Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ме интересира, почетник сум само што земав возачка, имам во план да потрошам 2 до 3 илјади евра на кола, половна, имам во план нешо како пежо 206 или сузуки марути или свифт... што ке ми препорачате и дали за тие пари можам да најдам?
однапред благодарам за советите :smir:

Марути ке најдеш за 1500-2000 евра. Пежо 206 за 3.000 нема шанса, минимум 4.000 ти требаат.

Според твојот буџет, гледај нешто од типот на Корса, Форд Фиеста/Ка (мада Ка се поскапи), Свифт, Тико/Матиз....

Знае некој Мицубиши Пајеро 96/97/98 година која цена се движи?

проблем со плинот

многу ми грее колава кога е на плин... иначе знам дека е глупо пошто сегде викате дека е помала температура на согорување и тоа не би требало да се дешава... али нема врска, некој ако имал сличен проблем (и евентуално ако го решил) нека пише што да се праи. иначе имам фелиција а тие обично супер им легнуе плинот.

ме интересира, почетник сум само што земав возачка, имам во план да потрошам 2 до 3 илјади евра на кола, половна, имам во план нешо како пежо 206 или сузуки марути или свифт... што ке ми препорачате и дали за тие пари можам да најдам?
однапред благодарам за советите :smir:
а бидејки си почетник,да си земеш нешто троа постаро?:smir:
-да не направиш нешто што не треба со поново возило,па да се каеш после....

а бидејки си почетник,да си земеш нешто троа постаро?:smir:
-да не направиш нешто што не треба со поново возило,па да се каеш после....
а кое ново можеш да земеш за 2-3000 евра?
иначе, можеш да си побараш на пазар3 од прилика да видиш цените како одат. колата како и да е ќе биде од минатиот милениум =)
јас гласам за југо да земеш! ефтини делови, пред се.

Југо (1500-2000 евра има одлични), Голф 1/2, Фиеста, Уно, Тико, 101, 128, Пежо 205, Ситроен АХ, Клио, само внимавај со француските. Скапи делови имаат.

не бе брат,не мора југо.Голф 2 во солидна дизел состојба се наоѓа за 3000 евра....таа кола трпи црвена нафта,така да ќе ја вози многу евтино....не се баш кварливи тие коли,трпат почетничко возење:helou:

а кое ново можеш да земеш за 2-3000 евра?
иначе, можеш да си побараш на пазар3 од прилика да видиш цените како одат. колата како и да е ќе биде од минатиот милениум =)
јас гласам за југо да земеш! ефтини делови, пред се.
и мене ме зачуди 206 за 3000 ЕУ....

Za Golf 2 3000e ne davam za kola od 89/90 ne vredat tolku pari a izdrlivi se evtini delovi ama mn cena drzat vo stranstvo po mozis da najdis i za 50e

Za Golf 2 3000e ne davam za kola od 89/90 ne vredat tolku pari a izdrlivi se evtini delovi ama mn cena drzat vo stranstvo po mozis da najdis i za 50e
Е гољф е... Не дека е квалитетен колку што е преценет. Фордовите, Опелите се со 1.000 евра поевтини, а исто така изджрливи.

се што е германско е издржливо,па така јас би одел на германец на старо,како за возач-почетник....за 3000 евра се наоѓа количе 1990 година...

Е гољф е... Не дека е квалитетен колку што е преценет. Фордовите, Опелите се со 1.000 евра поевтини, а исто така изджрливи.

FORD :S Многу се разочарав од тој бренд! Фиеста 2005год, 1.3 машина со 60тина коња да ми троши 10градска? :tapp: Го пуштам од Рамне и директива Охридско!:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom