Земај. Змеј од кола.Мислења и искуства за Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 150ks ?
А 1.6 бензин 116кс нешто за овој мотор ?Земај. Змеј од кола.
Едина мана се лептири на усис али се средуват лесно.
Ќе имаш помалку главоболкиотколку со дизелотА 1.6 бензин 116кс нешто за овој мотор ?
брзинометарот ако е со стрелка и механичко мерење, треба да е поврзан од полжавчиња или пружини кај километражникот преку сајла и пињонче на крајот со менувачката кутија колку што се сеќавам. Ако е таква, зависи колку си вешт, можеш да провериш дали е проблемот кај менувачка кутија, дали е скината сајлата. Ако покажува 20, мислам дека не е скината, можда е зарибана ама ѓавол ќе го знае. Ако не е до тие 2 причини, поарно не го чепкај километражникот, види со мајстор, оти јас купував друг километражник, стариот целосно го раштелував.Имам проблем со километражата брзинометаро не ми работе стрелката не мрда повеке од 20 кмч кога возам
Иначе работе се за сеат ибица 1.9 сди 2001г бев кај двајца мајстори првио кај шо бев кажав му шо како и без да провере шо е проблемо ми вика земи километража од растурена кола ке сменеме после ојдов кај друг мајстор и тај без да провере шо е проблемо вика ми до пињоно е купи нов ке средеме раб и сеа нз шо да правам дали е лесно некако сам да си проверам и да направамбрзинометарот ако е со стрелка и механичко мерење, треба да е поврзан од полжавчиња или пружини кај километражникот преку сајла и пињонче на крајот со менувачката кутија колку што се сеќавам. Ако е таква, зависи колку си вешт, можеш да провериш дали е проблемот кај менувачка кутија, дали е скината сајлата. Ако покажува 20, мислам дека не е скината, можда е зарибана ама ѓавол ќе го знае. Ако не е до тие 2 причини, поарно не го чепкај километражникот, види со мајстор, оти јас купував друг километражник, стариот целосно го раштелував.
Ако си чепкал по коли.....откачи ја сајлата од кај пињонот(на мењачот се наоѓа)....земи една акумулаторска бормашина, стави го врвот како бургија во акумулаторката и заврти. Ако километражата врти,.....до пињонот еИначе работе се за сеат ибица 1.9 сди 2001г бев кај двајца мајстори првио кај шо бев кажав му шо како и без да провере шо е проблемо ми вика земи километража од растурена кола ке сменеме после ојдов кај друг мајстор и тај без да провере шо е проблемо вика ми до пињоно е купи нов ке средеме раб и сеа нз шо да правам дали е лесно некако сам да си проверам и да направам
Фала мн ке пробам така да направамАко си чепкал по коли.....откачи ја сајлата од кај пињонот(на мењачот се наоѓа)....земи една акумулаторска бормашина, стави го врвот како бургија во акумулаторката и заврти. Ако километражата врти,.....до пињонот е
Ако не врти....до километражата или сајлата
Ако веќе си загреан за астра најдобар мотор ти е 1.8 со 140 коња ... освен ако не си почетник па да мораш до 100 кс.[/URL]Golf 5 tdi 8ventila 2008g
Se prodava golf 5 tdi 8ventila 2008g Vo super sostojba STAKLO bez zabeleski Plateni site davacki do mk tablici Bez zameni samo za kessm.reklama5.mk
Ми треба некое количе од овој тип докај 3500-4000 евра, дали некоја од овие е добар избор ? Или некој друг предлог за таа цена.
Sent from my iPhone using Tapatalk
. Дали занесувала и пред центрирање? Дали била удрена (па поправана, извлекувана) од едната страна пред да ја земеш?Денеска бев на сервис да ми центрират предните тркала направија шо направија мајсторите платив си 600ден улавам у колата да си одам и колата па БЕГА на лева страна врнав се у сервисо и викат ми гумите се криви иначе гумите се нови сеа некој ако се разбира да каже до шо може да е
Да колата бегаше пред центрирање затоа и ја однесов на сервис да ми ја средат иначе колата не е удирана нема нигде скапано. Дали занесувала и пред центрирање? Дали била удрена (па поправана, извлекувана) од едната страна пред да ја земеш?
Кај ја носеше?Да колата бегаше пред центрирање затоа и ја однесов на сервис да ми ја средат иначе колата не е удирана нема нигде скапано