Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
еве малку фотошоп како ке делуваат со знаме :) јас ги правев.

Џиш,делот над МК на плавото поле е резервирано за ЕУ логото "кога ќе влеземе во ЕУ".Истото го направија и Србите...многу сакам да се сменат таблиците во горниве,поубаво ќе изгледаат колите :)
-Иначе знамето од куклеш шо ти е ставено погоре ја мислам дека никогаш не ни било ставено...нели отпосле лепат некои патриоти,ама забрането било:tapp:-Поради грчкиот спор поранешното РМ на црвеното поле е заменето со 4 кирилични букви,постарите ги памтат таблиците со РМ сигурно:smir:
Edit:новите БГ таблици немаат знаме,туку им стои еу знакот,според еу стандардите...исто и во германија,италија....

-еве шо друго е во план кога сме кај таблиците...

Интересно е тоа што за возилата постари од 35 години, МВР предвидува посебни регистарски таблички. Разликата во нив е бојата на подлогата и буквата С до која ќе стои бројот 35.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Џиш,делот над МК на плавото поле е резервирано за ЕУ логото "кога ќе влеземе во ЕУ".Истото го направија и Србите...многу сакам да се сменат таблиците во горниве,поубаво ќе изгледаат колите :)
Сакаш да кажиш дека на таблите нема да го има ЗНАМЕТО на државата туку ке стои ГРБОТ на општините????

Инаку ич нејќам да се сменат таблите, арни се и овие + кој ке плаќал 1500 денари (можи и повеќе сега се толку) за табли + сообраќајна...

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
^Не не,ќе нема знаме на тоа место,туку знамето на ЕУ...И за наша несреќа,според некои извори новите таблички би чинеле 4 000 денари!!!!:tapp:
-Ја сакам да се сменат,ама во разумна цена...овие ни се привремени,тоа треба да ни биде јасно,без заштита,без графика,поселски здравје!Ни знаме,ни држава на нив,имаме ли ние идентитет?:toe:
-ја колку шо ги одбирам D таблицине,на нив имаат грб на државата и грб на општината...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
A она помеѓу SK и 707??? Мене ми делува како грб на општина...

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Toa e:) чим го има на скицата ќе го има и во иднина,е сеа на другото лого,меѓу 707 и LB шо е,тоа мислам дека треба да се смени со знаме,или грб на државата...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Офтопик: Ако евентуално ги менуваат табличките и нема што да му правите на старите, пратете ми ПП :icon_mrgr

И не би било лошо да има посебни таблички за олдтајмери, ама не баш за секој автомобил што е постар од 35 години. Да биде за зачувани (евентуално реставрирани) примероци. Знам по САД имаат Vintage, Classic или Historic vehicle таблички...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.119
Поени од реакции
11.654
Офтопик: Ако евентуално ги менуваат табличките и нема што да му правите на старите, пратете ми ПП :icon_mrgr
Старата табла мора да ја вратиш кога ја менуваш.

Најдобро решение за олдтајмери би било да си ги задржат автентичните табли од осамостојувањето навака...Како што е решено во Италија (и многу други европски земји).

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Незнам дали е за овде прашањево , ама дали може некој да ми каже колку пари е сега за полагање на кола?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Незнам дали е за овде прашањево , ама дали може некој да ми каже колку пари е сега за полагање на кола?
Прва помош - 1200
Лекарско - 2 000
часевите - 10 000-9 000
Уплата за прв пат полагање(град,полигон,тестови) - 6 000 + 1 000 на инструкторот за амортизација на колата
Уплата за втор пат(ако си кутнат) 3 000 + 500 за инструкторот

-еве овие се давачките од прилика:smir:

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Прва помош - 1200
Лекарско - 2 000
часевите - 10 000-9 000
Уплата за прв пат полагање(град,полигон,тестови) - 6 000 + 1 000 на инструкторот за амортизација на колата
Уплата за втор пат(ако си кутнат) 3 000 + 500 за инструкторот

-еве овие се давачките од прилика:smir:
Лекарско можеш и поевтино да најдеш, а за уплата за втор пат ако те турнат мислам дека е поевтино околу 2200ден.
Сепак ќе те фати околу 300-360е груба проценка, зависи од авто школата!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Да,лекарско се наоѓа и за 1200,ама по помалите градови е околу 2 000.Во Скопје е 1200-1300....

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Дали некој знај да ми кажи колку пари отприлика ќе ме фати Пежо 106 да го надоградам како на сликите

Значи само каросеријата(спољери напред назад странични, светлата напред и назад, бандашите и бојата)

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Што мислите за Сеат Ибица од 1996 година, таа со 2 врати? Ќе ја купува татко ми, ептен ефтина му ја даваат. И за краток период на користење ќе биде.

Па ако имате да кажете нешто, повелете.

Kajgana Shop

На врв Bottom