Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Одраа не, се надевам дека од детево ќе испадне играчиште, изгор скупо...
According to PVFR info: William Saliba is JOINING Arsenal. €33m + €7m in add ons. ASSE also get a 20% sell on clause.

Стварно не одраа, како за тим со 45 милиони буџет, убави пари за играч што воопшто нема да заигра за клубот уште цела една сезона

Гонеме доста играчи според медиумите, Салиба и Себаљос(Тотнем:tvg:) изгледа се готови, за Тиерни се чека да пуштеме уште некој денар плус во третата понуда ама би требало да го потпишеме, еве Алвес би бил идеално краткотрајно трансфер решение, и уште крило, тешко дека можеме Заха да си го дозволеме ама се надевам дека нема да останеме на Ивоби и Марјан пак.
Треба некој играч да се продаде до крајот на трансфер периодот, ама нема ништо шпекулации за отпадокот, зар толку нема некој кинези да се полажат...

Себаљос на позајмица од Реал во Арсенал.Сасуоло станавме у пм.

Себаљос на позајмица од Реал во Арсенал.Сасуоло станавме у пм.
на позајмица ги носевме Ким Калсторм со изместен пршлен и Јоси Бенајун, овој е премија за да го скрпиме тимот барем за една сезона, секако ако го договориме.

на позајмица ги носевме Ким Калсторм со изместен пршлен и Јоси Бенајун, овој е премија за да го скрпиме тимот барем за една сезона, секако ако го договориме.

Друг тип на позајмица се тие.Ова ти е буквално како да сме некое небитно тимче,да му искалемиме талентче на голем клуб.

Друг тип на позајмица се тие.Ова ти е буквално како да сме некое небитно тимче,да му искалемиме талентче на голем клуб.
Шо знам, мене ми е исти кур, исто ќе беше и Хамес да ни го дадеа место Себаљос, само што едниов е 27 год а другиов 22 год.
Во многу глупава ситуација е тимот. За да може да купи мора да ги продаде Озил,Мики,Мустафи, проблемот е што сме загалвени со нив, имаме 40м буџет, а ни фалат играчи на 5 позиции, така да било каква позајмица на квалитетен играч е добродојдена, на пример Себаљос + Малком, ако успееме да договориме откупна клауза тоа би било бонус.

И Ковачич у Челзи ли беше Сасуоло потег?[DOUBLEPOST=1563384142][/DOUBLEPOST]Потегов е чисто поради тоа што мислам дека приоритет се други позиции.[DOUBLEPOST=1563384730][/DOUBLEPOST]
Шо знам, мене ми е исти кур, исто ќе беше и Хамес да ни го дадеа место Себаљос, само што едниов е 27 год а другиов 22 год.
Во многу глупава ситуација е тимот. За да може да купи мора да ги продаде Озил,Мики,Мустафи, проблемот е што сме загалвени со нив, имаме 40м буџет, а ни фалат играчи на 5 позиции, така да било каква позајмица на квалитетен играч е добродојдена, на пример Себаљос + Малком, ако успееме да договориме откупна клауза тоа би било бонус.

Уште ли веруеш дека иаме само 40 милиони :D

Последно уредено:
Свесен си дека да изигра топ сезона ќе ни бараат 80тина милиони? Никогаш нема да ги платиме тие пари.

И мене ми е тоа, ама нека изигра топ сезона, нека биде тоа клучно да влеземе во топ4, доволно ќе биде за да вреди оваа позајмица, Жулио Баптиста го памтиш, за тие 3 или 4 гола што им ги даде на Ливерпул вредеше таа позајмица.

Мене побитно ми е дали ќе купиме (или позајмиме) друг дефанзивец оти со Салиба ништо не добиваме сега, Кос е отпишан веќе, или ќе се оди на тоа Холдинг и Чемберс да добиваат многу повеќе шанси.

Жулио Баптиста го памтиш

Само што не беше класична позајмица како оваа.На другата страна отиде Рејес.Ама тогаш бевме и се понашавме ји тимчиште,сега сме багра посрана за жал.

[DOUBLEPOST=1563391074][/DOUBLEPOST]
Уште ли веруеш дека иаме само 40 милиони :D
толку имаме од прилика, затоа и се натегаме со трансферите, гледаат да ги договорат на рати со што првата рата ќе биде мала 10-15м, за да можат да купат 3-4ца играчи.

Имам осеќај дека после овие транфери/позамици нема да земеме централен дефанзивец и последните денови од трансфер рокот ќе се насочиме со сите сили кон Заха и ќе пробаме да договриме некоја сума од 60-тина милиони фунти (можда и некој играч плус во пакетот).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom