Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Што мислите за Сеат Ибица од 1996 година, таа со 2 врати? Ќе ја купува татко ми, ептен ефтина му ја даваат. И за краток период на користење ќе биде.

Па ако имате да кажете нешто, повелете.
Колку пари му ја продаваат? Интересна кола, мада маленка е. Ама ќе може да се драјва низ Грција :smir:
И да, каков мотор има...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Незнам дали е за овде прашањево , ама дали може некој да ми каже колку пари е сега за полагање на кола?
Lekarsko - bez odreduvanje na krvna grupa ti e 1200 a so odreduvanje 1500
Prva pomos - 1350
Avtoskola - 10000 - 12000 zavisi vo koja avtoskola
Polaganje testovi, poligon i gradska(zaedno so kolata za vreme za polaganjeto) - 7100
Uplata za vtoro polaganje - 2200

Член од
26 јули 2009
Мислења
42
Поени од реакции
3
Имам кинеска веспа од 150 кубика. Ако знае некој да ми каже зашто ми тече бензин од еден штраф доле кај штендерот, самиот се одвртува и тече при вожња и морам да го стегам
Ако знае некој нека пише. Фала однапред.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Дечки може ли некој да ми каже каде би можел да најдам повеќе околу застава 101 ( поточно Ѕуго скала 55 ). Ме интересира лимарскиот дел односно шасискиот... потребни ми се мерки за лимаријата како на прилика колку се долги роговите колкаво растојание е меѓу амортизерите на предницата шитрина на цела кола должина ширина на шините за седишта и слишно. Ако може некој да ме упати каде да побарам или пак да ми прати некоја книга за застава би бил многу благодарен. П.С го прашав чичко гугл и се некои глупи форуми ми дава што си праеле луѓе импровизации...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дечки може ли некој да ми каже каде би можел да најдам повеќе околу застава 101 ( поточно Ѕуго скала 55 ). Ме интересира лимарскиот дел односно шасискиот... потребни ми се мерки за лимаријата како на прилика колку се долги роговите колкаво растојание е меѓу амортизерите на предницата шитрина на цела кола должина ширина на шините за седишта и слишно. Ако може некој да ме упати каде да побарам или пак да ми прати некоја книга за застава би бил многу благодарен. П.С го прашав чичко гугл и се некои глупи форуми ми дава што си праеле луѓе импровизации...
http://yugofanclub.com/forum/

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.119
Поени од реакции
11.650
Имам кинеска веспа од 150 кубика. Ако знае некој да ми каже зашто ми тече бензин од еден штраф доле кај штендерот, самиот се одвртува и тече при вожња и морам да го стегам
Ако знае некој нека пише. Фала однапред.
Ај сликај убаво да видиме кој штраф? Некаде под карбураторот, тие црева ти течат? Зошто не можеш убаво убаво да го стегнеш?

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Друштво, ај ако има некој(од искуство или) подобро упатен од мене да ми објасни нешто!!! У план сум да земам Корса од овие над 2001 година шо се од увоз.. е сеа ми нудат нешто 1.0 12 вентилска, ама разбрав дека на таа кубикажа на Корси со 3 клипа ако почнеле со кварови клиповите им немало спас т.е имале хронични кварови. Муабетот ми е, дали да ризикувам со таква Корса од 1.0 кубици или да барам 1.2 16 вентилска па и на крај Спорт верзија од 1.4 :)

Член од
26 јули 2009
Мислења
42
Поени од реакции
3
Ај сликај убаво да видиме кој штраф? Некаде под карбураторот, тие црева ти течат? Зошто не можеш убаво убаво да го стегнеш?

Ми кажа еден човек дека од таму се исврлал оној бензин кој неможел да го прими моторот, а штрафот сам се оштрафувал кога цревото ке биде пуно...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ако е цревото за вишок на гориво тогаш тоа нема штраф барем ја неам сретнато.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722
Друштво, ај ако има некој(од искуство или) подобро упатен од мене да ми објасни нешто!!! У план сум да земам Корса од овие над 2001 година шо се од увоз.. е сеа ми нудат нешто 1.0 12 вентилска, ама разбрав дека на таа кубикажа на Корси со 3 клипа ако почнеле со кварови клиповите им немало спас т.е имале хронични кварови. Муабетот ми е, дали да ризикувам со таква Корса од 1.0 кубици или да барам 1.2 16 вентилска па и на крај Спорт верзија од 1.4 :)

Ако веке финансиски си способен да земеш појака Корса незнам зашто би ризикувал.Со појак мотор ако земеш и волкот сит и јагнињата на број.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Ако веке финансиски си способен да земеш појака Корса незнам зашто би ризикувал.Со појак мотор ако земеш и волкот сит и јагнињата на број.
Не дека сум нешто баш финансисни најспособен - сакав да поминам со помалку кеш.... затоа сакав да знам дали овој муабетов што го зачув со кваровите е вистина.... ако е, да барам друго чаре.... иначе знам што е поубаво - појако и поскапо нормално

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Јас не би ти ја препорачал таа со 1.0 мотор. Не се нешто најпогодени, да речам мизерни. Подобро е да почекаш (ако не ти е итно) и да набавиш 1.2 или евентуално 1.4

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Јас не би ти ја препорачал таа со 1.0 мотор. Не се нешто најпогодени, да речам мизерни. Подобро е да почекаш (ако не ти е итно) и да набавиш 1.2 или евентуално 1.4
И јас мислам така дека е најдобро :nesum:

1.2 Корсите се поретки и држат цена
1.0 од 2002 година со фул опрема и со 5 врати е некаде од 4000 - 4500Е , а 1.2 или 1.4 со 3 врати се од 5000 - 6000Е во зависност од опремата... изгледа во тие 1000Е + лежи квалитетот :toe:

како и да е, фала момци :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom