Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Пробај да најдеш официјален дистрибутер. Кога купуваш дел од него потенцирај дека сакаш ОРИГИНАЛ. Доколку нема на лагер нека ти порача од Застава (вака другар ми купи прагови за Медитеран). Ако ти нудат Романски, Турски или Индиски делови макар и 20 пати поефтини не ги земај можат дури и нови да не работат воопшто. Доколку добиеш оригинален дел од Застава или од нивните кооперанит Искра на пример знаат да служат баш добро. :smir:
пробај кај жито лукс-капиштец има мислам дека

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Слушнав од повеќе лица дека го продолжиле времетраењето на 3 години во кој се смета возачот за возач почетник. Колку е ова веродостојно, дали има некој сигурни извори? На сајтот на МВР не се спомнува ништо околу промената.
Исто така, колку казнени поени носи прекршокот возење во периодот од 23h-5h? Тука го немаат наведено. Благодарам :)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Слушнав од повеќе лица дека го продолжиле времетраењето на 3 години во кој се смета возачот за возач почетник. Колку е ова веродостојно, дали има некој сигурни извори? На сајтот на МВР не се спомнува ништо околу промената.
Исто така, колку казнени поени носи прекршокот возење во периодот од 23h-5h? Тука го немаат наведено. Благодарам :)
Не верувам дека ќе го прошират,иначе нема казнени поени за после 23h...туку фино лепо 400 евра пизда ли им лепа материна!!!-А за 3 години и да го направат,новите возачи ќе го фанат тој закон,не тие што веќе си ја отслужуваат казната од 2 години...

Член 9. Од 2008 година ќе се издаваат нови регистарски таблици со посебна софистицирана заштита - Yeah,right

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Не верувам дека ќе го прошират,иначе нема казнени поени за после 23h...туку фино лепо 400 евра пизда ли им лепа материна!!!-А за 3 години и да го направат,новите возачи ќе го фанат тој закон,не тие што веќе си ја отслужуваат казната од 2 години...

Член 9. Од 2008 година ќе се издаваат нови регистарски таблици со посебна софистицирана заштита - Yeah,right
Да надополнам, бидејќи се многу фини, доколку ја платиш казната за 8 дена од рокот на издавање, само 200 евра ќе треба да платиш. :)
Знам дека до сега немаат издадено такви таблици, ама стварно ме интересира... какви се тие и каква заштита би им ставале? :)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Таблиците се Европски,ама додека не се реши спорот со името,ќе немаме нови таблици.Сегашниве таблици ни се означени како "привмремени",ама ете сеуште си ги користиме тие...
-новите

градот,грбот на градот(општина) и заштитното МК лого (кругот)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Фино ми изгледаат, но којзнае кога ќе ги дочекаме. Како и да е, препорачувам сите да го прочитаат ова.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ке ги дочекаме, само да се реши спорот со името.

Патем не ми е јасно, зошто го нема Македонското знаме на табличките? Име на градот, грбот на општината како икако, но го нема Македонското знаме и се нервирам.

Нешто налик на ова

значи го има знамето и кај болварине

еве малку фотошоп како ке делуваат со знаме :) јас ги правев.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Некои држави го имаат амблемот на ЕУ, некои сопственото знаме, а некои ништо на тоа место. Не знам како ќе биде кај нас, но штом првичните скици се без знаме, најверојатно така и ќе останат таблиците (ако некогаш видат бел ден).
Едно прашање, ако некој има искуство со Ми-Да.... веројатната дата на испорака колку е приближно точна? Свесен сум дека е проценка, но не сакам да се случи она што му се случи на комшијата - порача Renault Megane, веројатна дата на испорака 15 јуни, а вчера му стигна. :)

Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
Тетин ми купи форд фокус од мида пред една година,мислам дека не задоцниа.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468

значи го има знамето и кај болварине

Не знам дали лепеа лепенки или пред некое време такви беа табличките, не се сеќавам најдобро... Сигурно менувањето било поврзано со некој политички спор.
Кога ќе подразмислам, вакви таблички мислам дека немало никогаш. Се сетив дека наместо кирилични букви во црвениот правоаголник стоеше РМ во венец...

Инаку од пред некоја година и кај бугарите го немаат нивното знаме туку европското, слично на германските таблички... Ова го прочитав некаде можеби и не точно.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Можат ли некако да се решат гребнатини на колата, ама оние малку позбилни каде фарбата ја нема се до гол лим ? Многу грдо изгледа а за тоа да се фарбаат цели врата не оди :toe:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Можат ли некако да се решат гребнатини на колата, ама оние малку позбилни каде фарбата ја нема се до гол лим ? Многу грдо изгледа а за тоа да се фарбаат цели врата не оди :toe:
Да,има маркери во боја(стрикно за оваа работа,не за маркер за пишување),си купуваш и ја мачкаш линијата...Секако ќе си ја погодиш бојата на маркерот и после ако има потреба добар полир и нема да се познава:wink:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Да,има маркери во боја(стрикно за оваа работа,не за маркер за пишување),си купуваш и ја мачкаш линијата...Секако ќе си ја погодиш бојата на маркерот и после ако има потреба добар полир и нема да се познава:wink:
Да не се како мрсна боица ?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Да не се како мрсна боица ?
Не се,исто како бојата е,ама е во вид на маркер баш поради такви ситни гребнатинки,да не шприцаш сеа цело крило за џабе на пример...Би требало да ги има на сите продажбени места на Здружение на Возачи...јас таму ги гледав...

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
renault laguna 1.8 rxe,1994,68 kw, со клима.

барам да најдам каков термо-прекидач треба да купам,значи на стариот не пишуваше на која температура почнува да работи вентилаторот,ставивме нов,ама новиот касно го вклучува вентилаторот.дали некој може да ми каже каде да најдам податоци за овој дел?

Kajgana Shop

На врв Bottom