Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
6 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
Имам дупчиња на Матизот од град што ептен почнуваат да ме нервираат кога ги гледам.Се праат ли бе на живци ми идат.И да , како ако се прават?
Се прават со извекување на лимот со електромагнет. Тоа на сервис. Ама зависно од големината на дупчињата може да се појавуват прекршувања при извлекувањето но и тоа се средува.
Јас знам еден цела кола му беше со кратери од град со големина на орев и пак ја направи и ја продаде.

Денеска потполно ве измачив јас со моите луди идеи:).
Ај одприлика некој да каже колку одприлика би чинела една ваква операција.Ептен ми се свиѓа на изглед,една ваква ја средуваш тип-топ и младолички убаво да изгледа ја правиш без многу тракатанци и пластики и си имаш топ кола за низ град...според мене де.:pipi:
И најбитно треба после измените да може колата да ја поминеш на атест за да можеш да ја возиш. Гледај кој ќе ти ја прави да не биде за џабе после да не можеш да ја поминеш на атест. Ако веќе почнуваш да ја преправаш прво обрати се до машински на атест и таму ќе ти кажат што се треба да направиш за да може колата потоа да ја возиш.
Имаше едно такво црвено фичо низ градов.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Интерсна работа е кабрио кола ама за во лето не знам за во зима како се справува со тој платнен покрив.Има ли добра изолација?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зависи кој модел... Кабрио моделите на мерцедес со мек покрив се доста квалитетни, покривот е дебел 5 цм... За другите, незнам, претпоставувам дека има големи шанси да биди хотел промаја за во зима.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Зависи кој модел... Кабрио моделите на мерцедес со мек покрив се доста квалитетни, покривот е дебел 5 цм... За другите, незнам, претпоставувам дека има големи шанси да биди хотел промаја за во зима.
И јас се плашам од тоа многу.Затоа кабрио најдобро е да се купи со тврд покрив.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
сакам утре да одам да извадам онаа картичка кај што се впишуваат поени за прекршоци.
-дали има некој извадено од вас?
-што се ми треба за да се извади? бараат документи нешто?!?!
-има процедура, се чека? или е обично парче хартија што ти го издаваат одма?
-цена?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Изгледа нема таков, ти ке бидиш прв :), па ке кажиш.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
сакам утре да одам да извадам онаа картичка кај што се впишуваат поени за прекршоци.
-дали има некој извадено од вас?
-што се ми треба за да се извади? бараат документи нешто?!?!
-има процедура, се чека? или е обично парче хартија што ти го издаваат одма?
-цена?
ја извадив коа полагав.
-цена 550 ме фана со се возачка...
-ти требаат 2 слики од тебе,и лична карта/пасош/било шо од тебе....
-за 2 недели ги издаваат

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.046
Поени од реакции
11.141
А зошто воопшто сакаш доброволно да извадиш таква книшка? :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
подобро за тебе....место да плаќаш казни,ќе ти стават само печат...па сеа ти види си го есапот....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Казнени поени се впишуваат само ако не сакаш да платиш казна... Кога ке се подумам, повеќе се исплаќа да одиш да преполагаш по 2 години отколку да платиш 3 казни.

Е сега од друга страна, возач сум веќе 4 години, и немам направено прекршок (со исклучок на еднаш, возев многу низ населено место (наместо 60), и ме фатија цајкани (на радар излезе дека 92 сум возел :)) но не ми дојде казна по мојата расправија и непризнавање дека сум возел не повеќе од70). Па некако неисплатливи изгледаат двете опции, затоа памет во глава и не брзајте. На 100км пат ако возиш 100 и 70 разликата е 15 минути во пристигнувањето (едно мочање). Така да.....

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
за вадење книшка за казнени поени треба:
-2 слики
-фотокопија од лична карта и возачка дозвола
-100-200 денари, незнам точно колку, изумив
-и лично да покажеш лична карта таму =)
тољку!

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
за вадење книшка за казнени поени треба:
-2 слики
-фотокопија од лична карта и возачка дозвола
-100-200 денари, незнам точно колку, изумив
-и лично да покажеш лична карта таму =)
тољку!
да чекаш во бедната банка таму за да платиш на уплатница, и да почекаш 5 работни денови.

Иначе не се пишуваат поени на поголеми казни од 50 еура. на пр алкохол ако те фатат го јадеш

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Едно другарче има проблем па ми се јави да погуглам па еве кај вас.Дали знаете како да ја извади пластиката на шевролет спарк за радиото.се мачи надвор жал ми падна :pos2:.Вика влечи влечи не се вади.Ај ако знае некој набрзинка нека каже...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Со шрафцигер нека проба :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
треба шал таблата да се отшрафи тој дел,и да се извади внатрешно...слично е како за пластика од CD/DVD ROM на компјутерот....мора одвнатре,нема цака однадвор...

Kajgana Shop

На врв Bottom