Јас да го пишам моето искуство.
Со ефтини авиокомпании не сум се возел, али во последно време кога летам негде, летам од Белград, а картите ги купувам од expedia.com . Во март летав од Белград до Минхен и назад за 110 долари со Lufthansa. E-карта е, можеш да си ја исштампаш потврдата на мејл што ти стигна али тоа за секој случај бидејќи веќе те имаат во компјутер.
Шемата е следна:
1.Се качуваш на бус до Белград (најубаво Млаз трга во 2 или 3 сабајле стига во 9 10 и НИГДЕ не застанува по пат за разлика од Ниш експрес кој застанува на секоја дупка и бандера; Млаз трга за назад во 4 попладне едино што не вози во недела)
2. Од автобуска фаќаш трамвај 3 кој моментално не работи/ идеш пешки по узгорниците едно 20 мин до Зелени Венац
3. Фаќаш 72 чија задња станица е патничкиот терминал на аеродромот. За термини на тргање на 72
http://www.gsp.rs/linija.asp? id=72. Со 72 вожњата варира 30 минути раааано на сабајле до саат и нешто во гужва, карта е 100 динари или околу 1 евро во 1 правец и се купува или у трафика или кај шоферот (мој совет купи неколку за и другпат да имаш).
Бус до Белград повратна 2200+ карта за 72 200 дена максимум = 2400-2500 топтан
Ако некој знае оваква шема за Софија нека пише, ќе ми треба.
Викате Wizzair се доверливи?