- Член од
- 16 февруари 2012
- Мислења
- 53
- Поени од реакции
- 174
Здраво дечки, имам Opel Corsa D 1.3 cdti и преголема потрошувачка 8-10л. Совет некој ?
Некој симптом имаш очигледен? Чадење, флека од нафта под неа, check engine светло?Здраво дечки, имам Opel Corsa D 1.3 cdti и преголема потрошувачка 8-10л. Совет некој ?
Ми се чини дека не работи алтернаторот за полнење акумулатор или каишот од истата е лабав па не го полни акумулаторот па затоа не палело бидејќи веќе е слаб акумулатортДобро утро форумџии , едно прашање до поупатените . Се работи за Рено Клио 3ка од 2006та година, бензин 1.4 16V 72KW . Не сум дома па незнам под кои услови и што било , ама ми кажаа дека се случило следново - сестра ми ја возела и прво и се светнала сијаличката за акумулаторот на шалт таблата за потоа да и се вклучи и "STOP" предупредување на шалт таблата. Стигнала дома ја оставила и подоцна кога земал татко ми да види, колата не сакала да запали. Потоа запалила , па не сакала да угаси... Значи околу струјата е нешто , ама што... Имал некој ваков проблем ? И реков денес да ја однесе кај мајсторот да видат , ама ме копка што може да е и што да се очекува ... А да не заборавам да напоменам дека го переле моторот , ама од тогаш има цел месец , а ова се случило вчера ...
Ми се чини дека не работи алтернаторот за полнење акумулатор или каишот од истата е лабав па не го полни акумулаторот па затоа не палело бидејќи веќе е слаб акумулаторт
Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
Чекај малку, кога се запали и после кога сакаш да угасиш и нејќе да угаси и дури кога вадиш клучот моторот си работи така ли ве разбрав ??? Мора да е од кодирано палење кодот да се дотераПријателе пали како мина од прва , ама бидејќи е keyless go не пали во брзина , а они тоа заборавиле . Мене повеќе ме мачи тоа што не сакала да угаси одкако запалила ... Денес мајсторот кажал дека не му е ништо , никаква грешка не јавува на скенер и се работи како што треба , па ако му се случи пак вака да појави одма да го однесат додека свети таквото на таблата ...
Keyless- без клуч, на дугмеЧекај малку, кога се запали и после кога сакаш да угасиш и нејќе да угаси и дури кога вадиш клучот моторот си работи така ли ве разбрав ??? Мора да е од кодирано палење кодот да се дотера
Sent from my iPad using Tapatalk
Чекај малку, кога се запали и после кога сакаш да угасиш и нејќе да угаси и дури кога вадиш клучот моторот си работи така ли ве разбрав ??? Мора да е од кодирано палење кодот да се дотера
Sent from my iPad using Tapatalk
Keyless- без клуч, на дугме
Вреди за монроеStarline 9000 комплет
Japko 8400комплет
Starmann 6500 комплет
Monroe 10000 комплет
Кој да ги земам имате ли искуство со првите 3 дали се добри вреди ли да се даде повеќе пари за монрое?
ispadna deka strelkata ne funkcionira ili plovakot, so polnenje full rezervoar i proagjanje na odredena km i pak full potrosnjata ispadna duri i podobra od ocekuvanataНекој симптом имаш очигледен? Чадење, флека од нафта под неа, check engine светло?
Сега во лето ако ја возиш на отворено треба тој мотор да биди +-3.5 потрошувачка (оптимистички кажано).[DOUBLEPOST=1562530778][/DOUBLEPOST]ispadna deka strelkata ne funkcionira ili plovakot, so polnenje full rezervoar i proagjanje na odredena km i pak full potrosnjata ispadna duri i podobra od ocekuvanata![]()
Од понудените кога би земал за мене би била корсата и дури би зел мотор со помала кс, сигурно и сервисот би бил поефтин, а веќе за резервни делови корсата е како некогашното југо, нема недостиг на било што. Италијански?Здраво членови,
Би ве замолил за совет околу избор и купување половно возило.
Вака пред се возилото да биде од Б-сегментот, воглавно ќе го вози и сопругата и јас, воглавно ќе се вози во град и помалку отворено од еден до друг град или некаков излет во годината. Највеќе да минеме 10.000 км годишно.
Ги знам логичностите околу намената за купување бензин-дизел но сепак преферирам дизел варијанта.
Буџет околу 5.000-6000 еур макс.
Што е најдобра опција и кој мотор? Форд Фиеста МК7 1.4 тдци/1.6 тдци, Опел Корса Д 1.3 цдти 75кс/95кс, Цитроен Ц3 1.4 хди/1.6 хди (оние после 2009)? Или нешто сосема четврто?
Гледам меѓу другото што поново годиште да е (километрите, сервисната книшка и чесното одржување не се многу за верба во МКД). Пред се имам предвид да нема огромни трошоци околу одржување какви што се на А-класата на пример.
Ваше мислење?
Фала однапред на вашата помош.