека ти се собрани на купче евреите... Ако одиш на варијанта со берење пари, таман дури да собериш ќе ти поминат 3 години за да можиш раат да го возиш :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ако одиш на варијанта со берење пари, таман дури да собериш ќе ти поминат 3 години за да можиш раат да го возиш :)

2 години колку што знам јас... или 3 беа?

Kajgana Shop

На врв Bottom