Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Па ти праша какво да ставиш... А не која марка. Види што ти препорачува производителот. Или ако ставаш по твое (пример јас во Фордот ставам Total) терај со исто, немој да го менуваш.

Патем, има некој менувано капаче на ретровизор на Ескорд? Откако ми го скршиа, купив ист таков само капачето му е плаво (а црвеното го имам здраво). Знае некој како да го заменам? Да не го фарбам, ке дели од другиот.

а да се пази на што уље пошо нели секој авто произвдител си препорачува уље незнам даеву шо препорачуваат
и да не е за мене за еден многу добар другар е он везе си нема ама да не обајснувам сеа нема везе

GM е фабрички препорачано за Daewoo :) (General Motors)

Па ти праша какво да ставиш... А не која марка. Види што ти препорачува производителот. Или ако ставаш по твое (пример јас во Фордот ставам Total) терај со исто, немој да го менуваш.

Патем, има некој менувано капаче на ретровизор на Ескорд? Откако ми го скршиа, купив ист таков само капачето му е плаво (а црвеното го имам здраво). Знае некој како да го заменам? Да не го фарбам, ке дели од другиот.
мислам дека се вади од внатрешната страна,т.е зад огледалцето,ама сеа како се вади огледалцето појма неам:toe:

Абе стаклото го извадив.... Пластиката што е околу се држи на 4 штрафови. Арно ама ако се одштрафат штрафовите, металниот дел (кој е прицврстен на шасија а и на него е фиксирано стаклото) е поголем од дупката и неможе да излезе :nesum:..

Единствено решение е некако да се растури зглобот (онаму каде што ретровизорот се ппекршува за да се собери), ама немам раастурано зглоб а вака делува дека ако го растуриш, нема собирање.

Eve sto najdov za FORD:

ALL YOU NEED ARE A PHILLIP'S SCREWDRIVER AND SMALL POCKET KNIFE. OPEN DOOR. WHERE THE MIRROR CLOSES AGIANST THE FRAME, ON THE INSIDE THERE IS A (BLACK IN MINE/I THINK STANDARD ON ALL)PLASTIC, TRIANGLE PANEL THAT IS ONLY CIPPED INTO THE ASSEMBLY. PRY GENTLY WITH THE EDGE OF THE POCKET KNIFE (DON'T CUT YOURSELF,BUTTERFINGERS!) NOW, DISCONNECT THE MANUAL OR ELECTRIC( MINE'S ELEC.)CONTROL, AND UNSCREW FROM INSIDE WHILE HOLDING MIRROR ON OUTSIDE( SEVEN YEARS BAD LUCK, KLUTZ!)CAUTION!!RE-ASSEMBLY IS TRICKY: DO ALL THIS ^^^ IN REVERSE:)

Se nadevam deka ke vi pomogne?

Истиот проблем го имам и јас на Шкода Фелиција на плин ке поработи 4-5 минути и после ке почне да се гуши и да гаси,и после тоа пали многу тешко и мириса плин во моторот а на бензин кога ке ја префрлам си работи како нова пали-вози.Ај мајстори солушн да видам???

Problemot e sto ne mi raboti ni pumpata za benzin.

Toes secka kolata ne frla ubavo benzin :).

Еден совет до возачите: После мразот има големи дупки по улици и сеа плус со дожд тешко се забележуваат. Татко ми пред некој ден скина гума 3 месеци возена Данлоп зимска. Отиде јабана гумата.

Еден совет до возачите: После мразот има големи дупки по улици и сеа плус со дожд тешко се забележуваат. Татко ми пред некој ден скина гума 3 месеци возена Данлоп зимска. Отиде јабана гумата.
Јебига...се случува...

Oстај... Денес бев Битола-Скопје-Битола, умрев по пат. Дупки, вирови, ненадејни пролизгувања, заебанција со контолата и да не споменувам уште што. Отварајте очи, особено при лоши услови. Не сака да се правиш курназ...

Помош!!!

Што ми се дешава, прозорците од внатрешната страна ми се мрсни. Кога е поладно страшно кондензираат, а најтрагично е што парното не ги суши (внатре може да биде 30 степени, парното на максимум дува жешко без ефект). Ако бришам со крпа само се замачкуваат и толку. За 2 мин пак ништо не се гледа. Пробав со средство за чистење стакло џабе. Пробав и со цилит банг, нема никаков ефект. Чаре?

Dzish напиша:
Што ми се дешава, прозорците од внатрешната страна ми се мрсни. Кога е поладно страшно кондензираат, а најтрагично е што парното не ги суши (внатре може да биде 30 степени, парното на максимум дува жешко без ефект). Ако бришам со крпа само се замачкуваат и толку. За 2 мин пак ништо не се гледа. Пробав со средство за чистење стакло џабе. Пробав и со цилит банг, нема никаков ефект. Чаре?
алкохол! си пробал со тоа? пробај, мислам ќе делува.
или апла некое средство за џамови(или цилит бенг е за тоа?)

Не турај вода бре, тоа е јасно. Бар немој на зима, или ако евентуално имаш турено, додај му 98% алкохол.

Како и што ветив, еве да видите сличето

Ова е внатрешноста на мојот ескорд, поточно долниот дел од сончевиот кров кој се вовлекува навнатре по желба. Од левата страна е исчистен со Cilit Bang, а од десната страна сеуште го немав дочистено кога сликав. Колку за илустрација да видите што се прави внатрешноста од чадот од цигари.

П.С. се забележува и под сенката дека е мнооооогу гнасно!

Доага пролет(има уште многу:pos2:) па да си ја зачистам колата....Ако може да ми кажеш со кое Цилит Банг ја чистеше колата и како со крпа со ....штознам со што.Мислам ако не те мрзи де хахаха.

Процесот на чистење е прост... Прскаш од чудово, и со влажен сунгер триеш. Патем земаш леген или кофа со вода за да го плакниш сунгеро. Ако е гнасен како кај мене...... ке менуваш вода на 2 плакнења!

inno-cilit1.jpg

го има во поголемите маркети, мислам дека е 200-250 денари.

Заборавив да ти напоменам дека има заебанции... Најбитно! Ке пазиш да не ти капне во око!
А она што го гледаш, одвај го исчистив во 1 ден, раце ми паднаа.

Oстај... Денес бев Битола-Скопје-Битола, умрев по пат. Дупки, вирови, ненадејни пролизгувања, заебанција со контолата и да не споменувам уште што. Отварајте очи, особено при лоши услови. Не сака да се правиш курназ...

Помош!!!

Да не е полен филтерот провериго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom