Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
16 јануари 2008
Мислења
256
Поени од реакции
19
Носи го на мајстор, тоа така се заглавува од жешкото. Или ако има некоја корса растурена за делови, земи ја таблата :)
nema vrska tablata pokomplicirano e, idi na majstor, ne probuvaj sam tesko deka ke go napravis.

Член од
25 ноември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
3
Имам Алфа ромео 156 би скал да ми кажете некој добар сервис каде можам да ја однесам колата освен аутомобиле ск(таму е скапо ненормално).Некој асолен сервис за кој знаете дека добро работи
Ви благодарам

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Имам едно прашање.
Дали во Македонија е забрането ставање на црни фолии на прозорите од автомобилите имам слушнато дека било забрането и дека поличијата давала казни за фолии?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам едно прашање.
Дали во Македонија е забрането ставање на црни фолии на прозорите од автомобилите имам слушнато дека било забрането и дека поличијата давала казни за фолии?
Точно така. Само, не дава туку испорачува уплатница во денарска противвредност од 250 евра.

А ако сакаш фолии, ке си отидеш во Новус, ке ти стават клима фолии кои се А-тестирани и одобрени од министерство за внатрешни работи (џанум не ставаат фолии што затемнуваат многу и можеш да гледаш низ нив и навечер) и тоа ти е. Потоа со листот во кој ти пишува дека се монтирани во Новус нема да те казнуваат, но ке те гњават секаде каде што ке те сретнат - нели на колата не пишува дали имаш А-тест за фолиите или не.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Значи забранети се, само од новус не се забранети.. ах. А исто се темни?
Јас знам во Дебар алфите ги тераа на сите „фраери“ да ги корнат со нокти на лице место тие темните пазарски фолии.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Значи забранети се, само од новус не се забранети.. ах. А исто се темни?
Јас знам во Дебар алфите ги тераа на сите „фраери“ да ги корнат со нокти на лице место тие темните пазарски фолии.
Види вака, забрането е да лепиш фолија каква ке ти текни на стаклото од колата. Тие што ги монтираат во Новус се со А-тест, одобрени и легални + ти дава документ дека си ги наместил кај него со кој го гарантира квалитетот. Незнам, можеби ги има и на друго место, кај некој трет. Јас за овие знам за нив ти кажувам. И несе многу темни, пропишано е колкаво е максималното затемнување во % на странични и задно стакло (мислам дека 30% на странични беше и 20% на задно стакло мада не ме држи за збор).

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906
Баш ме интересира што ако има фабрички затемнети стакла колата и да ставиш 30% затемнети фолии :))) (нормално одат со документ) :pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Баш ме интересира што ако има фабрички затемнети стакла колата и да ставиш 30% затемнети фолии :))) (нормално одат со документ) :pos2:
Не вервам дека ке ти се даваат 100 и повеќе евра за заебанција :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Дали некој знае што и фали на запалка во кола ако не работи? Една претпоставка ми е откачена жица, другата дека е прегорена (наводно имало и такви случаи), не знам колку сум во право. А за да проверам уште нешто би прашал.

Како се вади таа запалка, како можам да ја размонтирам. За возило опел астра (запалката се наоѓа во пепелникот).

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Да провериш усигурач да не е изгорен
Проверено, осигурачите ми беа први при проверката на цело коло. Едино не знам каде што немам пристап (задниот дел под радиото) дали е се споено како што треба и евентуално прегорено апартчето-запалката.
Затоа и ме интересираше како се вади, од напред или се одвртува од позади некаде. Да не направам беља ако го извлечам на сила.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
595
Ајде едно СФ прашање :nesum:
Делови оригинални за Југо во Скопјево може ли да се најдат :nesvest:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ајде едно СФ прашање :nesum:
Делови оригинални за Југо во Скопјево може ли да се најдат :nesvest:
Пробај да најдеш официјален дистрибутер. Кога купуваш дел од него потенцирај дека сакаш ОРИГИНАЛ. Доколку нема на лагер нека ти порача од Застава (вака другар ми купи прагови за Медитеран). Ако ти нудат Романски, Турски или Индиски делови макар и 20 пати поефтини не ги земај можат дури и нови да не работат воопшто. Доколку добиеш оригинален дел од Застава или од нивните кооперанит Искра на пример знаат да служат баш добро. :smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ако може некој да ми даде информација за сите дилери на Опел во Македонија. Претпочитам во централна и источна македонија. Пошто во западна ги знам. Фала.
Итно!

Kajgana Shop

На врв Bottom