Со 10 минути полнење ништо не правиш ако акумулаторот е на нула, а штом си ја оставил цела вечер, сигурно е.
Значи со кабли да не пробувам а?
П.с. да не е многу 24 часа? некој ми рече 4-5 саати
Со 10 минути полнење ништо не правиш ако акумулаторот е на нула, а штом си ја оставил цела вечер, сигурно е.
Па печес часа максимум незнам..сите различно викаат.само клемите извади ги и еден држач највеќе...и пази со полначот,да не го подуеш акумулаторот!
-ако полначот нема потрошувач(сијалица) можеш да го е***...
тоа ти е најсигурна варијанта.После тоа запали ја колата,за брзо време колата ќе го дополни акумулаторот...:smir:Па печес часа максимум незнам..сите различно викаат.
ја мислам дека сите коли одат со припрема за радио...звучници,инсталација,антена...ти само радио да си приклучишТреба да има припрема за радио т.е. антена и 2 звучника. Така барем има моето Поло кое е модел 1993 а Фелиција е технички скоро идентична :smir:
А да го однесеш акумулаторот кај автоелектричар?На акумулаторов нема капачиња, а ми рекоа некои капачиња да отворам со железна пара..да не е некој нов модел ова без капачиња?
И на почналот има 6V i 12V на кое да подесам? На акумулаторов пишува нешо 12V
Можно е акумулаторот да е суво полнет, па да нема капачиња ниту киселина. И 12 волти е, незнам каде си нашол полнач што дава 6 волти на излез, тие се правени за возила што имаа електронски систем од 6 волти (Буба од 60-тите).На акумулаторов нема капачиња, а ми рекоа некои капачиња да отворам со железна пара..да не е некој нов модел ова без капачиња?
И на почналот има 6V i 12V на кое да подесам? На акумулаторов пишува нешо 12V